עבור לתוכן

הפצות וסביבות עבודה - דיון

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

mask (או איך שרושמים), כשחבילה לא יציבה ובכל זאת רוצים להתקין אותה אז צריך לשחק שם בקבצים

אופצית התאמה? אני מניח שאתה מדבר על הקטע שאתה יכול לקמפל איך שבא לך (עם האופציות) אז זה כמו בג'נטו שיש לך EBUILD רק שבארץ הרבה יותר פשוט להכין כזה קובץ והתהליך עצמו יותר פשוט

• 7 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 62
  • צפיות 9.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שמעו

התקנתי לא מזמן סלאקוור

ומאוד לא נהנתי מהמערכת

כרגע חזרתי לדביאן

ואני רוצה להגיד דבר אחד

אין מערכת שאני מרגיש בה בבית כמו דביאן

עכשיו כשסיימתי את ההתקנה אתם לא יודעים כמה אני שמח ומרגיש בבית

הצעה לאחרים אין באמת שאין כמו דביאן ואני אומר כאחד שניסה הרבה מערכות הפעלה מבוססת לינוקס

פשוט מרגיש בבית

מנהל חבילות תותח

התקנת אינטרנט פשוטה

יציבה

פשוט ממליץ לכל אחד על המערכת

אגב מדובר באטצ' etch

פורסם

הנושאים אוחדו.

דעתי בנושא:

סלאקוואר אולי לא ההפצה הכי נחמדה למשתמש בעולם אבל אני חושב שאת כל הבעיות שהיו לך איתה יכולת לפתור בקצת גיגול (לא שזה היה עושה עבודות פשוטות כמו ניהול חבילות לנוחות אבל עדיין).

בקשר לדביאן, השתמשתי בדביאן תקופה (לא קצרה במיוחד).

המערכת הזאת שמנה, מסורבלת ונשברת בקלות מדהימה.

רק אחרי שעברתי מדביאן לארץ' הבנתי עד כמה דביאן ואובנטו הן over rated, באמת שאני לא מבין למה שמשתמש מתקדם ירצה לעבוד באחת מהן.

פורסם
  • מחבר

אכן, שלא לדבר על המנהל חבילות החלומי של ARCH שעובד בצורה נפלאה, פקודות פשוטות ולא 40 פקודות שונות ל2 דברים שונים (apt-get install ויש איזה משהו אחר לחיפוש), ABS (למניעת נעילת גלגלים :lol:) לבנית חבילות שעוד לא נכנסו לARCH\נכנסו ועוד לא עודכנו לגרסא האחרונה\ נכנסו אבל בלי הדגלים שאתה צריך ואם משווים לדביאן שצריך להוריד ידנית את הקבצים, לפתוח אותם, להוריד את הכלי קימפול ואז לקמפל עם כל מני תוכנות.

העידכונים המהירים, הגמישות המדהימה של המערכת, הקלות שלה, המהירות, הוויקי והמשתמשים הממש ממש נחמדים של ההפצה ממש עושים כיף להשתמש בה

פורסם

1.מה זאת אומרת לקמפל?

2.כל פעם שאני רוצה להתקין קבצים שהם לא במנהלי הורדות אני יצטרך לקמפל?

3.האם זה ככה בכל ההפצות של הלינוקס?

4. אני הבנתי שמערכות הלינוקס מבוססות על קודים שונים שונים GNOME KDE וכו' מה ההבדל ? פירוט נרחב בבקשה

5. מה זה BSD ? זה גם מערכת לינוקס של UNIX?

6. האם SOLARIS היא גם מערכת לינוקס? או שמדובר בכלל במשהו שונה לגמרי?

7. מהם ההבדלים המשמעותיים בין דביאן לאובנטו?

8. מה ההבדלים בין KUBUNTU UBUNTU XUBUNTU - פירוט נרחב בבקשה

תודה מראש

פורסם
  • מחבר

מצטער שזה בתמונה, בטעות ערכתי על זה ולא הצלחתי לשחזר

[attachment deleted by admin]

פורסם

7. יש הבדל גדול אחד (מעבר לעובדה שאובונטו מבוססת על דביאן)

דביאן מחוייבת להיות מורכבת רק מתוכנה חופשית כדי להבטיח ששום חלק לא יעלם בעקבות שינוי רשיון.

אובונטו לעומת זאת שמה דגש על קלות השימוש.

פורסם
  • מחבר

וזה נקרא האידיאולוגיה, כמו כן העובדה שבאובונטו המתכנתים מקבלים כסף לעומת דביאן שעובדים בחינם

פורסם

מאמר נחמד................

אבל זה לא נירא דיון.חחחחחח

:s07:

פורסם

על מה אתה מדבר..?

פורסם

אז למה רוב המשתמשים נמצאים בדביאן אם אובנטו הרבה יותר ידידה למשתמש ? ואם אתה תאמר לי שהיא יותר קלה אני יענה לך אז תלך לאחרים כגון arch suse redhat

שהם אפילו יותר קלות למיטב ידיעתי

פורסם

מי אמר שיש יותר בדביאן?

אני מעריך ש80 אחוז~ מכל מי שנכנס לעולם הלינוקס בשנה וקצת האחרונה משתמש באובנטו :P

פורסם
  • מחבר

אל תשכח שהרבה גם מריצים דביאן בתור שרת ולא בתור משתמש ביתי כמו כן, העובדה שדביאן קיימת כמה שנים טובות יותר מאובונטו ותמיד יש את המשתמשים שלא מוכנים לקבל תוכנה לא חופשית במערכת\חושבים שאובונטו לא יציבה מספיק\סתם בדביאן וכ'ו

פורסם

1. אתה באמת חושב שהמספר הזה מתקרב למספר המשתמשים של אובונטו?

2. כמה אנשים אתה מכיר שנשארים נאמנים לאידיאולוגיה של 100 אחוז קוד חופשי? בלי פלאש פלייר מתפקד? בלי דרייברים קנייניים לכרטיסי מסך/רשת/חומרה כלשהי?

פורסם

במה אתם משתמשים לדוגמא? ולמה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים