עבור לתוכן

מצלמה עד 1500 שקל, אני יודע שהנושא נטחן אבל בכל זאת.

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מצלמה שתחליף סוף סוף את האולימפוס C-310 שלי וכמובן ששתי האופציות שאני חושב עליהן הן ה-A710 וה-F30...

אני יודע שהנושא נטחן אבל עדיין יש לי כמה התלבטויות שלא הועלו בת'רדים קודמים, לפי מה שראיתי שה-F30 נחשבת יותר טובה אבל אני דווקא יותר נוטה לכיוון הקנון מכמה סיבות:

1. הנסיון שלי עם מצלמות קאנון הוא יותר טוב אני לא אוהב את איך שתמונות נראות כמו "צבעי מים" במצלמת פוג'י של אחי (S5000) וראיתי שזה קורה גם ב-F30

2. אני כן מעוניין בזום הגדול שיש לקאנון.

3. המייצב תמונה של הקנון אמור לעזור לסרטים להיראות יותר טוב (דיי חשוב לי).

4. כמה דברים קטנים אך מעצבנים בפוג'י כמו העובדה שהיא לא עובדת על סוללות AA, משתמשת בכרטיסי xD, ואין לה עינית.

בקיצור רב אני דיי בטוח שהקנון היא הבחירה בשבילי אבל עם הכמות של האנשים שממליצים על ה-F30 אני דואג שאני עושה טעות, אז אם תוכלו לעזור לי זה יהיה נחמד.

פורסם

1. הנסיון שלי עם מצלמות קאנון הוא יותר טוב אני לא אוהב את איך שתמונות נראות כמו "צבעי מים" במצלמת פוג'י של אחי (S5000) וראיתי שזה קורה גם ב-F30

תסתכל שוב

2. אני כן מעוניין בזום הגדול שיש לקאנון.

איזה נושאים אתה מעוניין לצלם שדורשים לדעתך זום כזה?

3. המייצב תמונה של הקנון אמור לעזור לסרטים להיראות יותר טוב (דיי חשוב לי).

זה אכן יתרון.

4. כמה דברים קטנים אך מעצבנים בפוג'י כמו העובדה שהיא לא עובדת על סוללות AA, משתמשת בכרטיסי xD, ואין לה עינית.

- מדוע מסכי LCD הם פתרון עדיף על עיניות חלון אופטיות

- מדוע סוללות ליתיום-יון עדיפות על סוללות אצבע

- "סוג הכרטיס כבר אינו מהווה פרמטר בקניית מצלמה. כרטיסי xD ו-Memory Stick, שבעבר נמכרו במחירים גבוהים, כבר אינם יקרים משמעותית מכרטיסי הזיכרון האחרים. אפשר בהחלט לסכם שההפרש במחיר זניח בהשוואה למחירי המצלמות עצמן." (מתוך סיכום שנת 2006 בצילום הדיגיטלי, ראה קישור בחתימה שלי)

בקיצור רב אני דיי בטוח שהקנון היא הבחירה בשבילי אבל עם הכמות של האנשים שממליצים על ה-F30 אני דואג שאני עושה טעות, אז אם תוכלו לעזור לי זה יהיה נחמד.

ה-A710 היא מצלמה טובה וסביר מאוד שתהנה ממנה. היתרון הגדול של ה-F30 הוא ב-ISO גבוה. אם אתה מצלם בעיקר באור יום, זה לא יישנה לך הרבה. אם צילום באור קיים חלש חשוב לך, אז אין מה לעשות - הפוג'י עדיפה בהרבה.

פורסם
  • מחבר

או.קיי. כדאי שאני אסביר למה בדיוק זה חסרונות ויתרונות אצלי.

הזום זה בעיקר פשוט בגלל שהיו כמה וכמה מקרים עם האולימפוס שהתחרטתי שאין לי קצת יותר זום (למשל בחו"ל שרציתי לצלם מקומות חשובים שעברנו לידם אבל לא התקרבנו מספיק).

עינית, כרטיס זכרון וסוללות בכוונה שמתי בפרטים קטנים ומעצבנים ולא נתתי לכל אחד מהם סעיף בגלל שזה לא הדברים שימנעו ממני לקנות מצלמה אבל בכל זאת:

קודם כל סוללות, יש לי נטייה מעצבנת בחיים לא לזכור להטעין את הסוללות ואז אני מוצא את עצמי משתמש ב AA חד פעמיות. עם ה-F30 זה פתרון בלתי אפשרי.

בקשר לכרטיס זכרון, אמנם ההפרשי מחיר כבר לא כאלה נוראים אבל עדיין במחיר שאפשר לקנות כרטיס 2GB לפוג'י אפשרי לקנות כרטיס 4GB לקנון. לא לשכוח גם שלא קיים בכלל xD בנפחים האלה.

בקיצור כל זה לא באמת חשוב, מה שמעניין אותי לדעת זה האם ההבדל בין המצלמות הנ"ל בתנאי תאורה נמוכים באמת כ"כ גדול, בסך הכל הרי לקנון יש את המייצב תמונה שמאפשר חשיפות ארוכות יותר ולכן זה מפצה על ה ISO הנמוך יותר.

נ.ב. הלינק להסבר על הסוללות לא עובד.

פורסם

הזום זה בעיקר פשוט בגלל שהיו כמה וכמה מקרים עם האולימפוס שהתחרטתי שאין לי קצת יותר זום (למשל בחו"ל שרציתי לצלם מקומות חשובים שעברנו לידם אבל לא התקרבנו מספיק).

אוקי, כשאין זמן אז אפשר אולי להשתמש בעדשה ארוכה כדי לתעד בחטף נושאים רחוקים, אבל מסנאפשוטים כאלה בד"כ לא יוצאות תמונות באמת טובות.

קודם כל סוללות, יש לי נטייה מעצבנת בחיים לא לזכור להטעין את הסוללות ואז אני מוצא את עצמי משתמש ב AA חד פעמיות. עם ה-F30 זה פתרון בלתי אפשרי.

תחזיק איתך תמיד סוללה רזרבית ואז לא יהיו לך הפתעות. סוללה כזו עולה כ-60 ש"ח, כולל משלוח לארץ.

בקשר לכרטיס זכרון, אמנם ההפרשי מחיר כבר לא כאלה נוראים אבל עדיין במחיר שאפשר לקנות כרטיס 2GB לפוג'י אפשרי לקנות כרטיס 4GB לקנון. לא לשכוח גם שלא קיים בכלל xD בנפחים האלה.

בשביל מה אתה צריך כרטיס 4GB?

בקיצור כל זה לא באמת חשוב, מה שמעניין אותי לדעת זה האם ההבדל בין המצלמות הנ"ל בתנאי תאורה נמוכים באמת כ"כ גדול, בסך הכל הרי לקנון יש את המייצב תמונה שמאפשר חשיפות ארוכות יותר ולכן זה מפצה על ה ISO הנמוך יותר.

המייצב לא עוזר בצילום של נושאים בתנועה (למשל אנשים שלא אמרת להם להשאר קפואים), אבל אם אתה מתכון לצלם בעיקר דוממים הוא יכול להיות תחליף סביר.

נ.ב. הלינק להסבר על הסוללות לא עובד.

יש כנראה בעיה בשרת שלהם. נסה שוב מאוחר יותר.

פורסם
  • מחבר

גרמת לי לחשוב יותר ברצינות על ה-F30, אבל פתאום שמתי לב שהחנות היחידה שמוכרת אותה ב 1500 בזאפ כותבת שאין להם במלאי וכל שאר החנויות זה 1700 ומעלה וזה כבר הפרש גדול יחסית לקנון.

לפי דעתי רוב הצילומים שאני אעשה באור נמוך יהיו של נופים וכו' ולכן המייצב תמונה כן יהיה תחליף סביר ואני כן רוצה את הזום לכן אני כבר אקח את הקנון, תודה רבה על העזרה!

פורסם

אם נופים זה נושא שחשוב לך, אז עדיף ללכת על מצלמה עם עדשת 28 מ"מ. הסבר כאן.

פורסם
  • מחבר

נכון, אני מכיר את הנושא אבל אני עושה את השיקולים שלי לפי מה שהפריע לי באולימפוס וזה דווק משהו שמעולם לא הציק לי.

מה שהפריע לי היה הדברים הבאים בעיקר:

1. צריכת בטריות, זה פשוט מפחיד אחרי עשר תמונות היא כבר במצב חיסכון בבטריה ואז אחרי כל תמונה לוקח כמה וכמה שניות עד שהמסך בכלל נדלק שוב.

2. עוד קצת זום, לאו דווקא כ"כ הרבה פשוט שיהיה ליתר בטחון.

3. רזולוציה למקרה שאני ארצה באמת להגדיל איזה תמונה.

4. חוסר כל אפשרות לשליטה ידנית.

5. בלתי אפשרי לקחת איתה תמונות בלי פלאש אלא אם כן זה אור יום מלא. (אפילו במשרד איפה שהיה מלא פלורסנטים זה לא הספיק)

שאלה נוספת:

הפוג'י F20 היא קרובה באיכות ל F30? כי CAMERA4LESS טוענים שהם מוכרים אותה בפחות מ 1000 וזה כבר נשמע כמו עסקה טובה.

http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=1510&aff=zap

פורסם

נכון, אני מכיר את הנושא אבל אני עושה את השיקולים שלי לפי מה שהפריע לי באולימפוס וזה דווק משהו שמעולם לא הציק לי.

אם תשתמש בתוכנה סטטיסטית ותבדוק איזה אחוז צילמת בצד הרחב אתה עשוי לגלות שמה שבאמת חסר לך זה דווקא צד עוד יותר רחב.

מה שהפריע לי היה הדברים הבאים בעיקר:

1. צריכת בטריות, זה פשוט מפחיד אחרי עשר תמונות היא כבר במצב חיסכון בבטריה ואז אחרי כל תמונה לוקח כמה וכמה שניות עד שהמסך בכלל נדלק שוב.

השתמשת בסוללות נטענות או אלקליין?

3. רזולוציה למקרה שאני ארצה באמת להגדיל איזה תמונה.

3~4 מ"פ מספיקים ל-A4. לאיזה גודל אתה מתכוון להגדיל?

4. חוסר כל אפשרות לשליטה ידנית.

כן, אין לה אפילו שליטה על ISO וזה די מבאס. רוב המצלמות היום לא נופלות על הדברים האלה.

שאלה נוספת:

הפוג'י F20 היא קרובה באיכות ל F30? כי CAMERA4LESS טוענים שהם מוכרים אותה בפחות מ 1000 וזה כבר נשמע כמו עסקה טובה.

http://www.camera4less.co.il/product.asp?f=1510&aff=zap

יש לשתי המצלמות אותה עדשה, אותו חיישן ואותה מערכת עיבוד תמונה, ולכן האיכות של שתיהן זהה. ל-F30 יש יתרונות בדברים אחרים כמו מסך LCD, זמן סוללה ומצבי A/S.

פורסם
  • מחבר

אני אבדוק את התוכנה כשאני אהיה שוב על ה PC שלי.

בקשר לשאר הדברים:

אני משתמש בנטענות אנרג'ייזר 2500, שלא תבין לא נכון המצלמה יכולה לצלם לפחות 100 תמונות על טעינה אחת אבל כבר אחרי 10 היא נכנסת למצב חסכון בבטריה וזה מעצבן מאוד.

הרזולוציה לא באמת הפריעה לי עד שלמשל טסתי להתחתן בקפריסין וזה אומר שכל התמונות שיש לי מהחתונה של עצמי זה ב3.2 מגהפיקסל ואתה מבין שתמונות חתונה רצוי להגדיל יותר מגודל A4. (נכון זה לא בדיוק משהו שקורה כל יום אבל עדיין כל מצלמה בימינו יכולה לתת לי רזולוציה יותר טובה מהאולימפוס אז אני לא חושב שזה בדיוק בעייה שאני רוצה את זה)

אחרי ההודעה הקודמת ישבתי וקראתי ביקורות על ה-F20 והגעתי למסקנה שהיא אמנם מאוד טובה ובמחיר טוב אבל אני רוצה שליטה ידנית ולכן היא לא בשבילי.

פורסם

הסוללה של ה-F20 מספיקה לכ-300 תמונות, הסוללה של ה-F30 לכמעט כפול. בשני המקרים לא צריכה להיות לך בעיה.

ל-F20 יש את השליטות הידניות החשובות - WB, ISO ופיצוי חשיפה. אין לה A ו-S, אבל זה ממש לא סוף העולם. כשהשרת של "קליקי" יחזור לתפקד תוכל לקרוא הסבר שכתבתי שם שמפרט מדוע המצבים האלה לא קריטיים במצלמת חיישן קטן.

עריכה: מצאתי עותק של הפסקה הזו ב-cache של גוגל:

מצבי חשיפה המספקים שליטה ידנית וחצי-ידנית על ערכי צמצם ומהירות (A ו-S) מאפשרים מרחב יצירתי רב ולכן הם משמעותיים מאוד בצילום עם מצלמות DSLR ובמצלמות פילם (ובכלל במצלמות עם חיישן/פריים גדול). עם זאת, הם פחות חשובים במצלמות דיגיטליות קומפקטיות שבהן עומק השדה תמיד גדול מאוד (בגלל החיישן הקטן ואורך המוקד הקצר). בנוסף לכך, איכות התמונה הגבוהה ביותר בעצמיות של המצלמות האלה מושגת בד"כ בצמצם הכי פתוח או קרוב מאוד אליו, וזאת בניגוד לעצמיות למצלמות בפורמט APS-C או בפורמט פריים מלא למשל, שדורשות סגירה של שלושה צמצמים ואפילו יותר כדי להגיע לצמצם האופטימלי. במרבית המצלמות בקומפקטיות טווח הצמצמים קטן למדי מכיוון שכבר בצמצם 8 (שהוא בד"כ הצמצם הסגור ביותר) אפשר לראות ירידה ברורה באיכות התמונה כתוצאה מדיפרקציה, ולכן מומלץ באופן כללי להשתמש במצלמות האלה בצמצמים שבין הצמצם הכי פתוח עד שניים סגורים יותר.

סיבות נוספות לשליטה על מהירות התריס הן צילום ב-Panning וקבלת אפקט של מריחת תנועה, אבל בשני המקרים טווח הצמצמים המוגבל של מצלמות קומפקטיות מונע שליטה חופשית נרחבת על מהירויות התריס, גם אם כן יש באותן מצלמות מצבי חשיפה שמאפשרים שליטה כזו. לסיכום, טוב שיש שליטה על הצמצם והמהירות גם בקומפקטיות, אבל החשיבות של התכונה הזו פחותה מאוד בהשוואה למצלמות עם חיישן גדול או בפילם.

פורסם

שלא תבין לא נכון, ה A710 IS מצלמה מעולה רק דבר אחד שאני רואה בו בתור חיסרון אצלה הוא הזמן טעינה של הפלאש שהוא קצת ארוך...

הכוונה אם תשתמש באורך מוקד של 210 (זום של X6) במקום חשוך ייקח לפלאש 4 שניות להיטען בין תמונה לתמונה, זה לדעתי אם כבר החיסרון של המצלמה הזאת בפני עצמה

פורסם

הפעם האחרונה שהטענתי את ה F30 שלי הייתה.... :nixweiss:

המצלמה הזאת פשוט חייה.. יש לי אותה כבר חצי שנה בערך (אני מעריך) והטענתי אותה אולי 4 פעמים... צילמתי מעל 3000 תמונות איתה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים