עבור לתוכן

X-FI - קבלים זולים - סיבת כל בעיות ה-SCP ?

Featured Replies

פורסם

SCP - Snap/Crackle/Pop

לי אומנם אין את הבעיות הנ"ל, אבל לא מעט אנשים דיווחו על כך. מדובר באחת הבעיות המרכזיות של ה-X-FI.

האם יכול להיות כי הבחור זיהה את סיבת הבעייה?

http://forums.creative.com/creativelabs/board/message?board.id=soundblaster&message.id=87066

בקצרה - מדובר על כך ש-Creative משתמשים בקבלים הכי זולים שיש (Jamicons) בפס הייצור של ה-X-FI, כנראה על מנת לקצץ בעלויות. בעיות שונות נובעות מכך - וניתן לומר (ע"פי ההיגיון) כי מדובר בסיבה לבעיות ה-SCP.

הבחור החליף את הקבלים על הכרטיס (recap) באיכותיים יותר וטוען לשיפור - גם באיכות הסאונד וגם בפיתרון בעיות שונות.

הוא לא היחיד ד"א, אחד המגיבים ניסה גם הוא וטוען שנעלמו הרעשים ב-BF2142 כשארטילריה נופלת בסביבתו.

בואו ונקווה שגם לנו (בעלי ה-X-FI המרוצים)- ללא בעיות ה-SCP לא יקרה משהו דומה בעתיד - אחרי הכל - כולנו עובדים עם ה-Jamicons האלה ומי יודע מה הזמן יכול לעשות...

פורסם

מה ההבדל בין קבל לא איכותי לאיכותי? ואיך מחליפים קבלים על דבר עדין מאוד כמו למשל כרטיס קול?

פורסם
  • מחבר

כנראה שאני לא הבנאדם לשאול מאחר ואני לא בענייני האלקטרוניקה...

Yes, exactly that. Jamicon are crap capacitors and using them on such pricey cards are unforgivable. It give one all sorts of problems, from not detecting to problems running to the pause bug, noise and stuff...

Proper audio capacitors are Elna RFS Silmic, Cerafine or Nichicon KZ if not (for the price!) Black Gate N ones.

NEVER Jamicons.

And especialy never use Jamicons where hi-grade voltage cap has to be used - eg. in the voltage filtering for the main chip. 220uF Jamicon is laughable there. Check what I did with 470uF Panasonic FM in his position! Instant fix of all troubles! (but if you use the frontpannel, then you have to recap it also completely...)

להחליף קבלים על כרטיס כזה באמת נשמע קצת מפחיד.. אבל בסופו של דבר - אם אתה יודע בדיוק אילו קבלים לקנות - כל מה שנשאר זה להוציא את ה-Jamicons בעזרת מלחם, ולהלחים את החלופיים בחזרה... אני בטוח שזה שטויות במיץ עבור מי שעוסק בתחום, או לפחות נגע בתחום.

פורסם

להחליף קבלים זה לא בעיה בכלל. קצת ניסיון ויד יציבה והכל בסדר.

קבלים חשובים מאוד מאוד לאיכות הסאונד (וזה למה אצלי במגבר הוספתי כמה מאוד איכותיים (15 דולר ליחיד)), והבחירה של קריאטיב להשתמש בקבלים זולים שלא מותאמים לסאונד היא אכן בלתי נסלחת. מעבר להשפעה המכרעת על איכות הסאונד, גם בעיות של קליפינג יכולים להיגרם מקבלים בעייתים. אם מדובר היה בקבלים של דרגת היציאה בלבד אז הפחתה של עוצמת היציאה יכולה הייתה להפחית ואף למנוע לגמרי את הבעיות, אך במידה ומדובר בקבלים של הדרגות לפני כן, אין מנוס מהחלפה של הקבלים.

Anatoli.

פורסם

וזה בכרטיסים שעולים מעל 700 שקל.

בושה.

האמת שמאז שיצא ה Xi Fi כל העניין נראה לי יותר מדי מוגזם. יותר מדי כסף עבור כרטיס שעושה בעיות ולא מביא תמורה משמעותית אליו.

העיקר שהיציאות מוזהבות....

פורסם

ממה שקראתי שם, הוא היחיד שהחליף את הקבלים כך שהכל הרעיון די תלוי באוויר.

פורסם

זה נשמע דיי הגיוני, כל בעיות ה-SCP נשמעות לי כמו קליפינג. קליפינג תלוי מאוד בקבלים.

אם למישהו פה יש בעיה שכזו, הוא יכול יכול לנסות לעשות את זה :)

Anatoli.

פורסם

קודם כל, לפי מה שהבנתי כרטיסי ה Xi Fi מלאים בבעיות. החל מדרייברים ועד לחומרה לא מנוצלת בכלל (כמו ה X RAM).

שנית- הוא אומר שזה חד משמעית פתר את העניין.

פורסם

ומה לגבי סידרת AUDIGY הוותיקה?

גם הכרטיסים האלו עם קבלים נחותים ?

פורסם

ברשותי כרטיס קול מסדרת AUDIGY ולא שמתי לב לאיזה שהן בעיות (יותר משנה)

פורסם

זה פתר את הבעיה לשתי אנשים כבר... ויש עוד שהולכים לבדוק את העניין.

פשש איזה קמצנים חארות הקראיטיב האלו ,מוכרים לך כרטיס קול יוקרתי במאות שקלים, ומתקמצנים לקנות קבל סביר שעולה כמה סנטים יותר(בטוח בכמויות שהם קונים)

ועוד נאמר בתראד שהם השתמשו בקבלים שהיו ידועים בתור מאפנים.

נו טוב מה כבר לצפות מקריאטיב

פורסם

זה חבל מאוד. השקעה בקבלים אמינים יותר (אני לא מדבר על קבלים אודיופילים, משהו כללי יותר וזול הרבה יותר יספיק) כמו גם ברכיבים טובים יותר בשאר הרכיבים (דיודות לדוגמא שמשפיעות הרבה) הייתה עולה להם לכל היותר דולר אחד לכל כרטיס, והייתה מניבה כרטיסים אמינים ויציבים הרבה יותר אשר נשמעים טוב יותר משמעותית, וייתכן ואף היו פותחים את שוק האודיופילים לכרטיסי הסדרה.

Anatoli.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים