עבור לתוכן

כמה שאלות בקשר לQoS.

Featured Replies

פורסם

שלום, ברשותי מודם DSL 600E (Aztec) ובקרוב אני הולך להקים רשת ביתית חוטית.

החשש הגדול שלי הוא שכפי ששמעתי אם מחשב אחד ישחק במשחק רשת כל שהוא הוא יקח 100% מהמשאבים והמחשב השני לא יוכל להיות אפילו באינטרנט בצורה סבירה.

1. האם שידרוג לחבילה של 5 מגה יפתור את הבעיה ?

2. לפי מה ששמעתי ישנה אפשרות בהגדרות המודם של Quality Of Service או משהו כזה, ושם אפשר להגביל \ לתת לתוכנית מסויימת עדיפות, האם אפשר לקבוע זאת למחשב שבו נמצא המודם ? (אם המחשב השני מחובר עם Switch).

3. האם במודם שלי ניתן לקבל את השירות הזה?

תודה מראש, אלעד.

פורסם

1) כל תוספת לרוחב הפס יכולה לשפר את הביצועים. האם הביצועים שלך בהכרח ישתפרו? תלוי במשחק שאתה משחק.

2) אכן יש אפשרות כזו(advanced->IP QOS). האם היא עובדת בצורה טובה? לא יודע, לא ניסיתי אותה.

תשתמש בNETLIMITER(תוכנה - תחפש אותה בגוגל).

פורסם

בכל מקרה לא ממולץ להשתמש באופציה הזאת בציוד "ביתי". מנסיון, זה פשוט לא עובד ובדרך כלל גם גורם לבעיות התחברות.

לכן אני אמליץ, כמו בתגובה המלומדת שלפני, שתשתמש ב NETLIMITER.

בכל מקרה, הבעיה שלך בגלישה הוא הקצב העולה (UPLOAD בעברית). תוכנה שתמשוך לעצמה את כל הרוחב הפס העולה לא תאפשר גלישה (ר"ע EMULE).

לרוב משחקים לא צורכים רוחב פס כ"כ גדול, אבל רוחב הפס העולה קטן משמעותית מרוחב הפס העולה ולכן תיווצר בעיה בגלישה.

לשדרג ל5 מגה יעזור כי זה יגדיל לך את הUPLOAD..... וגם את קצב ההורדה, ככה שאי אפשר לטעות ;D

פורסם
  • מחבר

אבל לפי מה ששמעתי הNetLimiter, לא מגבילה את המשחקים ואם המשחק צריך עוד UPLOAD הוא ישתמש בו ולא "ישים" על המגבלות שהצבתי.

פורסם

שלום! אני ארכב על נושא השאלה שנשאלה בתחילת הת'רד.

היום לראשונה הקמתי רשת על חוטית בבית בעקבות קנייתו של מחשב נייד עם wifi לאבי שיוכל לעבוד באינטרנט בזמן שאני משחק ברשת, ובעצם פה הבעיה.

הקו שיש לי הוא אינטרנט כבלים 1.5 מגה עם קצב העלאה 16 KB מקסימום מה שראיתי הוא שכשיחקתי בשרט ישראלי עם פינג 16 לפתע החל לקרטע והפינג היה עולה ל-200 עד 300 ותוך כמה רגעים נרגע (חזרה ל-16) בטור הסבר פשוט הייתי מסביר את זה שאבא שלי ככל הנראה היה עובר בין אתר לאתר במחשב הנייד.

מה שאני בעצם אשאל הוא כיצד אני יכול ואם בכלל יש דרך לעשות כך שהנטב האלחוטי לא יפגע לי באיכות המשחק ברשת בזמן שאבא שלי גולש ברשת?

אם אפשר איזשהו מדריך כי אני ממש NOOB בנטבים וכל עניין ההגדרות והמושגים (QoS, NAT, WAN .... WTF)

P.S הנטב הוא של Edimax BR-6204Wg

למעשה כל מידע יהייה שימושי, פעם ראשונה עם נטב :cool2:

תודה מראש.

פורסם

serjos השאלה שלך בדיוק מרימה אליי להנחתה... QoS זה לא רק עניין של רוחב פס, זה גם עניין של תעדוף מנות. למשל, פאקט של משחק רשת או של תוכנה כמו Skype מקבל עדיפות על פאקט של Outlook, כי עיכוב של שנייה במשחק רשת \ שירות VoIP מורגש ומפריע הרבה יותר מעיכוב של שנייה בשליחת email.

פורסם
  • מחבר

ומה עם השאלה שלי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים