עבור לתוכן

בעיית dns בויסטה

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום,

ברשותי וינדוס ויסטה גירסא סופית.

המערכת עובדת בצורה טובה מאוד, אני מרוצה ממנה מאוד.

הבעיה היחידה שלי היא שמדי פעם האינטרנט מתחיל לקרטע ולהציג הודעות לא ניתן להציג דף זה למשך זמן די ממושך(למשך כמה שעות) , הבעיה מסתדרת במידי אחרי הפעלה מחדש.

אך האינטרנט למעשה עדיין פעיל.

ה icq וכל ההורדות מתוכנות כמו ביטרונט ממשיכות לעבוד.

צילמתי לכם תמונה שצילמתי ממה שמאבחן השגיאות של וינדוס אמר לי

לחצו להגדלה:

50276109.JPG

אני יכול לומר לכם בוודאות שהבעיה היא לא במודם כי החלפתי מadsl לכבלים ועדיין הבעיה קיימת.

אשמח לפיתרון מאחד הגולשים פה.

יקיר.

פורסם

יש לך ראוטר?

הגדרת IP ססטי? מה שמת עבור הגדרת DNS?

יש לך חומת אש צד גימל או אמצעי הגנה אחר כלשהו?

כמה שאלות לפתיחה.

פורסם
  • מחבר

יש לך ראוטר?

הגדרת IP ססטי? מה שמת עבור הגדרת DNS?

יש לך חומת אש צד גימל או אמצעי הגנה אחר כלשהו?

כמה שאלות לפתיחה.

צודק שכחתי את הקטע הזה..

אין לי ראוטר.. יש לי אינטרנט כבלים מחובר דרך כבל רשת.. ההגדרות היחידות שעשיתי זה נעשה בצורה אוטומטית ע"י התקנת החייגן של ברק..

חומת האש היא של הווינדוס ואנטי וירוס NOD 32

אם יש עוד דברים שצריך לדעת אני יבדוק ויגיד לך..

תודה רבה על העזרה.

פורסם

אין לי מושג קלוש, אולם רעיונות שהייתי זורק:

א. ביטול חומת האש זמנית.

ב. הסרת ה-NOD32 זמנית.

ג. התקנה מחדש של TCP

ה. סתם באג במערכת החדשה הזאת - הייתי מעביר את הממשק לאנגלית באופן זמני כדי להעתיק במדויק את הודעת השגיאה וחוקר אותה יותר לעומק בגוגל.

ו. יתכן ויש ריבוי התחברויות, מעבר למכסה כלשהי או משהו בסגנון. נסה לסגור את כל התוכנות כשזה קורה כדי לראות אם יש קשר.

ז. כמו כן נסה בכל דרך שהיא למצוא מעקף מבלי לאתחל כדי לאתר את המקור לבעיה - כולל הרג פרוססים, הסרות/התקנות מחדש של רכיבים כלשהם וכד'.

סורי, זה הבסט שאני יכול לעשות עם עיניים קשורות (לגבי הויסטה). אולי אחרים מכירים ספציפית או יש להם תחושות בטן אחרות למקור הבעיה?

פורסם
  • מחבר

תודה אחי על התגובה המעולה :yelclap:

הדגשתי כמה דברים שלא כל כך הבנתי מה צריך לעשות..

אין לי מושג קלוש' date=' אולם רעיונות שהייתי זורק:

א. ביטול חומת האש זמנית.

ב. הסרת ה-NOD32 זמנית.

ג. התקנה מחדש של TCP

[b']ד. ************

ה. סתם באג במערכת החדשה הזאת - הייתי מעביר את הממשק לאנגלית באופן זמני כדי להעתיק במדויק את הודעת השגיאה וחוקר אותה יותר לעומק בגוגל.

ו. יתכן ויש ריבוי התחברויות, מעבר למכסה כלשהי או משהו בסגנון. נסה לסגור את כל התוכנות כשזה קורה כדי לראות אם יש קשר.

ז. כמו כן נסה בכל דרך שהיא למצוא מעקף מבלי לאתחל כדי לאתר את המקור לבעיה -כולל הרג פרוססים, הסרות/התקנות מחדש של רכיבים כלשהם וכד'.

סורי, זה הבסט שאני יכול לעשות עם עיניים קשורות (לגבי הויסטה). אולי אחרים מכירים ספציפית או יש להם תחושות בטן אחרות למקור הבעיה?

ואממ אני יכול להוסיף גם שיש אצלי רשת שמחוברת למחשב אחר, אך המחשב שלי הוא המחשב המחובר לאינטרנט. ניסיתי לנתק את הרשת , אך זה לא עזר כנגד הבעיה.

ואני רוצה להדגיש שיש אינטרנט.. כל מה שהיה כבר פתוח אם זה אי סי קיו או כל תוכנה אחרת ממשיך לעבוד.. ורק דברים חדשים שאני מפעיל זה עושה את הלא ניתן או שזה לא מתחבר בכלל..

שוב, תודה רבה רבה על העזרה! :xyxthumbs:

פורסם

סתם זרקתי השערה שאולי פיצוח של התקנה לא חוקית של ויסטה גורם לתופעות לוואי. אם הכל כשר אז זה לא רלנבטי.

לא הבנתי איך מחשב אחר מחובר לרשת אבל המחשב הבעייתי לא מחובר לאותה רשת? לא כולם גולשים באינטרנט עם אותו חשבון דרך הראוטר? או במילים אחרות, אם אתה מתחבר ישירות מהמחשב הבעייתי למודם (ולא לראוטר) אז איך המחשב האחר גולש באינטרנט?

אם כולם עוברים דרך ראוטר אז הגיוני שהבעיה היא קינפוג בראוטר/ווינדוס.

אה.. עכשיו נזכרתי שבארץ המודם הוא למעשה ראוטר, אם מקנפגים אותו כך. אם זה המצב, אפשר לבקש מחבר'ה בפורום עזרה ספציפית עם מודל הראוטר שלך. לא מכיר את המודם-ראוטרים בארץ אבל באופן כללי מומלץ לקנפג IP סטטי בכל המחשבים הנייחים, כאשר המספר הוא גבוה (כדי שה-DHCP לא יחלק אותו לאקראיים ברשת), וכמובן לקנפג כתובת DNS וכתובת GATEWAY לכתובת הפנימית של הראוטר. שוב, חשוב ש-DNS יהיה הראוטר כדי שהוא יטפל כמו שצריך בנושא. לא לשים ב-DNS כתובת IP מהאינטרנט (של ספק האינטרנט).

פורסם

תכנס למאפיינים של כרטיס הרשת ותכניס DNS בצורה ידנית

השרתים שלהם הם:

62.90.133.233

212.150.49.10

פורסם
  • מחבר

סתם זרקתי השערה שאולי פיצוח של התקנה לא חוקית של ויסטה גורם לתופעות לוואי. אם הכל כשר אז זה לא רלנבטי.

לא הבנתי איך מחשב אחר מחובר לרשת אבל המחשב הבעייתי לא מחובר לאותה רשת? לא כולם גולשים באינטרנט עם אותו חשבון דרך הראוטר? או במילים אחרות, אם אתה מתחבר ישירות מהמחשב הבעייתי למודם (ולא לראוטר) אז איך המחשב האחר גולש באינטרנט?

אם כולם עוברים דרך ראוטר אז הגיוני שהבעיה היא קינפוג בראוטר/ווינדוס.

אה.. עכשיו נזכרתי שבארץ המודם הוא למעשה ראוטר, אם מקנפגים אותו כך. אם זה המצב, אפשר לבקש מחבר'ה בפורום עזרה ספציפית עם מודל הראוטר שלך. לא מכיר את המודם-ראוטרים בארץ אבל באופן כללי מומלץ לקנפג IP סטטי בכל המחשבים הנייחים, כאשר המספר הוא גבוה (כדי שה-DHCP לא יחלק אותו לאקראיים ברשת), וכמובן לקנפג כתובת DNS וכתובת GATEWAY לכתובת הפנימית של הראוטר. שוב, חשוב ש-DNS יהיה הראוטר כדי שהוא יטפל כמו שצריך בנושא. לא לשים ב-DNS כתובת IP מהאינטרנט (של ספק האינטרנט).

אין לי ראוטר.. יש לי מודם רגיל של כבלים.. עשיתי רשת דרך הוינדוס בעזרת כבל שמחובר בין 2 המחשבים ושיתפתי בינהם את האינטרנט.

אבל זה לא קשור לרשת לדעתי, ניתקתי את הרשת ועדיין הבעיה נמשכה, המחשב שלי לא תלוי במחשב השני בכל הנוגע לקישוריות האינטרנט.

אממ , ניסיתי לתקן את הרג'רסטי, אולי הבעיה היא בו..

בינתיים עוד לא הופיעה הבעיה..

ותודה לתגובה שמעליי אני ינסה להכניס את כתובת ה dns האלה למרות שאני לא בטוח שזה יעזור , מכיוון שפעם היה לי מודם usb והייתה קיימת בו הבעיה הזאת גם.

תודה לכל העוזרים.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, הבעיה חזרה.

אני רוצה להוסיף עוד פרטים..

ברגע שהבעיה מתרחשת אצלי במחשב השני האינטרנט עובד רגיל..

והאינטרנט במחשב השני הוא האינטרנט שלי..

אז בטח הבעיה בהגדרות אצלי..

אני ינסה את הdns שהציעו כאן

פורסם

לי זה דווקא נשמע שזה קשור לרשת הפנימית. איך לשנות הגדרות DNS ישנה משהו כאשר המחשב השני גולש למעשה דרך הראשון וממשיך לפעול? אתפלא אם השינויים ישנו במשהו.

אז יש לך שני כרטיסי רשת כלומר המחשב הראשי הוא למעשה ראוטר. תבטל את הכרטיס רשת שהוא הראוטר, בטל את הגדרות ה-bridge/שיתוף, הסר והתקן מחדש TCP (להיות בטוח) כי יכול להיות שהמחשב הראשי משום מה מחפש את שרת ה-DNS במחשב השני (כרטיס רשת ראוטר) במקום בכרטיס הרשת שמתחבר למודם/אינטרנט. המטרה לנקות מהמחשב כל זכר לשיתוף כדי לאמת שהבעיה שם. אם היא שם - אפשר להתמקד שם.

אם ההנחה נכונה והבעיה ברשת הפנימית - אולי חיפוש גוגלי יותר ממוקד (כולל הודעת השגיאה באנגלית כפי שהמלצתי קודם, פלוס מילים שמתייחסות לשיתוף אינטרנט) יעזור - או פשוט רכישת איזה ראוטר קטן (או קבלה מתנה ממישהו שיש לו זרוק בבית).

אה, אולי הסנפת פאקטות (packet sniffing) או איזה tracert פשוט בזמן התקלה יאפשר לזהות לאן בדיוק הולכת בקשת ה-DNS ומדוע איננה נענית. כמו כן, בזמן התקלה, תעשה ipconfig /all בשני המחשבים ותעתיק את המידע לפה (מעניינות השורות מ-DHCP עד WINS SERVER). תעשה ping ו-tracert לכתובת של ה-DNS (מהמידע שקיבלת מ-ipconfig) מהמחשב הראשי.

פורסם
  • מחבר

הכנסתי את הכתובת dns במאפייני החייגן, בינתיים הבעיה לא חזרה..

ברגע שהבעיה תחזור אני יעשה את מה שאמרת ויעתיק לכאן..

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אוקיי, גיליתי משהו..

בזמן שהשגיאה קיימת ברגע שאני מבטל טת השיתוף אינטרנט למחשב השני האינטרנט חוזר לעבוד כמו שצריך , אך ברגע שאני שוב מחזיר את השיתוף הבעייה שוב חוזרת במיידי.

מה אני יכול לעשות? כי גם במחשב השני צריך אינטרנט והם כל הזמן מנדנדים לי על זה שאין להם אינטרנט.

אגב, במחשב השני קיים XP SP2

אצלי יש ויסטה..

פורסם

כבר עניתי מראש הרי... וההנחה שלי היתה צודקת. עזוב אותך מאימפלמנטציות מפגרות של מיקרוסופט ל"ראוטר בתוכנה". תשיג איכשהו ראוטר אמיתי ונגמרה הבעיה שלך.

ואם אתה בכל זאת רוצה לפתור אותה בתוכנה, אז אמרתי דאז...שגיאה באנגלית..חיפוש גוגל ממוקד..הסנפת פאקטות..אולי אפילו פרסום בקשת עזרה ממוקדת ומפורטת באיזה קבוצת דיון מיקרוסופטית ייעודית.

פורסם
  • מחבר

כבר עניתי מראש הרי... וההנחה שלי היתה צודקת. עזוב אותך מאימפלמנטציות מפגרות של מיקרוסופט ל"ראוטר בתוכנה". תשיג איכשהו ראוטר אמיתי ונגמרה הבעיה שלך.

ואם אתה בכל זאת רוצה לפתור אותה בתוכנה, אז אמרתי דאז...שגיאה באנגלית..חיפוש גוגל ממוקד..הסנפת פאקטות..אולי אפילו פרסום בקשת עזרה ממוקדת ומפורטת באיזה קבוצת דיון מיקרוסופטית ייעודית.

ראוטר בתוכנה זה הרבה יותר נוח לדעתי, אין את כל הדברים האלה של הפתיחת יציאות וכל זה..

אבל סבבה תודה אחי על העזרה.

אני ינסה לסדר איכשהו, אם אני לא יצליח אני ישיג ראוטר חיצוני.

פורסם

אוקיי מכיוון שקישרתי לפה הודעה של מישהו אחר שנתקל באותה בעיה - ראשית רציתי לדעת אם מצאת פתרון.

שנית, נזכרתי שבזמנו השיתוף רשת של ווינדוס היה איום ונורא והייתי עובד עם WinRoute אז אולי תנסו כולכם לעבוד איתה עד שמיקרוסופט יואילו בטובם לטפל בבאג (אם זה באג ולא בעיית קינפוג).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים