עבור לתוכן

בעיית הבדלי קונטרסט בין שני מסכים VP191B

Featured Replies

פורסם

שלום :)

קניתי לפני כחודש מסך נוסף VP191b של Viewsonic. (יד שנייה, עדיין באחריות)

כששמתי את שני המסכים אחד ליד השני, ראיתי שיש בינהם הבדלי צבעים וקונטרסט.

הראשון (זה שאני רכשתי מהחנות) מראה תמונה יפה וחדה, בעלת צבעים חדים וברורים.

השני (זה שקניתי יד שניה) מראה תמונה צהובה, הלבן הוא לא לבן, והצבעים הם לא טבעיים.

למרות ששיחקתי עם ההגדרות, צבעים, וכל מה שאפשר (כולל חזרה לתכונות שמורות מהמפעל) המסכים לא זהים.

לקחתי את המסך השני לאומניטק, למימוש אחריות, יחד עם המסך הראשון. כדי שראו את הבדלים. לאחר שעתיים של הסברים הם הסכימו שיש הבדל בין המסכים.

אך הם רוצים לבדוק האם זה נובע מפאנלים שונים (כלומר שיש לשני המסכים פאנלים לא זהים) ... הסכמתי שהם יפרקו את המסך השני (זה שיש לו בעית צבעים). ויבדקו את דגם הפאנל. אך הם רוצים עכשיו לפרק גם את הראשון (זה שהכל טוב איתו). כדי לבדוק אם הם תואמים.

מה אתם חושבים? יש ביסוס מאחורי כל הקישקוש הזה? הם יכולים לפגום לי במסך הטוב.... וחוץ זה אז מה אם הם לא זהים? שניהם צרכים לראות תמונה חדה וברורה ובטח שלא צהובה.

מישהו יודע על כמה סוגי פאנלים יש לדגם הנ"ל? וחוץ מזה מה אתם הייתם עושים?

פורסם

מסכי LCD ובייחוד המסכים של VS לא מגיעים זהים מהמפעל ויש צורך בציוד כיול יקר בכדי לגרום להם להיראות זהים.

אין הרבה שתוכל לעשות, ישנם סיבות מגוונות למה המסכים מראים תמונה שונה והם עדיין בעלי פאנל זהה(בתנאי שהם אכן זהים).

התאורה מתיישנת בצורה שונה בין מסך למסך, הפאנל מכוייל בצורה שונה(יותר נכון לא מכוייל) וכו.

אלא אם תחליף לשני VP930 חדשים (מה שאני ממליץ שלא תעשה) אין הרבה מה לעשות.

פורסם

ל-VP191 היו 2 גרסאות עם שני פאנלים שונים, תבדוק מה הגרסא של כל אחד מהמסכים

פורסם

אבל למה לפרק? הדיאגנוסטיקה שלהם תאמר בדיוק איזה פאנל יש.

פורסם

אולי הם צריכים להסתכל על המדבקה עם הברקוד שמודבקת על הפנל מאחוריו כדי לוודא את הגירסה שלו כמו שרואים כאן:

http://www.svethardware.cz/art_doc-23F9582F929760FDC12571CC006FFAD5.html

או לקבל גישה ל-PCB של הפנל.

פורסם
  • מחבר

השאלה, האם הם לא מחויבים להחליף/לתקן את המסך, כאשר הצבע ממש דהה בו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים