עבור לתוכן

מה הם הWindows NT logon script?

Featured Replies

פורסם

אני בעיקרון התקנתי כל מיני רשתות ביתיות בעבר, אבל ברשתות יותר גדולות (אני מכיר בעיקר מבתי הספר) בהפעלה של כל מחשב CLIENT יש בהתחלה מסך של יוזר סיסמא ודומיין (אלה אין צורך כמובן להסביר) ואח"כ מסך כמו של דוס שעושה מה שהוא עושה, בשם Windows NT logon script. מן הסתם הם משמשים בשביל להגדיר משהו בתהליך כניסת המשתמש, אבל מה ואיפה הם מוגדרים בדיוק?

פורסם

Windows NT logon script סוג של קובץ אצווה שממפה כוננים לכל משתמש שנכנס לרשת.

כמו כן ניתן לכוון את השעון (ביצוע סינכרון למחשב הלקוח עם השרת) הודעת כניסה Welcome ועוד...

ניתן גם להעתיק תוכנה זמנית ולהפעיל אותה במקרה של וירוס מתפשט ברשת , ויש לבצע חסימה דחופה.

שם הקובץ יכול להיות כל דבר עם סיומת .bat וכדי להגדיר שהוא ירוץ עם כל משתמש / או אינדיבידואלי בהגדרת המשתמש (WindowsNT) . הקובץ אמור לשבת בספריית script בתוך C:\WINNT\system32\GroupPolicy\User (windows2000).

ישנם שינויים במעבר של מערכות הפעלה WindowsNT-2000 , אני זוכר היטב את מערכת NT .

ב-Windows2000 יש MMC בשם gpedit.msc (כנס ל-Run ותכתוב את הפקודה) ששם ניתן להגדיר את ה-Logon script של משתמשים.

Local Computer Policy->Computer Configuration->Windows Setting->Script...

פורסם
  • מחבר

את הMMC אני מכיר, והסקריפט שדיברתי עליו הוא פשוט קובץ BAT?

וואלה טוב לדעת.

הקובץ נמצא בSERVER ומופעל בCLIENT לפי המשתמש בCLIENT?

פורסם

אכן כן...

ב- WindowsNT 4.0 ספריית Script היא משותפת , ושם השיתוף נקרא Netlogon .

(תראה זה היה מזמן , לפני 3-4 שנים , בפעם האחרונה שנגעתי בזה , אבל אם תרצה עוד פרטים, אין בעיה ...)

פורסם
  • מחבר

אכן כן...

ב- WindowsNT 4.0 ספריית Script היא משותפת , ושם השיתוף נקרא Netlogon .

(תראה זה היה מזמן , לפני 3-4 שנים , בפעם האחרונה שנגעתי בזה , אבל אם תרצה עוד פרטים, אין בעיה ...)

ניתן לערוך את הסקריפט מהCLIENT? (קרוב לוודאי זה לקריאה בלבד אבל בכל מקרה)

אז אם מחברים עוד CLIENT פשוט מגדירים USERNAME סיסמא ודומיין והוא כבר יקבל את הסקריפט?

פורסם

:lol:

אני קולט אותך טוב....

כמובן שאי אפשר לערוך את הקובץ , אלה אם יש לך הרשאות Administrator.

כאשר יוצרים משמתש חדש ב-User Manager For domain , יש שורה שצריך להכניס ע"מ להדיר את Script.

עבור על משתמש מגדירים את השורה הספציפית הזו.(פשוט לרשום את קובץ ה- Batch ).

פורסם
  • מחבר

תודה :-*

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים