עבור לתוכן

האם שווה לקנות כרטיס מסך HIGH END עכשווי ולהתקין &#1

Featured Replies

פורסם

שלום לחברי הפורום :)

לאחרונה נדלקתי על משחק המחשב VANGUARD ( למי שלא מכיר זה MMORPG חדש) והדרישות של המשחק מאד מאד גבוהות

עוד צפיתי בכמה משחקים ( טריילירים הכוונה ) והגראפיקה שלהם הדהימה אותי.

אז חשבתי לרכוש כרטיס מסך כמו 8800 GTS או GTX כדי ( או אולי ה R600 הקרב ובא ) אבל הבעיה היא שהכיסים שלי לא כל כך עמוקים לרכוש גם מעבד חדש - אז רציתי לשאול האם אני אחווה צאוור בקבוק רציני עם המפרט הנוכחי שלי כלומר האם המעבד הנוכחי שלי יהווה פיגור רציני בביצועים הגראפים מול המעבדים החדשים של אינטל - ועד כמה ההבדל ( בערך כה ? :P ) הוא גדול. כי עד כמה שזכור לי מה שבאמת חשוב לביצועים גרפאים זה כרטיס המסך- ואולי אני טועה כאן ?

בגדול הכוונה שלי היא עד כמה שווה לרכוש אחד מכרטיסי המסך הללו ואם בכלל ולהתקין אותו על המחשב שלי? עד כמה ההפרשים בין המעבדים משפיע?

במידה וההבדל הוא לא גדול (10% לטובת המעבדים החדשים של אינטל? בFPS) אני ארכוש כרטיס שכזה כל הנראה,ולכן רציתי לשמע דעתכם וולתת מענה לדילמות שלי .

נכון להיום יש ברשותי VENICE 3200 64BIT עם גיגה זכרון

תודה לכל העוזרים.

קובי

פורסם

חכה חודש הבא יצאו כרטיסים של דיירקט 10 מוזלים

8800 עם 320 מגה

שהוא כרטיס היי אנד חזק ביותר שכל המשחקים יעבדו לך

הוא יעלה סביבות 1800 שקל , בעוד 1000 שקל תקנה מעבד 6300 קונור..

רק לוח תנסה לגרד עוד איזה 400 שקל יש של אביט לוח טוב לא זוכר את הדגם

ויהיה לך מחשב מושלם

אתה יכול למכור גם את המעבד\לוח\כרטיס מסך שברשותך למשהו וככה לחסוך קצת כסף

פורסם
  • מחבר

חכה חודש הבא יצאו כרטיסים של דיירקט 10 מוזלים

8800 עם 320 מגה

שהוא כרטיס היי אנד חזק ביותר שכל המשחקים יעבדו לך

הוא יעלה סביבות 1800 שקל , בעוד 1000 שקל תקנה מעבד 6300 קונור..

רק לוח תנסה לגרד עוד איזה 400 שקל יש של אביט לוח טוב לא זוכר את הדגם

ויהיה לך מחשב מושלם

אתה יכול למכור גם את המעבד\לוח\כרטיס מסך שברשותך למשהו וככה לחסוך קצת כסף

אמממ .. אתה אומר לי בעצם לחכות טיפה לחכות לכרטיס חלש יותר ולקנות אותו עם מעבד חזק יותר משלי אבל מה תהיה התוצאה? - לדעתי התוצאה תהיה שווה לזה שאם אני ארכוש עכשיו את הכרטיס במחיר של 2000שקל (GTS מEBAY) בסופו של דבר היבצועים ברעיון שנתת יהיו שווים לזה שאני ארכוש עכשיו את הכרטיס הכי חזק + המעבד הנכחי שלי, כי בסופו של דבר התוצאה תהיה פחות או יותר אותו דבר ( אז עדיף אולי למנוע את "כאב הראש" של החלפת כל המחשב בזה שפשוט אני יקנה באותו סכום השקעתי את הכרטיס הכי חזק היום וזהו, לא?)

בכל מקרה אני מחפש תשובה לשאלה עד כמה המעבד משפיע .. ואת החושבים נעשה יחדיו אחר כך :D

מקווה שלא סיבכתי את העניין יותר מדי, תודה בכל מקרה ;D

מחכה לעוד תשובות :D

תודה מראש.

קובי

פורסם

gts ב 2000 זה מחיר טוב.וב2000 שקל אי אפשר גם מעבד וגם כרטיס dx10.

אם פשוט תכתוב תתקציב שאתה מוכן להגיע אליו יהיה יותר קל

כשחשבתי בהתחלה שיש לך תקציב של gtx בסביבות ה 3000+ אז כבר באמת שילוב של מעבד לוח וכרטיס חדש.

אבל אם יש לך רק אלפיים שקל להשקיע ומצאת gts ב 2000 אז תתחדש.

פורסם

Winchester 3200

eVGA 8800gts

עובד כמו סוס. ז"א, שיפור רציני מאוד מול 2x7800gt ב-SLI שיש לי.

לעומת זאת, אני יכול להשבע שמרגישים צוור בקבוק של מעבד במצבים מסויימים. מצבים דומים להאטות שהרגשתי גם עם ה-7800gt_sli. אבל לפני שאתה לוקח את המילה שלי, תמתין עד יום שלישי\רביעי, כשמגיע המארז החדש (כל החלקים כבר פה) ואני מרכיב מחשב משהו בומבה !

אני יוכל לומר בוודאות אם ה-athlon64 3200 היווה צוור בקבוק ל-8800gts . אפילו שהתשובה כבר ידועה לרוב.

פורסם
  • מחבר

Winchester 3200

eVGA 8800gts

עובד כמו סוס. ז"א, שיפור רציני מאוד מול 2x7800gt ב-SLI שיש לי.

לעומת זאת, אני יכול להשבע שמרגישים צוור בקבוק של מעבד במצבים מסויימים. מצבים דומים להאטות שהרגשתי גם עם ה-7800gt_sli. אבל לפני שאתה לוקח את המילה שלי, תמתין עד יום שלישי\רביעי, כשמגיע המארז החדש (כל החלקים כבר פה) ואני מרכיב מחשב משהו בומבה !

אני יוכל לומר בוודאות אם ה-athlon64 3200 היווה צוור בקבוק ל-8800gts . אפילו שהתשובה כבר ידועה לרוב.

טוב אחי סבבה אז אני אחכה לתשובה ממך...

פורסם
  • מחבר

טוב אז ככה: עשיתי קצת חקר בנושא

נכון להיום יש לי את ליבת ה

VENICE 2000GHZ@2500

שהוא ככל הנראה שווה ערך לAMD 3800+ ( אולי אני טועה כאן ?)

לפי המדד הזה אני אקבל במשחק FEAR כ41FPS לעומתו המעבד E6400 של אינטל יקבל 58FPS

כפי שניתן לראות כאן :http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=488&model2=433&chart=169

בחישוב פשוט זה שיפור בביצועים של כ 35% בערך לטובת המעבד של אינטל - די מאכזב תאמת אבל אין מה לעשות

ואילו ב 3DMARK06 ההפרש בביצועים עומד על 20% לטובת אינטל מין הסתם ובמשחקים אחרים גם כן עומד בסיביבות ה25%

- בכל מקרה החלטתי לרכוש את ה R600 שיצא ובעתיד הקרוב אחר כך אולי ארכוש את ה QUAD CORE או מה שלא יהיה ..

*אגב אני עדיין מחכה לבדיקות שתעשה אחי : תעדכן אותי

פורסם

*אגב אני עדיין מחכה לבדיקות שתעשה אחי : תעדכן אותי

אל תדאג, אני יעדכן... אני מחכה ליום הזה כבר הרבה זמן ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים