עבור לתוכן

בעיית העתקת דיסק אחד לשני (גירסת דוס שונה)

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין להעביר את תכולתו של דיסק ישן שאין בו חלונות עם גירסת דוס ישנה במחשב 486, לדיסק חדש כך שיהיה אפשר לעבוד איתו כמו עם הישן (תוכנות חישוב משרדי). הדיסק החדש פורמט, כך נאמר לי, עם גירסת דוס של חלונות 98. חיברתי את שני הדיסקים למחשב אחד ועשיתי פעולת העתקה של כל הקבצים מהישן לחדש. כאשר נשאלתי אם לעלות על COMMAND.COM לא אישרתי מה שבכל מקרה, כנראה, לא היה מתבצע בגלל שאלו קבצי מערכת. בתום ההעתקה הפעלתי את הדיסק החדש אבל קיבלתי הודעת INCORRECT DOS VERSION ובהפעלת התוכנות נעלמה העברית. ניסיתי לעשות SYS מהדיסק הישן לדיסק החדש וקיבלתי הודעת INVALID PATH OR SYSTEM NOT FOUND. ניסיתי להתחכם ולהעביר

את הדוס הישן ממחשב אחר לדיסקט וממנו לדיסק החדש ושוב קיבלתי הודעה שזה לא דיסקט מערכת. ניסיתי גם להעביר ידנית את ארבעת הקבצים של המערכת מהישן לחדש, אחרי אפשור דריסה, ואז כבר לא הצלחתי כלל להיכנס לדוס, פשוט

נתקע. מה הדרך הנכונה להעביר את המערכת עם הקבצים מהדיסק הישן לחדש?

אני יכול להשתמש ב-GHOST אבל הדיסק הישן די דפקטיבי ואני חושש שזה לא יתאפשר.

בתודה מראש.

פורסם

חייבים לבצע SYS

תפעיל את המחשב עם הדיסק הישן ומהפרומפט של C:\ תפעיל את פקודת SYS.

פורסם
  • מחבר

חייבים לבצע SYS

תפעיל את המחשב עם הדיסק הישן ומהפרומפט של C:\ תפעיל את פקודת SYS.

עשיתי SYS מהמחשב הישן לחדש כאשר הדיסק החדש הוא ה-PRIMARY MASTER והישן SECONDARY MASTER. ה-SYS בוצע

מדיסקט איתחול של חלונות 98. אתה אומר שהייתי חייב להשתמש ב-SYS של הדוס הישן? אני לא יכול להפעיל אותו מהדיסק הישן כאשר

הוא SECONDARY MASTER? מה שאני אני לא מבין זה למה העתקת כל הקבצים, כולל AUTOEXEC ו-CONFIG

וכמובן העתקה ידנית של קבצי המערכת מהדיסק הישן לחדש( זה לא כמו לעשות SYS?) עדיין תוקעת את המחשב.

פורסם

שים את הישן כ primery master ותעשה SYS לחדש.

אני חושב גם שעם דיסקט איתחול של 98 ניתן לעשות

sys c: d:

זה יעתיק את הסיסטם של D ל C גם בלי להפעיל את המחשב מהכונן הישן.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי עם דיסקט איתחול של 98 אבל עם הישן כ-SECONDARY MASTER. בגלל זה קיבלתי הודעה שלא נמצאה מערכת בישן

או בגלל שהדוס של דיסקט האיתחול הוא דוס שונה מזה שבישן?

אני אנסה כמו שהצעת. תודה.

פורסם
  • מחבר

מה שעשיתי בסוף זה להכניס תקליטון עם מערכת הדוס שרציתי (6.22) למחשב עם הדיסק החדש והעברתי את המערכת מ-A: לדיסק עם SYS.

פתר את הבעיה :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים