עבור לתוכן

אני קונה מחשב חדש למשחקים ועניין הזכרונות מחרפן, הנה כמה ספקולציות שמשגעות אותי

Featured Replies

פורסם

ניסיתי לחשוב מה משמעותי יותר בזכרונות ואיפה אפשר להתפשר בכמה שפחות נזק לביצועים ושאלתי בכמה פורומים ומישהו כתב לי שמה שבאמת משנה בזכרונות הוא MHz חלקי CL , אז מכיוון שהתלבטתי אם להתפשר על בין 800 ל-667 MHz, או בין 5 ל-3 CL עשיתי מעט מתמטיקה והגעתי לזה...

800/3 = 266.66

667/3 = 222.33

800/5 = 160

667/5 = 133.4

כלומר, שילוב של תדירות מעט נמוכה יותר עם CL יחסית נמוך מניבה ביצועים גבוהים יותר מאשר שילוב של התדירות הכי גבוהה עם CL יחסית גבוה - משמע, עדיף להתפשר בתדירות וללכת על CL נמוך.

אבל:

א. האם הנחת היסוד שעליה אני מבסס את כל החישובים האלה בכלל נכונה?

ב. האם ישנו שוני מסויים בערכי ה-CL המקובלים בטכנולוגית DDR2 יחסית למה שמקובל ב DDR?

2. מה בנוגע לכל מיני זכרונות טורבו או כל מיני מוצרים שחברות הזכרון טוענות שהם "מותאמים למשחקים? האם זה באמת משנה יחסית לזכרונות אחרים שנחשבים "רגילים"?

וכן, קראתי את המאמרים שפרסמתם בראש הפורום והם לא ענו לי על השאלה, אלא רק הרעיפו עליי כמויות גדולות של מונחים טכניים ומשפטים סתומים (סלחו לי על הביטוי), למה כמעט לאף אחד ב"עסקי" החומרה אין תשובות חד משמעיות לגבי מה חשוב יותר ומה חשוב פחות כשמדובר בזכרונות? סלחו לי על גסותי אבל אני פשוט רוצה תשובות ת'כלס לגבי תכונות חשובות, חברות איכותיות אך הוגנות, ומוצרים שאינם מהווים רק טריק שיווקי אלא מספקים תועלת טובה למטרותיי מול המחיר שלהם, והמעבר המייגע על מאמרים ומצגות פלאש שלמעשה לא באמת עוזרים לבור כמוני לבחור מוצר באמת שווה בין בליל אחיזות העיניים שמציעות חנויות רבות.

סלחו לי על הפואטיות...נראה לי שהגזמתי, לא התכוונתי להיות מתנשא אלא יותר לאמר בקיצור את זה:"? HELP! anyone"

פורסם

על איזה מערבת הזכרונות אמורים להתווסף? (אולי הלוח שלך לוא תומך 800MHZ בכלל?)

מה התקציב

והאם מתוכנן OC

פורסם

פעם ראשונה אני שומע על ה"נוסחה" הזאת

פורסם

ניסיתי לחשוב מה משמעותי יותר בזכרונות ואיפה אפשר להתפשר בכמה שפחות נזק לביצועים ושאלתי בכמה פורומים ומישהו כתב לי שמה שבאמת משנה בזכרונות הוא MHz חלקי CL , אז מכיוון שהתלבטתי אם להתפשר על בין 800 ל-667 MHz, או בין 5 ל-3 CL עשיתי מעט מתמטיקה והגעתי לזה...

800/3 = 266.66

667/3 = 222.33

800/5 = 160

667/5 = 133.4

כלומר, שילוב של תדירות מעט נמוכה יותר עם CL יחסית נמוך מניבה ביצועים גבוהים יותר מאשר שילוב של התדירות הכי גבוהה עם CL יחסית גבוה - משמע, עדיף להתפשר בתדירות וללכת על CL נמוך.

אבל:

א. האם הנחת היסוד שעליה אני מבסס את כל החישובים האלה בכלל נכונה?

ב. האם ישנו שוני מסויים בערכי ה-CL המקובלים בטכנולוגית DDR2 יחסית למה שמקובל ב DDR?

2. מה בנוגע לכל מיני זכרונות טורבו או כל מיני מוצרים שחברות הזכרון טוענות שהם "מותאמים למשחקים? האם זה באמת משנה יחסית לזכרונות אחרים שנחשבים "רגילים"?

וכן, קראתי את המאמרים שפרסמתם בראש הפורום והם לא ענו לי על השאלה, אלא רק הרעיפו עליי כמויות גדולות של מונחים טכניים ומשפטים סתומים (סלחו לי על הביטוי), למה כמעט לאף אחד ב"עסקי" החומרה אין תשובות חד משמעיות לגבי מה חשוב יותר ומה חשוב פחות כשמדובר בזכרונות? סלחו לי על גסותי אבל אני פשוט רוצה תשובות ת'כלס לגבי תכונות חשובות, חברות איכותיות אך הוגנות, ומוצרים שאינם מהווים רק טריק שיווקי אלא מספקים תועלת טובה למטרותיי מול המחיר שלהם, והמעבר המייגע על מאמרים ומצגות פלאש שלמעשה לא באמת עוזרים לבור כמוני לבחור מוצר באמת שווה בין בליל אחיזות העיניים שמציעות חנויות רבות.

סלחו לי על הפואטיות...נראה לי שהגזמתי, לא התכוונתי להיות מתנשא אלא יותר לאמר בקיצור את זה:"? HELP! anyone"

אין לי מושג מה אתה מנסה לרשום פה. אבל עניין הזיכרונות הוא דיי פשוט.

אם אתה לא מתכנן OC אין לך צורך ביותר מ667 בCL5.

אם מתוכנן OC עדין 800 עם CL4 כדי שתוכל לעלות את המהירות של הזיכרונות.

זהו זה כל מה שאתה צריך לדעת.

פורסם

תזמונים הרבה יותר זניחים מהתדר

פורסם
  • מחבר

בשתי מילים:

תודה רבה !

סוף סוף,

אני חושב שאקנה את זה http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=3271

עם כי הייתי רוצה ללמוד יותר על אוברקלוקינג, אתם חושבים שזה מספיק לי בשביל להתנסות בזה מעט מעתיד?

פורסם

בישביל מה לקחת את הזכרונות האלה? בעוד 150 ש"ח אתה קונה זכרונות 800 כבר.

קח לך זכרונות פשוטים שיעלו לך 1100 ש"ח

פורסם

יפה.

רק נשאר לך להחליט אם אתה מעוניין ב-OC או לא.

אם אתה מעוניין קח את הזכרונות האחרונים.

אם לא תמצא זכרונות נחמדים ופשוטים שיעלו לך 350 ש"ח פחות

פורסם

חחח שיגעת את הבחור

פורסם
  • מחבר

תאמין לי, עדיף לי להשתגע ולחרוש לקראת קניית מחשב מאשר לשים כסף ולהשתגע אחר כך מבלי יכולת לשנות את המצב :))

תודה לכל מי ששיגע אותי, מי יתן ואמשיך "להשתגע" בעזרתו של הפורום המצוין הזה..

ובשעה טובה אקנה מחשב (סלחו לי על הביטוי) בן זונה!

("מי יתן"?....."בשעה טובה"?......אני חייב להפסיק עם הקטע הזה...)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים