עבור לתוכן

הפרשי ביצועים: כמה ההבדלים מהותיים בשדרוג?

Featured Replies

פורסם

אני רוצה לשדרג את המעבד ולוח האם שלי מפנטיום 4 (NORTHOOD) לפנטיום D עם לוח שיתאם לזכרון הDDR1 400MHZ שכבר יש לי.

מצאתי לוח של ASROCK שתומך.

השאלה היא כזו: כרגע עם לוח הASUS P4P800 DELUXE שלי וDUAL CHANNEL DDR הFBS שלי הוא 800MHZ והמעבד שאני חושב לקנות הוא PENTIUM D 805 שתומך רק בFSB533MHZ.

קודם כל, כמה מהותי ההפרש בין FSB של 800MHZ ל 533MHZ? האם בשנייהם נעשה שימוש באותו הזיכרון ואם כן אז באותה צורה? (הלוח תומך DUAL CHANNEL DDR1&2) אני מאד דחוק מבחינת תקציב, האם הPENTIUM D 820 שכן תומך בFSB של 800MHZ שווה את ההפרש? (אני יודע שזה לא הפרש גדול, אבל אני נורא נורא דחוק בתקציב).

ובכלל מה ההבדל מבחית ביצועים בין המערכת שלי לשתי אופציות השדרוג? אני צריך מערכת כללית, קצת משחקים קצת אינטרנט, קצת עריכת וידאו. דברים כאלו.

(מדובר גם בשדרוג כרטיס המסך לכרטיס MIDRANGE פשוט במקום ה5600 העתיק שלי.)

פורסם

הלוח לא תומך במעבד,אז זה לא רלוונטי כל השאלות.

הלוח הוא סוקט 478 וה-805 הוא 775.

פורסם
  • מחבר

כמובן שהשדרוג כולל את החלפת הלוח בלוח של ASROCK שתומך:

Socket 775 for (pentium 4,pentium D,Pentium XE,Celeron D,Conroe*(

כאשר התמיכה במעבדי CORE2DUO היא מותנית בעדכון BIOS ועוד כמה דברים (והבנתי שלא כדאי לסמוך עליה).

יש שני סלוטים של DDR2 עד 667MHZ לDUAL CHANNEL

ושני סלוטים לDDR1 גם לDUAL CHANNEL

חריץ AGPX8

חריץ PCI-E

כולל כרטיס קול וכרטיס רשת

2 SATA עם RAID SUPPORT ו2 חיבורי IDE (ל4 כוננים מקס') + 4 חיבורי USB 2

פורסם

לדעתי עדיף לך לסחוב עוד 6 חודשים ולהחליף את המחשב. הלוח הזה הוא לוח מעבר בין שתי טכנולוגיות , התוספת בביצועים לא תורגש ואפילו תרגיש האטה מול ה805 באפליקציות שלא משתמשות בשני מעבדים. אם אתה עושה אוברקלוק ל805 המצב ישתפר בהרבה (להריץ אותו ב800MHZ FSB).

מה אתה עושה עם המחשב ? לאיזה צרכים אתה משדרג?

עוד נקודה למחשבה:

אני עם לוח כמו שלך האצתי פרסקוט בגרסא C0 ל3.8GHZ ...

פשוט תעשה קצת OC לנורט'ווד שלך ותוכל למשוך בכיף!

עוד נקודה:

אתה יכול לקנות לוח של ג'יג'הבייט או אסוס מבוסס 865 עם סוקט 775 שתומך אפילו בC2D (בלוח של אסוס) והוא ממש זול. לא תצטרך אפילו להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. אמנם לא יהיה לך PCIE או DDR2 אבל לא נראה לי שזה צריך להדאיג אותך בשדרוג ביניים.

פורסם
  • מחבר

אני משדרג כי אין לי חריץ PCI-E ולהשקיע בכרטיס AGP נראה לי טפשי, במיוחד שגרסאות הAGP טיפה חלשות וגרסאות PCIE מגבילות ובכל זאת יקרות מהן.

כרטיס המסך שלי ענתיקה, ואני רוצה מעבד קצת חזק יותר לעבודה חלקה של יום יום במולטיטסקינג. חוץ מזה אני עורף וידאו מידי פעם ונראה לי שמעבד כפול ליבה יתן קצת שיפור בזמני הRENDERING והקידודים של סצנות.

אני מפחד מהקטע של OC כי חברים שלי הצליחו כבר לשרוף לוח אם וכרטיס מסך אחרי שהם עבדו להם יופי בתדרים גבוהים במשך כמה ימים.

פורסם

ה-820 טוב משמעותית מה-805

אבל כמו שכבר אמרו לא שווה לך להשקיע כסף על מעבד ולוח, עדיף שתמשוך עוד קצת ותראה כמה אתה מגיע ב-OC

וכשיהיה לך כסף תחליף כבר את כל המחשב

פורסם

אגב ההבדל בין ה820 ל915 במחיר הוא מזערי וה915 טוב בהרבה.

פורסם

ממש לא נכון! תיכנס למגה בנצ'מארק ותראה

פורסם

היתרון של ה-915 הוא דווקא בצריכת חשמל

שם הוא טוב יותר משמעותית

פורסם

טוב בהרבה לא בביצועים אלא בכלליות. באותו סכום אתה לוקח מעבד המבוסס על 2 ליבות PRESLER ב65 מיקרון. הוא מתחמם פחות, נותן יותר אפשרויות לOC ויש לו יותר L2 CHACHE שבשורה תחתונה לא גורם להבדל משמעותי מול ה820 בביצועים, אבל בשביל 50 ש"ח לא שווה להתברבר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים