עבור לתוכן

דרושה עזרה בנוגע לשילוב של לוח אם ומעבד עם תדרי זכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

לאחר קריאת אין ספור מאמרים וביקורות , עדיין לצערי לא קיבלתי תשובה מבר סמכה לגבי העניין שמבלבל אותי.

אני מבצע שדרוג למחשב שלי. אני זקוק למחשב מאוד חזק. השדרוג יתבצע ב 2 שלבים.

הראשון , החלפת לוח , מעבד וזכרונות.

השני החלפת כ.מסך ודיסק קשיח.

חשוב מאוד - ה OC יידרש רק בשלב מאוחר מאוד של השילוב במחשב , וזאת כדי להאריך את חיי השימוש בו.

ההתלבטות הינה בין לוח ASUS P5B DELUXE לבין ABIT AB9 PRO.

זכרונות - פה החלק המאוד בעייתי . 2 הלוחות תומכים רשמית בתדר של 800, אולם באתר של אסוס הם מוסיפים כמה שורות בנוגע לHYPERX של קינגסטון שרצים במהירות של 1066 ועובדים בתאימות עם הלוח.האם ניתן להבין מכך שהזכרונות והלוח אכן ירוצו במהירות 1066 ?

זכרונות אלו קיימים בשוק והכסף לא מהווה שיקול בעניין זה.

לוח האם של ABIT הינו בעל נתונים טכניים כמעט זהים לאסוס, האם ניתן יהיה להריץ זכרונות בתדר זה גם על הABIT ?

2 הלוחות תומכים ב FSB של 1066, ובעלי צ'יפסט זהה.

המעבד שאני מתכנן לקנות הוא E6600 .

בשלב הראשון כרטיס המסך מסוג 7800GTX והדיסק הקשיח נשארים . האם ספק של HEC 400 W יספיק בשביל המערכת הזו ? או שצריך להחליף ?

תודה מראש לעונים.

פורסם

הייתי מתפשר על המעבד לטובת E6400, בערך אותם ביצועים, אבל הרבה יותר זול

הייתי כן הולך על ה-P5B Deluxe, אבל בתחום הזיכרונות עדיף משהו אחר

DDR2-800 פשוטים ייתנו את אותם ביצועים

פורסם
  • מחבר

תוכל לפרט את הסיבות להעדפה ?

כסף אינו מהווה שיקול עקרי בעניין , ההקצבה לשדרוג הראשוני היא 6000 ש"ח , רק עבור הרכיבים הללו , כך שאין בעיה לשלם עבור ביצועים עדיפים , גם אם עדיפים במעט.

האם באמת לא יהיה הבדל מבחינת הזיכרון ?

ודבר אחרון והכי חשוב , האם הלוחות הנ"ל באמת ייסחבו תדר זכרון של 1066 ?

תודה.

פורסם

שמע בגלל הבאס שהוא 266 כלומר תדר זיכרון רגיל 533 ללא OC זו המהירות שכל זיכרון שתשים יעבדו גם עם תשים זיכרונות 1066

אם אתה עושה OC זה כבר סיפור אחר כי אז הם מבטיחים לך שתגיע לפחות ל 1066 וזיכרונות של 800 לא מבטיחים לך יותר מזה

אבל זיכרונות איכותיים כמו ה GSKILL HZ וכדומה מש לא נראה לי יגבילו אותך לפני המעבד

פורסם
  • מחבר

תסלח לי על הבורות , אבל התדר הוא לא 800 ? לפי דבריך הזכרונות יעבדו בתדר של 533 ?

פורסם

יניב אתה טועה ומטעה

יש מכפלה לזיכרונות ולכן זיכרונות שהוגדרו ב spd כ800 יעבוד על 800 בלוחות שתומחים בהם

זה נכון שאם מורידים את המכפלה ידנית ל1:1 אז הזיכרונות יעבודו רק ב533

אם זיכרונות 800 נתמחים עלידי הלוח, הם יעבדו ב800

פורסם

תוכל לפרט את הסיבות להעדפה ?

כסף אינו מהווה שיקול עקרי בעניין , ההקצבה לשדרוג הראשוני היא 6000 ש"ח , רק עבור הרכיבים הללו , כך שאין בעיה לשלם עבור ביצועים עדיפים , גם אם עדיפים במעט.

האם באמת לא יהיה הבדל מבחינת הזיכרון ?

ודבר אחרון והכי חשוב , האם הלוחות הנ"ל באמת ייסחבו תדר זכרון של 1066 ?

תודה.

הסיבות להעדפה? לדעתי זה לוח שנותן פתרון כללי טוב יותר (ומאפשר לך למשל לקנות בתוספת קטנה את ה-WiFi AP שמגיע כבר עם כרטיס רשת אלחוטי) וגם פתרון אוברקלוק טוב יותר

לעומת זאת, אם לא מתוכנן OC, או שה-OC יהיה מתון, עדיף ללכת על ה-ABit AB9 (לא ה-Pro, אלא אם כן אתה צריך עוד חיבורי SATA), הם בדיוק אותו הדבר, במחיר זול יותר

לגבי המעבד, לדעתי ההבדלים זניחים, ובטח לא שווים את התוספת הכספית, אבל זה כבר שיקול שלך

לגבי הזיכרונות - מה זה משנה מה הלוח מאפשר?

זה אומר להוציא כמה מאות שקלים יותר (אם לא הכפלת התקציב לזיכרונות) - ואתה מקבל... אממממ כלום...

פורסם

יניב אתה טועה ומטעה

יש מכפלה לזיכרונות ולכן זיכרונות שהוגדרו ב spd כ800 יעבוד על 800 בלוחות שתומחים בהם

זה נכון שאם מורידים את המכפלה ידנית ל1:1 אז הזיכרונות יעבודו רק ב533

אם זיכרונות 800 נתמחים עלידי הלוח, הם יעבדו ב800

קודם כל אם אני מטעה אני מצטער מראש

אבל באופן רגיל המכפלה היא 1:1 אם אתה משחק עם המכפלות אתה בעצם כבר עושה OC לא נראה לי שלוח יזהה זיכרונות כ 800 וישנה את המכפלות לבד

פורסם

היחס הנורמלי הוא לא 1:1 אלא בהתאם לזיכרון

פורסם
  • מחבר

ז"א שאכן הלוח יכול לתמוך בתדר של 1066 , מכיוון שה FSB מאפשר זאת ?

ואם כן , מדוע לא יהיה הבדל בין ביצועי המערכת עם 800 ל 1066 ?

שוב , ההשקעה הכספית היא לא שיקול בעניין .

פורסם

הלוח יכול לתמוך בתדר אפקטיבי של 1066 ל-FSB

לא לזיכרונות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים