עבור לתוכן

כל מה אני מקבל בה FIREWALL הודעה ש :

Featured Replies

פורסם

משיהו סורק לי את המחשב ואחרי איהז דקה ה חומת אש חוסמת אותו

כאילו מה אנ יעושה אם זה תאיך מונעים את זה לגמרי ?

איך אני יכול לדעת או שהאם בזמן הזה ניתן לראות מידע או משהו שיש לי ?

פורסם

אם תתן תוכן הודעה מדוייק או צילום מסך יהיה אפשר לענות ביתר דיוק, אבל קרוב לוודאי שהוא מתריע לך על סריקת פורטים.

סריקת פורט היא התקפה (או יותר נכון בדיקה לפני התקפה) שבה מחשב מרוחק בודק אם ישנם "חלונות" תקשורות פנויים במחשב שלך.

רוב ההתקפות הללו מתבצעות ע"י בוטים (bots) או תולעים שמחפשות מחשבים לא מוגנים ע"מ להכנס אליהם ולבצע פעולות שונות כמו התקנת רוגלות ורושעות, מציאת פרטים אישיים, הפיכת המחשב לזומבי וכו'.

רוב הסריקות הללו סורקות את הטווח התחתון של הפורטים (שם נמצאים הפורטים שיש בהם שימוש תדיר),

פורטים ידועים (פורטים של תוכנות או פרוטוקולים שידוע שאפשר לנצל)

ולפעמים הטווח הגבוהה (פורטים שלא משוייכים לשום תוכנה או פרוטוקול, אבל אנשים פותחים לשימושים שונים).

כשחומת האש מקבלת שאילתה לפורט היא יכולה לעשות אחד משלושה דברים: לענות שהפורט "פתוח" לשימוש, לענות שהפורט "סגור" לשימוש או לא לענות כלל.

חומת אש שתענה "סגור" בעצם מעודדת את התוכנה הסורקת, כיוון שהיא בעצם אומרת לה "יש פה מישהו" וכנראה כדאי להמשיך לסרוק פורטים גבוהים יותר.

רוב חומות האש לא יענו לבקשות לפורטים סגורים, וחלק לא יענו גם אם הפורט פתוח כאשר הן מזהות סריקה מאסיבית של פורטים הוא הרבה שאילתות מIP מסויים.

היופי בכך שחומת האש לא עונה הוא הצד הסורק לא "רואה" שיש מישהו בצד השני, בנוסף זמן הסריקה מתארך כי הסורק צריך לחכות לתשובה.

חשוב לזכור שרוב הסריקות אינן מכוונות אליך ספציפית, אלא תוכנה שסורקת את הIP שלך באופן אקראי.

אם אתה רוצה לבדוק מה חומת האש שלך עושה:

https://www.grc.com/x/ne.dll?bh0bkyd2

מבחינת "מה עלי לעשות" התשובה היא: אין לך מה לעשות.

אתה לא יכול למנוע ממישהו לסרוק אותך, אולי רק לבטל את ההודעות בחומת האש, אבל אני לא הייתי ממליץ על זה.

בכל אופן, הסריקות הללו אינן מישהו שסורק את תוכן המחשב שלך, מה גם שאם מישהו כבר חדר לך למחשב ויש לו יכולת לראות/לשנות את הקבצים שלך - חומת האש כבר לא תעזור.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הבנתי אחשב קצת יותר לעומק את הנושא תודה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים