עבור לתוכן

בקרוב: שקיות ניילון בסופר יעלו לכם כסף!

Featured Replies

פורסם

אכיפה...

אני עולה חדש .....מותר לי לטעות :xyxthumbs:

"אני רוצה לראות רשת שיווק גדולה שלא מיישמת את החוק הזה....

למה אתם חושבים שכולם שמים זין על כולם ולא מצייתים אפילו לחוק אחד? "

אנחנו במדינת ישראל וקומבינטרוים לא חסר פה, איך שהחוק הזה עובר בכנסת תראו פרסומות בטלוויזיה בקניה מעל X שקלים שקית ניילון מתנה!!!

"למה בעצם רוצים להעיף את הניילון? כי הוא לא מתקלה והקרטון כן."

הייתה כתבה (לא זוכר איפה) שליצור שקית נייר צורך הרבה יותר ארגיה ומים לעומת שקית ניילון, לכן זה לא הדבר המשתלם ביותר, ואולי באמת כדאי להשאר עם הניילון.

אבל אינ לא יודע עד כמה זה נכון

• תגובות 48
  • צפיות 4.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

באיזה עולם אתה חי ילד?

בכול רשת גדולה ( :bash:$^@$#^@%) אף אחד לא יעז לעקוף את החוק.

מישהו החדיר לך לראש יותר מדי עמוק שהכול זבל והכול מתפרק.

אמנם ייצור שקיות מקרטון לוקחות יותר משאבים ויותר אנרגיה אבל הם יותר משתלמות.

נ.ב

אולי תלמד לצטט?

פורסם

אני רוצה לראות רשת שיווק גדולה שלא מיישמת את החוק הזה....

למה אתם חושבים שכולם שמים זין על כולם ולא מצייתים אפילו לחוק אחד?

לפי התאוריה שלכם היינו חיים בכאוס מוחלט :s07::bash:

טוב נו, כמעט כולם שמים ז*ן על החוקים בישראל

גם המשטרה שמה ז*ן על החוקים של עצמה... להכניס חוואי למעצר אחרי שהרג פורץ בדואי... בחייאת...

נ.ב:(אני יודע שזה לא קשור אבל אני חייב לשאול...)

מהו רוטר, זה היה פעם אתר חומרה שהשתלב עם hwzone??

ומזה "עושק קברים"?

אני "איימתי" על Minimizer שהוא ינודה מהפורום אם הוא ימשיך לעשות את מה שהוא עשה.

^^^

מה הלך כאן פעם???

מה לעשות אני צעיר... ס'תכלו בחתימה...

פורסם

רוטר זה זה:

http://rotter.co.il/

נראה לי שהם האתר הישראלי הראשון שהסתבך עם Warez וכאלו.

"עושק קברים" נראה לי מקביל ל "שודד קברים" (כמו שודדי התיבה האבודה).

עכשיו תסביר לי מה היה בתרדים ההזויים העתיקים והחסומים שלך (אפשר בפרטי).

פורסם

ועכשיו מה יהיה עד שיהיה את החוק הזה?אנשים יאגרו שקיות באלפים,ובסוף גם יהיו רשתות שירצו שיקנו מהם אז הם יחליטו שהם לא לוקחים כסף על השקיות.אחרי זה בכל מקום זה יהיה ככה,ואנשים סתם יזרקו את השקיות שהם אספו.

פורסם

בקנדה לקחו ממני 4 סנט על שקית..גנבים!!

פורסם

לא אכפת לי שגם בארץ יקחו כסף, אבל סכום סביר ועל שקית קרטון.

פורסם

רוצים לקחת כסף על שקיות ניילון... לא קרטון

פורסם

שילכו לדחוף לאיזה גמל או משהו. לפני שזה יתחיל כל העולם ואחותו יקחו מלא שקיות וישמרו בבית ויבואו לסופר עם שקיות משלהם.

פורסם

אם אנשים יבואו עם שקיות מהבית זה יפתור את כל הבעיה! למה אתם לא מבינים את זה? זה לא דבר רע שאנשים יבואו עם שקיות הבית

הרעיון בהצעה זה לחסוך כסף ולתרום לאיכות הסביבה, לא שרשתות השיווק יעשו כסף על שקיות ניילון

הבעיה היא שמייצרים אלפי שקיות ואלפי שקיות שמישות לחלוטין נזרקות לפח

אם נמחזר שקיות (כלומר נשתמש באותם שקיות כל הזמן, ורק אם אינן שמישות [קרועות וכד'] נזרוק אותם לפחים מיוחדים)

זה יחסוך כסף לכולנו (נראה לכם ששקיות ניילון בסופר הם בחינם בימינו? הם לא, פשוט המחיר שלהם כלול במחיר המוצרים כבר)

ויתרום לאיכות הסביבה. מישהו רואה צד רעה להצעה הזאת? כי אני לא

ולמי שאמר שזה רע כי זה יפגע בשכבות החלשות אז זה בולשיט ממש. זה יפגע בכל מי שהוא עצלן ולא טורח לשמור שקיות, לא במי שעני

ומי שלא טורח לשמור שקיות, אז מגיע לו שזה יפגע בו. בדיוק כמו החוק של הפקדון על הפחיות, כי הפואנטה זה לא שזה יגרום לך

לא לקנות פחיות, אלא שלא תזרוק את הפחיות לפח אלא תחזיר אותם ואז אתה לא מאבד כסף בקנייה ואתה שומר על איכות הסביבה. יש מבין?

פורסם

כי זה לא יפתור את הבעיה. אני לא יודע מה אתכם, אבל אצלנו אין מצב ששקית תמוחזר. רבע מהן נקרעות בגלל המשקל, רבע נקרעות כשפותחים אותם, רבע אי אפשר לפתוח וחיייבים לקרוע ועוד רבע אולי יהיה אפשר למחזר.

החוק עם המחזור של הבקבוקים והפחיות גם דפוק. בהרבה מקומות אין כלובים שאפשר לזרוק לתוכם את הבקבוקים והרבה מקומות קטנים לא מוכנים לקחת אותם. מה בנאדם שמוכן לאסוף אותם ולמחזר אמור לעשות? אני בעד כלוב+מכונה(משהו קטן שמתלבש על הפתח של הבקבוקים) שתחזיר את הכסף. ברגע שהיא מזהה שהכנסת בקבוק דרך הפתח היא משלשלת לך 25 אגורות.

עריכה: ומה שדפוק במיוחד זה שאין פקדון על בקבוקים גדולים שאותם הכי חשוב למחזר רק בגלל המפלגות הדתיות בכנסת.

פורסם

אם השקיות נקרעות תשתמשו ביותר, אין סיבה שהן יקרעו (מה גם ששקיות ניילון יחסית עמידות, יותר ממה שהן נראות)

בנוגע לזה שאי אפשר לפתוח, זה רק אם אתה לא יודע לקשור כמו שצריך. יש 2 דרכים נפוצות לקשור שקיות, באחת מהן תמיד (ללא יוצא מהכלל)

אפשר לפתוח את השקיות בלי לקרוע אותה, בשיטה השנייה בדר"כ צריך לקרוע (אפשר בלי לקרוע לפעמים, אבל זה דורש יותר מאמץ מהשיטה השנייה)

אני לא בטוח מה החוק בדיוק, אבל יש מקומות שעל פי החוק חייבים לקבל חזרה פחיות ובקבוקים שיש עליהם פקדון (זה שהחוק לא נאכף זאת בעיה

אחרת, אבל במקרה כזה הבעיה לא בחוק, אלא במשטרה)

הבעיה עם הבקבוקים חסרי הפקדון זה שאנשים לא מקבלים עליהם חזרה כסף ולכן הם לא מתאמצים לזרוק אותם למיכלי מחזור,

כי זה לא משתלם להם. יש אנשים שכן עושים את זה, אבל מעטים (וגם הם לא תמיד מתמידים בזה)

מה שבאמת צריך זה פקדון גם על בקבוקים של 1.5 ליטר ואז זה יעזור מאוד (כי לאנשים יהיה אינטס למחזר כי הם יקבלו חזרה את הפקדון)

פורסם

אם אנשים יבואו עם שקיות מהבית זה יפתור את כל הבעיה! למה אתם לא מבינים את זה? זה לא דבר רע שאנשים יבואו עם שקיות הבית

הרעיון בהצעה זה לחסוך כסף ולתרום לאיכות הסביבה, לא שרשתות השיווק יעשו כסף על שקיות ניילון

הבעיה היא שמייצרים אלפי שקיות ואלפי שקיות שמישות לחלוטין נזרקות לפח

אם נמחזר שקיות (כלומר נשתמש באותם שקיות כל הזמן, ורק אם אינן שמישות [קרועות וכד'] נזרוק אותם לפחים מיוחדים)

זה יחסוך כסף לכולנו (נראה לכם ששקיות ניילון בסופר הם בחינם בימינו? הם לא, פשוט המחיר שלהם כלול במחיר המוצרים כבר)

ויתרום לאיכות הסביבה. מישהו רואה צד רעה להצעה הזאת? כי אני לא

ולמי שאמר שזה רע כי זה יפגע בשכבות החלשות אז זה בולשיט ממש. זה יפגע בכל מי שהוא עצלן ולא טורח לשמור שקיות, לא במי שעני

ומי שלא טורח לשמור שקיות, אז מגיע לו שזה יפגע בו. בדיוק כמו החוק של הפקדון על הפחיות, כי הפואנטה זה לא שזה יגרום לך

לא לקנות פחיות, אלא שלא תזרוק את הפחיות לפח אלא תחזיר אותם ואז אתה לא מאבד כסף בקנייה ואתה שומר על איכות הסביבה. יש מבין?

צודק.

זה יתרום לכולם.

רשתות השיווק לא יבזבזו כסף על קניית שקיות ניילון שעולות הרבה (צרכנים פשוט יתחילו לא לקנות שקיות) ואז אולי סוף סוף נעבור לשקיות קרטון.

כולם מרוויחים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים