עבור לתוכן

מה ההבדל בין שני הפורמטים האלה:

Featured Replies

פורסם

FAT32 ו-NTFS?

פורסם

אני לא מבין בזה הרבה אבל אני יודע ש FAT32 זה להרדיסקים יותר קטנים כמו 10GB ומטה

ו NTFS להרדיסקים יותר גדולים

זה פורמט בווינדוס אני אישית משתמש ב NTFS יותר אפשרויות וביטחון...ככה מיקרוסופט אומרת...

פורסם
  • מחבר

הכונן שלי הוא בנפח 250GB ועשיתי לו שינוי לפורמט FAT32, כי לפני כמה שנים חבר שלי אמר שזה טוב....

אז עשיתי בתוכנה PartitionMagic והייתה לו בעיה וכל מה שהיה בדיסק הקשיח שלי נמחק קפוט!

זאת אומרת שהוא לא מתאים ל-FAT32?

עריכה: איך אני עושה backup לכונן C כי אני רוצה לשנות פורמטים, אני לא רוצה שהכל ימחק בטעות...

פורסם

יש שתי צורות הגיוניות ואחת פחות:

א. ללאפטופ/דסקטופ של חבר שמוכן לעזור (ויש לו מספיק מקום פנוי). מתחברים עם כבל רשת מוצלב.

ב. להרד דיסק נוסף חיצוני (או פנימי - אם לא מפחדים לפתוח מארז)

ג. ל-DVD

פורסם

מערכת הקבצים FAT32 לא יכולה לתפל בקבצים של יותר מ4GB? ככה שאם אתה משתמש בקבצים גדולים תהיה לך בעיה...תריץ חיפוש דיברו על זה לא מעט...לגבי הגיבוים לא חסר תוכנות גיבוי..

פורסם
  • מחבר

ואם אני רוצה לשנות לפורמט NTFS בכונן C איך אני עושה את זה מבלי לפגוע בקבצים?

פורסם

לוחץ על START

לוחץ על RUN

בשורת פקודה רושם CMD ואנטר

בחלון שנפתח רושם:

convert c: /fs:ntfs

ואנטר.

התהליך ייקח מעט זמן, ולאחר מכן הכונן עובד ב-NTFS.

תתחדש.

פורסם

NTFS מומר בפקודת convert יהיה בעל cluster size לא אופטימלי, וזו הסיבה שההמרה כ"כ מהירה יחסית להמרה (המסוכנת והלא מומלצת) של partition magic נניח. אם רוצים לעבור ל-NTFS וגם להינות מכל יתרונותיו - עדיף לגבות ולפרמט, לדעתי. או לעבוד עם convert בתור פתרון זמני לכמה חודשים לפני פירמוט טוטאלי במידה והאיטיות הכללית מעיקה. גם רעיון.

פורסם

NTFS מומר בפקודת convert יהיה בעל cluster size לא אופטימלי

זה לא נכון.

הדבר תלוי בגודל המחיצה המומרת.

פורסם

אם כבר, הדבר תלוי בגודל המקבץ-cluster הנוכחי (FAT32). ההמרה לא משנה את גודלו. אבל כן, במחיצות בגודל מתחת 8 גיגה, גודל המקבץ של FAT32 ו-NTFS הוא זהה בעיקרון, 4קילובייט. לא שזה ישנה הרבה האמת - סתם בזבוז של שטח אצלו בדיסק..כנראה. מקובל עליי שלא הכי קריטי בימינו.

סימוכין

פורסם
  • מחבר

הצלחתי בשינוי הפורמט :xyxthumbs:

עכשיו אני רוצה להגדיל את הכונן, כי יש לי unpartition space:

איך אני עושה את זה?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מזל טוב! כונן F אצלך ריק לגמרי. תמחק את הפרטיציה שלו (קליק ימני על השטח שלו ו"מחק פרטיציה") ותיצור פרטיציה בודדת על כל המקום הריק ע"י קליק ימני על הריק ו"צור פרטיציה" או משהו בסגנון. כשהוא שואל תגדיר לו primary partition וכמובן פרמט אותו ב-NTFS. אם הוא לא מקבל את אות הכונן D, אתה יכול גם לשנות לו את אות הכונן ע"י שוב קליק ימני. רק תזיז ת'אותיות התפוסות קדימה קצת או אם משהו אחר תופס את D, תשחרר אותו איכשהו.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להגדיל את C

ועוד שאלה בויסטה יש פורמט חדש לדיסקים קשיחים בעלי נפח של איזה טרהבייט ומעלה?

פורסם

לא.

VISTA הייתה אמורה לכלול מערכת קבצים חדשה בשם winFS, אבל במייקרוסופט ויתרו על העניין וחיסלו את הפיתוח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים