עבור לתוכן

איזה דגם טוב יותר? F11 של פוג'י או F20?

Featured Replies

פורסם

לא מצאתי בנתונים התכנים דברים שמצדיקים את הפרש המחירים

אפילו F20 שיותר זולה יש אפשרות לISO גבוהה יותר

לF11 יש אפשרות לחשיפה ארוכה יותר אבל זה לא חשוב לי

ועוד שאלה,

האם אחת מהמצלמות הללו תתאים לצרכים שלי?

אני צריך מצלמה לצילום רגיל, טיולים\אירועים וכדומה (בקיצור מצלמה משפחתית)

אני רוצה שהתמונות יהיו באיכות טובה וגם לפתח אותן אחר כך, (התמונות המפותחות יהיו כמו תמונות של מצלמות פילם רגילה?)

ועוד שאלה אחרונה:

יש לי 2 כרטיסי זיכרון של 256 מגה של SD, יש אולי מצלמות אחרות בתקציב הנ"ל שמשתמשות בכרטיסי SD? זה יוכל לחסוך לי איזה 100 שקל על קניית זיכרון

פורסם

פוג'י משתמשים רק ב-xD.

חוץ מזה כרטיס SD של ג'יגה יעלה לך 100 שקל גג..

אני רוצה שהתמונות יהיו באיכות טובה וגם לפתח אותן אחר כך, (התמונות המפותחות יהיו כמו תמונות של מצלמות פילם רגילה?)

שמעת ממישהו פעם (ואני לא יודע אם זה נכון) שאיכות של פילים שווה ל-18 מיליון פיקסל.. :-X

פורסם

שמעת ממישהו פעם (ואני לא יודע אם זה נכון) שאיכות של פילים שווה ל-18 מיליון פיקסל.. :-X

זה קירוב (כי אין באמת פיקסלים בסרט אנלוגי) שנכון לתנאים אידיאליים - עדשה מעולה, ISO נמוך, וצילום מחצובה.

http://pic.templetons.com/brad/photo/pixels.html

פורסם

בתור חובב, לך על ה- F20.

החיישן שלה מעט עדיף וכן עיבוד התמונה שלה.

לגבי ההשוואה לפילם, השאלה באילו אספקטים בוחנים.

לרוב, היום ממצלמות דיגיטליות תפיק תמונה טובה יותר מאשר פילם.

פורסם

F20 ללא ספק.F11 די מיושנת ולא שווה לקחת אותה בכלל.אם כבר אז F 31.אבל F20 לא תאכזב אותך.ו50 שקל שתחסוך על כרטיס זיכרון לא שווה את ההבדל העצום באיכות המצלמות של החברות האחרות בתקציב הנ"ל.

פורסם

הכל בהם זהה מלבד השליטה הידנית והגוף היפה יותר של ה F20.

פורסם

מעבר לשליטות הידניות, גם זמן הסוללה של ה-F11 עדיף.

באותו מחיר הייתי הולך על ה-F11, אבל בהפרש המחיר הקיים ה-F20 היא קנייה יותר משתלמת.

פורסם

הכל בהם זהה מלבד השליטה הידנית והגוף היפה יותר של ה F20.

לא מדוייק.

החיישן ב- F20 בגרסא יותר חדשה (לפחות בכינוי, מעשית רק פוג'י יודעתם אם קיים הבדל) וכמו כן גם מעבד עיבוד התמונה (מה שפוג'י מכנה בשם Real Photo).

לכן אם אתה לא ממש יודע איך לפצות על העניין שיכולת לשלוט בפרמטרים הידניים ל- F20 ייתרון.

פורסם

אני יכול לאמר לך כמישהו שהשתמש בשתי המצלמות כבר שאין עדיפות מבחינת איכות החיישן, וגם לא בקצב עיבוד התמונות

ה f20 עדיפה לאנשים שאינם מבינים בצילום כי יש לה עשרות מצבי חשיפה שונים שמתאימים באופן מושלם לכל פריים ופריים אבל מעבר לזאת ה focus asasit light שלה הרבה יותר חלש ומתפקד פחות טוב.

פורסם

יש לה עשרות מצבי חשיפה שונים שמתאימים באופן מושלם לכל פריים ופריים

אם אתה מדבר על Scene Modes, אז זה אפילו לא קרוב להיות נכון - בשום מצלמה, ובמיוחד לא במצלמות עם חיישן קטן ועומק שדה שתמיד גדול. מה שכן, המצבים האלה עושים עבודת מרקטינג מעולה וגורמים להרבה מאוד אנשים להעדיף מצלמה אחת על אחרת.

פורסם

תשמע אני יודע מה ראיתי. כל מה שזה עושה זה מסדר את ה WB לא שום דבר אחר אבל זה מוציא תמונה יותר חיה עם אפס התעסקות ידנית. לא אני לא משווה את זה לתמונת של מצלמת ריפלקס בעלת עומק שדה מתכוונן ושימושי וחיישן גדול. כל מה שקורה ששימוש ב scene modes האלו מוציא תמונה שנראת יותר חיה ויותר יפה. זה לא עושה את המצלמה לטובה יותר, המצלמה זהה לחלוטין כל מה שהחליטו לעשות זה במקום לתת לאדם להתאים את פרטי הצילום באופן ידני להניח כי הוא לא מבין בכך דבר ולאמר לו רק להתאים את הציור המתאים למה שהוא רוצה לצלם. ושוב, אם לא ראית איך המצלמה הזו ספציפית משתמשת ביכולת זו אין לך זכות לאמר שמה שאמרתי לא נכון. בנוגע להוכחה מצולמת אין לי. אבל כמו כל דבר בחיים עומדות בפניך שלוש אופציות, לבדוק בעצמך לגבי דגם ספציפי זה, להאמין לי או להחליט שכל מה שאמרתי זה שטויות באופן מוחלט ולהתעלם מהניסיון שלי בהנחה שאני לא מבין/לא רואה/שקרן.

ובנוגע למצלמה גם כך וגם כך הייתי מעדיף את ה f11 לולא ההבדל במחיר שהופך את ה f20 לעדיפה ומשתלמת בהרבה.

פורסם

תשמע אני יודע מה ראיתי. כל מה שזה עושה זה מסדר את ה WB לא שום דבר אחר

1. ?WB זה רק פרמטר אחד. החשיפה והפוקוס הם פרמטרים חשובים עוד יותר.

2. אין שום סיכוי שבעולם ש-Scene Mode כזה או אחר יוציא WB "באופן מושלם". הדרך היחידה להגיע לשלמות היא ע"י כיוון WB ידני או שימוש בחיישן WB חיצוני (לא קיים באף מצלמת P&S)?.

כל מה שקורה ששימוש ב scene modes האלו מוציא תמונה שנראת יותר חיה ויותר יפה.

אם התמונה תהיה חשופה לא נכון, שום Scene Mode לא יוכל להוציא תמונה חיה ויפה. חשיפה היא אתגר לא קטן, והמצלמות של פוג'י לא יותר טובות מהממוצע בתחום הזה (לדעת פיל אסקי הן אפילו קצת פחות טובות). העובדה שאין ל-F20 ול-F30 היסטוגרמה גורמת לכך שהן בהכרח יוציאו אחוז חשיפות טובות נמוך יותר מזה שאפשר לקבל עם מצלמות שכן כוללות את התכונה הזו.

זה לא עושה את המצלמה לטובה יותר, המצלמה זהה לחלוטין כל מה שהחליטו לעשות זה במקום לתת לאדם להתאים את פרטי הצילום באופן ידני להניח כי הוא לא מבין בכך דבר ולאמר לו רק להתאים את הציור המתאים למה שהוא רוצה לצלם.

אני מבין את הרעיון מאחורי התכונה הזו, אבל עד כה אין תקדימים למצלמות שאכן מספקות את הסחורה. אולי עוד כמה שנים יהיו מצלמות כאלה, אבל אנחנו עדיין לא שם.

ושוב, אם לא ראית איך המצלמה הזו ספציפית משתמשת ביכולת זו אין לך זכות לאמר שמה שאמרתי לא נכון.

ועוד איך שיש לי. אני יודע איזו טכנולוגיה קיימת במצלמה הזו, ואני יודע איזה מכשולים טכניים קיימים ומונעים מה-Scene Modes לספק את מה שהם מתיימרים לספק. מאותן סיבות בדיוק המצבים האלה לא עושים את העבודה גם במצלמות אחרות, כולל בכאלה שעולות פי כמה מהדגמים הנ"ל של פוג'י.

בנוגע להוכחה מצולמת אין לי.

בכל מקרה, גם אם תרצה לבדוק את זה תצטרך להעמיד מול התוצאות של ה-Scene Modes תמונות שמבוצעות "באופן מושלם". אתה בטוח שהתמונות שאתה מוציא מהמצלמה (ללא ה-Scene Modes) עומדות בקריטריון הגבוה הזה?

אבל כמו כל דבר בחיים עומדות בפניך שלוש אופציות, לבדוק בעצמך לגבי דגם ספציפי זה, להאמין לי או להחליט שכל מה שאמרתי זה שטויות באופן מוחלט ולהתעלם מהניסיון שלי בהנחה שאני לא מבין/לא רואה/שקרן.

אני באמת לא חושב שאתה שקרן. הרבה יותר סביר שאתה פשוט לא מודע למה שמגדיר תמונה שמבוצעת "באופן מושלם".

ובנוגע למצלמה גם כך וגם כך הייתי מעדיף את ה f11 לולא ההבדל במחיר שהופך את ה f20 לעדיפה ומשתלמת בהרבה.

עם זה אני מסכים :cool2:

פורסם

אז בוא אני אגדיר את זה אחרת מכיוון ואין גג מושלם... ניתן להשיג תמונות טובות מאוד בעזרת ה scene mode של ה f20 טובות וחיות יותר מאשר במצב אוטומטי

פורסם

אני לא יודע איך ה-Scene Modes של ה-F20 בהשוואה למצב האוטומטי, אבל אני כן יודע שבשליטה ידנית על WB, פיצוי חשיפה ו-ISO אפשר לקבל תוצאות טובות יותר מכל מצב אוטומטי. לימוד של שלושת הנושאים האלה אינו מסובך, כך שאני לא רואה הרבה טעם ב-Scene Modes - גם במקרה שהמשתמש עדיין לא מתמצא בצילום.

אגב, איזה Scene Modes קיימים ב-F20 וחסרים ב-F11 שכל כך משמעותיים בעיניך?

פורסם

שוב, אין שום דבר משמעותי. זה סה"כ שזה היתרון היחידי שאני רואה שאפשר לראות ב F20. שום דבר לא חסר לי ב F11 כי אני יודע לשלוט בצורה ידנית על המשתנים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים