עבור לתוכן

צריך עזרה בבנית 2 עמדות רמקולים מיד+טרבל

Featured Replies

פורסם

מאז שהייתי בכיתה ח' הם היו במחסן. סגורים ואטומים.

הם היו שייכים לאבא שלי (ז"ל) ולא היה בהם שימוש.

אך אתמול נזכרתי שהם שם. ונזכרתי גם שלמערכת סאונד שלי מתוצרת U.S Blaster האיכות בקדמיים לא משהו, אז שווה לבדוק אם הם ישפרו.

תמונות מהרמקולים הקיימים שיש לי, ושאני שומע בהם:

019gh1.th.jpg

סימנתי מרובעים כדי שתשימו לב לעיקר.

מדובר ב סט של 5 סטליטים+סאב

החלפתי את הרמקול סנטר במשהו אחר, ישן, של Peavy שעבר החלפת רמקול+ קרוסאובר פנימי.(אבא שלי עשה את המוד)

זה נמצא למטה, ומעליו הסאב.

תמונה של המגבר:

021dq2.th.jpg

תמונה של הרמקולים האחוריים:

020bl0.th.jpg

ועוד 2 תמונות של הסנטר+סאב

http://img159.imageshack.us/img159/8804/022gb2.jpg

http://img159.imageshack.us/img159/3076/023pk5.jpg

בקיצור, שומעים לא משהו עם הקדמיים הנוכחיים שלי. צליל דק מדיי, צורם, חסר פירוט, אבל חד. מיד לוקה בחסר++.

אז לקחתי את כל הציוד שמצאתי במחסן, וחיברתי. הסאונד היה בשיפור מדהים. סוף סוף יש מיד ריינג' כמו שצריך. אפילו הטרבל השתפר. אומנם הפירוט עדיין לא משהו, אבל זה עדיף מאשר מה שיש.

תמונות של הציוד:

====

תמונות של הטרבל-גדולים

004xk9.th.jpg

==

תמונה של הקרוסאובר

006ig8.th.jpg

-אני יודע...הוא ממש פשוט. אין עליו יותר מדיי טריקים חוץ מכמה מעגלים מוזרים. אבל זה עובד:)

===

תמונה של המיד ריינג' 1

007as4.th.jpghttp://

====

תמונה של הכאבל שאני ישתמש בו:

002at1.th.jpg

(הוא ממש ארוך, עבה, גדול, ונראה איכותי)

===

תמונה של המיד ריינג' 2

008ih4.th.jpg

==

תמונה של כל הציוד על המיטה

011lf2.th.jpg

==

תמונה של הטוויטרים הכי קטנים + מן דברים צהובים כאלו

012hg5.th.jpg

==

ד"א מישהו יכול לומר לי מה הם עושים?

תקריב שלהם:

014rp1.th.jpg

==

צילום תקריב של הפאנל האחורי...החוטים אמורים להכנס לזה

017rz3.th.jpg

==

עוד תמונה חמודה של המיד ריינג' :)

018wq3.th.jpg

======================

לעיניין:

יש לי מלחם ובדיל, ויש לי קצת חוש עם אלקטרוניקה (למרות שאין פה הרבה עם מה להתעסק)

אני צריך עזרה עם המידות, איזה חומרים להשתמש, מה לשים בפנים, האם לעשות חורים, ובכלל את כל המבנה של הקופסה.

הרעיון הוא 2 עמדות רמקולים שיורכבו כל אחד מ:

קרוסאובר

מיד ריינג'

טוויטר גדול (יש לי 2 סוגי טוויטרים, תראו בתמונות)

פאנל אחורי לחוטים

האם אני יצתרך גם חורים לאוורור או משהו? לשים בפנים צמר סלעים?

איך אני מתחיל בביצוע?

תודה רבה מראש לכל העוזרים

פורסם

א: הדברים הצהובים האלה הם קבלים.

ב: מעניין האם הג'נסן של המיד שלך זה הג'נסן של הקבלים, צריך לברר איכשהו.

ג: תכנון תיבה זה עניין מאוד מסובך אם רוצים להוציא את המיטב, אך אין לך את המידע שצריך על האלמנטים.

לכן, כיוון שמדובר בטוויטר ובמידה ריינג' של 5" סך הכל, תיבה קטנה (8 ליטר בערך) מספיק לדעתי. קודם כל תבנה את התיבה, ולדעתי תשים באס רפלקס (חור ליציאת אויר) אחורי בקוטר של משהו כמו אינץ' (2.5ס"מ). זה ייתן לך קצת הגברה לבאס.

את הדרייבר (מיד וטוויטר) תחבר לתיבה כמובן מקדימה, תצטרך לעשות בתיבה חור בגודל שלהם שזה ייכנס לשם. ולחבר את זה לקרוס (יש חשיבת לחיבור הנכון למיד ולטוויטר, ולפלוס ולמינוס של כל אחד מהם). לבסוף, תמלא את התיבה בצמר סלעים.

זה לא יגיע לתוצאה של תכנון רמקול אודיופילי, אבל אין ברירה. אין לך מידע מספק על החלקים, ואין לך מספיק כלים וידע בשביל לעשות את המקסימום.

Anatoli.

פורסם
  • מחבר

ב: מעניין האם הג'נסן של המיד שלך זה הג'נסן של הקבלים, צריך לברר איכשהו.

ג: תכנון תיבה זה עניין מאוד מסובך אם רוצים להוציא את המיטב, אך אין לך את המידע שצריך על האלמנטים.

לכן, כיוון שמדובר בטוויטר ובמידה ריינג' של 5" סך הכל, תיבה קטנה (8 ליטר בערך) מספיק לדעתי. קודם כל תבנה את התיבה, ולדעתי תשים באס רפלקס (חור ליציאת אויר) אחורי בקוטר של משהו כמו אינץ' (2.5ס"מ). זה ייתן לך קצת הגברה לבאס.

את הדרייבר (מיד וטוויטר) תחבר לתיבה כמובן מקדימה, תצטרך לעשות בתיבה חור בגודל שלהם שזה ייכנס לשם. ולחבר את זה לקרוס (יש חשיבת לחיבור הנכון למיד ולטוויטר, ולפלוס ולמינוס של כל אחד מהם). לבסוף, תמלא את התיבה בצמר סלעים.

זה לא יגיע לתוצאה של תכנון רמקול אודיופילי, אבל אין ברירה. אין לך מידע מספק על החלקים, ואין לך מספיק כלים וידע בשביל לעשות את המקסימום.

Anatoli.

תודה רבה על התגובה המהירה!

מז"א? הם משפרים איכות? עוזרים למשהו? חייב אותם?

איזה מידע צריך יותר מהגודל שלהם?

לכן, כיוון שמדובר בטוויטר ובמידה ריינג' של 5" סך הכל, תיבה קטנה (8 ליטר בערך) מספיק לדעתי.

8 ליטר במידות ס"מ, כמה זה?

כי אני חשבתי על מידות כאלו:

גובה: 35 ס"מ

עומק: 25 ס"מ

אורך: 20 ס"מ - יענו האורך של הפנים.

יהיה קצת קשה לי לשרטט את המבנה על דף. יש תוכנה שאתה ממליץ שתוכל לעזור לי בלי להסתבך יותר מדיי? אני צריך את זה בתלת מימד.

תשים באס רפלקס

באס רפלקס אמור לשפר את הבאס? כי למיד ריינג' יש באס קצת חלש ממה שבדקתי. גם אם הוא ירצה להוציא בס הוא לא יוכל כי המגבר הקקי הזה שיש לי גונב לו הכל לכיוון הסאב.

את הדרייבר (מיד וטוויטר) תחבר לתיבה כמובן מקדימה, תצטרך לעשות בתיבה חור בגודל שלהם שזה ייכנס לשם

כן כבר חשבתי על זה :)

את זה לקרוס (יש חשיבת לחיבור הנכון למיד ולטוויטר, ולפלוס ולמינוס של כל אחד מהם).

כבר עשיתי חיבור ניסיון לקרוסאובר. סימנתי בטוש את החיבורים הנכונים. בדקתי הכל והגעתי ל+ ו - הנכונים, כולל היציאות הנכונות. יציאה + - למיד, יציאה + - לטרבל.

לבסוף, תמלא את התיבה בצמר סלעים.

זה חובה? תורם לשיפור הסאונד? ומאיפה אני יכול להשיג את זה? אהה, וכמה לשים?

כן, כמובן שלא תכננתי להגיע לאיכות הרכבה של מפעל מקצועי, אבל עדיין יש לי ציפיות להוציא את המקסימום ממה שאני יכול.

כלים יש לי(מחסן מלא בכל טוב)

אצתרך עזרה מהמבינים פה, וכמו שאני יודע אתה אחד מהם :) אשמח אם תשאר צמוד אליי לאורך הדרך.

עוד כמה שאלות:

מאיזה סוג עץ לבנות את הקופסה החיצונית? יש לזה חשיבות לצליל הסופי? - יש כמה נגריות ליידי שיוכלו לעזור לי בקטע הזה.

האם הקופסה חייבת להיות אטומה לגמרי?

חשבתי גם בעתיד אוליי לשים את הבד השחור הזה מעל...אבל לבינתיים אשכח מזה כי זה סיפור.

תיהיה לי אפשרות לעדכן את האשכול לפעמים? ולהקפיץ אותו עם עדכון ועדכון כמו בפורום מודינג ואלקטרוניקה?

סליחה על כל השאלות...מקווה שתעזור.

רפי.

פורסם

1. קבלים לא משפרים סאונד, הם רכיב אלקטרוני שחשוב מאוד לקרוס אובר, ולהרבה דברים אחרים כמו פילטר DC ליציאות של מגברים.

2. צריך מידע כמו תדר רזוננס שלהם באויר, התנגדות שלהם (עכבה ליתר דיוק), תדרים שהם מסוגלים להפיק, נצילות, ועד הרבה הרבה מעבר לזה.

3. 8 ליטר זה משהו כמו 20*20*20 ס"מ. המידות שלך ייתנו קצת יותר מזה. תעשה אותם יחסית צרים עם עומק וגובה בערך זהים.

4. אני לא יודע באיזה תדר זה חותך לכיוון הסאב, אבל אני מאמין שבאס רפלקס לא יזיק. במקרה הכי גרוע, תאטום אותו.

5. צמר סלעים חובה למנוע רזוננסים של התיבה, כמו גם מבנה חזק מאוד של תיבה. זה יעזור לך למנוע הפרעות לצליל שיגרמו לו להיות "מלוכלך". אפשר להשיג את זה בהרבה מקומות באזורי תעשיה. אם זה לא רחוק לך, אומגה אודיו מחולון לדעתי יוכלו לספק לך את זה תמורת מחיר סימלי, ואפילו לבנות לך איזה תיבה שתרצה לפי מידות שלך (ואולי גם לעזור לך בתכנון).

6. MDF אני ממליץ לך (משהו איכותי). הוא יחסית קל לעבודה, והוא יחסית טוב מבחינה אקוסטית.

7. לשים את הגריל (בד שחור) לא בעיה, זה כבר שטויות ואל תדאג לזה.

אתה יכול לעדכן תמיד את הדיון. אם אתה רוצה לבנות את זה בתור תחביב, אז תבנה הכל לבד. אם אתה רוצה לבנות את זה בשביל להוציא את המירב מהאלמנטים, אבל לא בהכרח לעשות לבד, תבקש מנגריה (או אומגה אודיו כמו שאמרתי) שיעשו לך את זה. אם תעשה את זה, יעלה לך לדעתי כמה מאות טובות של שקלים לפחות. אבל הם כבר יעשו לך עבודה סוף הדרך, וגרילים על הדרך. יש לי 4 רמקולים של אומגה אודיו, והעבודת עץ שלהם היא סוף הדרך, ולדעתי יעלה לך אצלם לא יותר מאשר בנגריה רגילה, כיוון שרמקולים זה התחום שלהם. עם זאת, זה בטוח יהיה יקר יותר מאשר לעשות לבד (למרות שזה יהיה טוב יותר) ואז כבר נשאלת השאלה, האם זה משתלם מבחינה כספית להשקיע בכלל ברמקולים כאלה, או אולי לקנות משהו מוכן וזהו.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים