עבור לתוכן

לאחר התקנת Ubuntu (גירסת KDE), לא ניתן להגדיר חייגן

Featured Replies

פורסם

אני חדש ללינוקס ואני לא מכיר כל כך את סביבת העבודה, ואפילו את מבנה התיקיות (האבסורדי לחלוטין)

אבל בעבר השתמשתי בגרסת ה-LIVE Knoppix, שם זה חיבר אותי לאינטרנט בעזרת כמה שאלות כמו ספק, שם משתמש וסיסמה סך הכל.

התקנתי את Kubuntu ושם אין את האשף שהיה קיים בקנופיקס. יש הגדרת חייגן עם מודם אבל המודם שלי הוא מודם רשת (ECI 270). בדקתי והכרטיס רשת כן מזוהה ופעיל. ניסיתי ל"הוסיף" את האשף דרך packages, לאחר שזה סימן כמותקן, לא שינה דבר ועדיין לא מצאתי את האשף...

חיפשתי באינטרנט ויש לאנשים את אותה הבעיה, הציעו פתרון אבסורדי... מספר שורות פקודה לטרמינל שאחת מהן כוללת *הורדת קובץ* מהאינטרנט!

עד כמה אפשר להיות מטומטם???? איך אני אוריד קובץ אם אני לא יכול להתחבר לאינטרנט כלל וכלל...

חשבתי להוריד אותו דרך חלונות (יש לי שתי המערכות מותקנות), אבל בגלל המבנה התיקיות אני לא אצליח להכניס אותו ללינוקס.... אין לי אפשרות לגשת לכוננים של windows...

אני חושב שאני שוחה פה במים עמוקים מדי, אבל יש גבול :kopfpatsch:

זה לא אמור להיות כל כך קשה, אם זה עבד בכזו קלות בקנופיקס אז מה הבעיה שזה יעבוד בקבונטו???

פורסם

זה שאתה לא רגיל "למבנה התיקיות" זה לא אומר שהוא אבסורדי..

כנס לטרמינל (או alt+f2 ואז תרשום שם "gnome-terminal" בלי גרשים)

שם תכתוב pppoeconf והכל יהיה בסדר

פורסם
  • מחבר

אני הורדתי את pppoeconf כדי להתקין אותו מחדש (חשבתי שזה יעבוד) ועכישו הוא לא נותן לי להתקין אותו בכלל... וזה למרות שיש לי את הדיסק.

אני לוחץ לו להוסיף אותו (request install) וזה לא עושה כלום.

פורסם

pppoeconf מגיע בברירת מחדל, ואין צורך להתקין אותו..

פורסם
  • מחבר

pppoeconf מגיע בברירת מחדל, ואין צורך להתקין אותו..

כן אבל הסרתי אותו ורציתי להתקין מחדש כי הוא לא עבד ולא הייתה לי אפשרות להפעיל אותו מהתפריט. מאיפה היה לי לדעת שצריך להריץ אותו מתוך שורת פקודה?

הרי בקנופיקס לא היה צורך בכל זה.

אני מאוד מאוכזב מהגרסה ולינוקס בכלל. אני אנסה להפטר ממנה בינתיים. אולי בזמן אחר כשמישהו שמבין בזה קצת יעזור אז אצליח להשתמש בתוכנה.

פורסם

מעניין.. אתה הסרת אותו ועוד מאוכזב..

אם לא היית מסיר אותו, הכל היה בסדר.

פורסם

אתה מאשים את המערכת בטעות שלך(ועוד טעות טיפשית, לא מתקינים דברים מחדש אם נראה לך שהם לא עובדים, זו גישת ווינדוס)? למה למחוק את PPPOECONF? ואיך אתה אמור לדעת שהוא אמור לרוץ משורת פקודה, טוב בהתחשב בעובדה ש*כל* מה שיש בלינוקס רץ משורת פקודה והממשקים הגרפיים הם רק front end(ברובם), זה די ברור.

מה עכשיו אתה עושה? מתקין מחדש כמו שצריך ומגדיר. הורדת את PPPOECONF באיזה פורמט? .DEB? או TGZ? אם DEB אז אמור להתקין סתם ככה, דאבל קליק איט. אם משהו אחר אז תגיד מה.

פורסם
  • מחבר

אתה מאשים את המערכת בטעות שלך(ועוד טעות טיפשית, לא מתקינים דברים מחדש אם נראה לך שהם לא עובדים, זו גישת ווינדוס)? למה למחוק את PPPOECONF? ואיך אתה אמור לדעת שהוא אמור לרוץ משורת פקודה, טוב בהתחשב בעובדה ש*כל* מה שיש בלינוקס רץ משורת פקודה והממשקים הגרפיים הם רק front end(ברובם), זה די ברור.

מה עכשיו אתה עושה? מתקין מחדש כמו שצריך ומגדיר. הורדת את PPPOECONF באיזה פורמט? .DEB? או TGZ? אם DEB אז אמור להתקין סתם ככה, דאבל קליק איט. אם משהו אחר אז תגיד מה.

תראה, הטעות היא לא שלי, האפשרות היחידה שהייתה זה להשתמש במודם רגיל. גישה של חלונות? המערכת עלובה... זה הכל. מלכתחילה לא היו לי כאלה בעיות בחלונות ואני משתמש בהם מאז 3.11. לא הצלחתי אפילו לגשת לכוננים שלי. זה לא טעות. זה מערכת מתוסבכת, זה הכל... צריך שיהיה ידע קודם כדי להשתמש בלינוקס זה הכל.

עוד קטע דפוק...

אני לא יכול עכשיו למחוק את לינוקס כי הוא איכשהו נעל לי את הדיסק הקשיח! ניסיתי עם partition magic. וזה לא הצליח אפילו לפרמט אותו כמו שצריך, יש לי רק חצי מהקשיח שלי... אם מישהו מכיר את התופעה אז שירמוז לי מה לעשות (מתוך חלונות רצוי)

עריכה: הצלחתי לסדר את הכונן מתוך administrative tools. תודה למי שניסה לעזור, לינוקס כנראה לא בשבילי.

פורסם

^^בסדר. זה לא מפריע להרבה אנשים להשתמש במערכת ה"מתוסבכת" הזאת מדי יום. ואגב, מבנה מערכת הקבצים *הרבה* יותר הגיוני מבווינדוס.

ולינוקס לא נעל לך שום דבר. תכניס דיסק התקנה של ווינדוס XP, תפרמט משם, כנס לRECOVERY CONSOLE ותעשה FIXMBR.

פורסם
  • מחבר

כבר עשיתי את זה, תודה בכל זאת.

ומבנה התיקיות אני עדיין לא מבין...

בחלונות זה הולך הרי ככה:

1.מחשב שלי

2.כוננים A-Z

3.קבצים/תיקיות.

ואיך זה הולך בלינוקס?

1. home

2. משתמש

3. אלוהים יודע מה... מחזיק אותי לשולחן עבודה אם אני זוכר נכון... ואיפה התיקיות?

פורסם

אתה יכול קצת לחקור ... לא יזיק ללמוד לבד ...

פורסם
  • מחבר

אתה יכול קצת לחקור ... לא יזיק ללמוד לבד ...

צריך שמישהו יתן דחיפה... אחרת זה לא הולך בקלות.

כשאתה יודע בדיוק 0%. אז צריך שמישהו ילמד אותך 1%... ואז תוכל ללמוד את כל השאר...

תבין שאני לא מכיר פקודה אחת אפילו בטרמינל. לא מבין את מבנה עץ התיקיות בלינוקס, לא מבין את השמות (שברתי שיניים רק לקרוא אותם).

בסוף מישהו שאני מכיר יראה לי וככה זה ימשיך, בלי זה מדובר בלחפש מחט בערמה של שחת...

פורסם

לא, זה הולך באופן הגיוני ביותר.

/ - נקודת העיגון הראשית של המערכת

/<דברים> תיקיות מערכת- usr,boot,root,home וכו'

HOME תקיית הבית הכללית של משתמשים רגילים (לא רוט)

בתוך הום תיקיות נפרדות לכל משתמש, ובתוך התיקיות האלה, זה התחום שלך.

מבחינתך כמשתמש רגיל לא אמור לעניין אותך כלום חוץ מתייקית הבית שלך. תזכור שיוניקס הייתה בשימוש רב בשרתים, איפה שלמשתמש אחד לא צריכה להיות גישה לשום דבר חוץ מהתייקיה שלו. *אסור* לו לגשת לתיקיות אחרות.

מבחינת המשתמש הרגיל תייקית הבית שלך היא ה "MY COMPUTER", אין לך יותר למעלה. הבעיה מתחילה כשבמחשבי דסקטופ היוזר הרגיל הוא גם הסופריוזר, ואז היות שיש לך גישה למערכת זה נראה מוזר.

באופן כללי הגישה הזאת מאוד הגיונית וכשמיושמת נכון, גם נוחה.

מה מפריע לי אצלך זה שאתה אומר שזה סתם מערכת מטומטמת, מבלי לנסות אפילו להבין את ההגיון. לכל דבר יש סיבה.

פורסם

תגיד לי, בשביל מה למשתמש חדש כבר על ההתחלה לנסות להבין את עץ התיקיות? את מי זה מעניין איך זה מסודר שם?

אני כבר אחרי חצי שנה עם לינוקס, ואין לי מושג מה יש בחצי מהתיקיות שם.

ולמה? כי אין בזה צורך..

אם יום אחד יהיה לי צורך, אני יקרא מה יש בהם, אבל ככה..למי אכפת? במיוחד לא למשתמש חדש...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים