עבור לתוכן

שאלות בנוגע לפנטקס K10D

Featured Replies

פורסם

כהמשך לת'רד הקודם שפתחתי בנושא,

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=225351.0

במקום להקפיץ אותו החלטתי לפתוח ת'רד חדש.

הפעם אני אהיה ממוקד יותר, אחרי הרבה לבטים ואחרי קריאת הרבה ביקורות ממשתמשים שרכשו אותה החלטתי שאני מתחיל לחסוך כסף למצלמה הזאת ועכשיו אני רק מרכיב את המפרט הראשוני של הקניה בשביל לדעת כמה כסף אני צריך לחסוך בצד..

אז ככה, ההשקעה הראשונית תהיה לפי דעתי בגוף עצמו ללא עדשת קיט ( שאני אקנה בשפע, בשביל האחריות ), בסיגמא 17-70 ( שוקל לקנות בשפע אחרי שאני אברר למה המחיר אצלם נמוך כ"כ משמעותית מהמתחרים ומה זמן האספקה שלהם, אם לא אז הקניה תהיה בחו"ל ), פלאש 540FGZ ( שאני עדיין לא יודע איפה לקנות ומה המחיר שלו בדיוק ) וגריפ ( שאני אזמין מחו"ל, כי צילום פורטרטים זה משהו שאני דיי אתמקד בו ).

בתור התחלה אני אשמח לקבל חוות דעת בקשר להשקעה, לסכום שלה, הצעות שיפור, הערות והארות למינהן.

ושנית יש לי כמה שאלות בקשר לפלאש - 540FGZ

1. מישהו יודע מה המחיר שלו בחו"ל? ראיתי שתי הצעות וההבדל בינהן היה בערך 100$, נראה לי קיצוני מידי.

2. ראיתי כמה תמונות של הפאלש, באחת מהן היה נראה כאילו יש לו מן סוג של דיפיוזר מורכב עליו, מאין כרטיס כזה שמשמש כמפזר אור, האם מישהו יודע על זה משהו? האם הוא מגיע עם דיפיוזר כלשהו? כמה אמור לעלות לו דיפיוזר? האם יש אפשרות להרכיב עליו כרטיס לבן?

3. רציתי לדעת אם הוא יתאים לפוג'י שיש ברשותי עכשיו (S9500) ככה שאני אוכל אפילו לקנות אותו ראשון, במקום לקנות פלאש שני לפוג'י ( הסאנפק 383 הוא הבחירה כרגע ) ולהשתמש בו עם הפוג'י ( למשוך זמן ) עד שאני אקנה את הפנטקס?

תודה מראש לכל המגיבים,

שבוע טוב לכולם,

יוסי.

פורסם

בתור התחלה אני אשמח לקבל חוות דעת בקשר להשקעה, לסכום שלה, הצעות שיפור, הערות והארות למינהן.

לא נראה לי שיש הרבה מה לשנות. הסט שהרכבת הוא סט חלומי להתחיל איתו. הדבר היחידי שאולי הייתי משנה (באותו תקציב) הוא לרכוש עדשת 50/1.4 במקום הגריפ. עדשה כזו תעשה הבדל יותר גדול בצילום פורטרטים מאשר הגריפ.

1. מישהו יודע מה המחיר שלו בחו"ל? ראיתי שתי הצעות וההבדל בינהן היה בערך 100$, נראה לי קיצוני מידי.

מה שמופיע ב-B&H זה המחיר האמין. רק אל תשכח להתעלם מה-rebate, הוא לא תופס למי שגר מחוץ לארה"ב.

2. ראיתי כמה תמונות של הפאלש, באחת מהן היה נראה כאילו יש לו מן סוג של דיפיוזר מורכב עליו, מאין כרטיס כזה שמשמש כמפזר אור, האם מישהו יודע על זה משהו? האם הוא מגיע עם דיפיוזר כלשהו? כמה אמור לעלות לו דיפיוזר? האם יש אפשרות להרכיב עליו כרטיס לבן?

יש לו כרטיס לבן מובנה, וגם אם לא היה לו אין שום בעיה לחבר אחד עם גומיה (זה מה שעשו פעם). בכל מקרה, הכרטיס הזה לא נותן שום ריכוך. הוא נותן אור מילוי בזמן הקפצה כלפי מעלה או קדימה, אבל אני באופן אישי לא מתלהב מהאפקט הזה (אני מעדיף להשתמש בהקפצה אחורית). המקרה היחידי שבו אני רואה טעם של ממש להשתמש בו זה לאלה שמצלמים ארועים ורוצים להאיר את הרקע ע"י הקפצה קידמית ב-45 מעלות. עם כרטיס כזה הם עדיין יכולים לקבל תאורה כלשהי על הנושא.

3. רציתי לדעת אם הוא יתאים לפוג'י שיש ברשותי עכשיו (S9500) ככה שאני אוכל אפילו לקנות אותו ראשון, במקום לקנות פלאש שני לפוג'י ( הסאנפק 383 הוא הבחירה כרגע ) ולהשתמש בו עם הפוג'י ( למשוך זמן ) עד שאני אקנה את הפנטקס?

כן, ה-540FGZ אמור לעבוד על הפוג'י בלי בעיה, כי יש לו תושבת ISO סטנדרטית ומצב Non-TTL Auto.

פורסם
  • מחבר

אורן, תודה רבה על התשובה, הבעיה שלי היא שעשיתי חיפוש באתר של B&H עם הדגם של הפלאש ולא מצאתי שום דבר, אולי יש לו שם אחר שם?

עריכה : מצאתי אותו, המחיר אצלם הוא 340$ ללא משלוח (:

פורסם

זה המחיר הטיפוסי לפלאשים מהסוג הזה (מקוריים, חזקים, מלאי פיצ'רים).

פורסם
  • מחבר

תוכל להרחיב על הפיצ'רים שלו?

שאלה ששכחתי לשאול, איזה כרטיס זיכרון מומלץ למצלמה הזאת?

פורסם

תוכל להרחיב על הפיצ'רים שלו?

שאלה קצת כללית מדי. אני מציע שתסתכל על הפיצ'רים שלו באתר של פנטקס, ואם משהו לא ברור תשאל. יש שם גם לינק להורדת ספר ההוראות של הפלאש, כקובץ PDF.‏

שאלה ששכחתי לשאול, איזה כרטיס זיכרון מומלץ למצלמה הזאת?

SD מהיר של חברה טובה. Pansonic (מעולים, אבל לא זולים), Sandisk (הסטנדרט בתעשייה - רצוי אולטרה II או אקסטרים III, בשום אופן לא הכחול), ‏Lexar (יקר ללא הצדקה), Transcend (זול וטוב) או Pretec (כנ"ל).

פורסם

גם אני בזמן האחרון התחלתי להיתעניין בנושא. הדאגה היחידה שלי היא השימוש ב סוללות AA יש ממה לחשוש?

נ.ב

ל K100 אין גריפ מקורי מתאים.

פורסם
  • מחבר

אני לא קונה את הK100D אלא את הK10D ולה, למיטב ידיעתי, יש גריפ מקורי מתאים...

פורסם

- ה-K10D משתמשת בסוללות ליתיום. פנטקס מייצרים עבורה גריפ אטום למים שכולל מקום לסוללה נוספת. הסוללות עצמן זהות ל-NP400 שמשמשות את ה-5D וה-7D של מינולטה.

- ה-K100D משתמשת בסוללות AA, אבל תומכת בסוללות ליתיום מסוג CR-V3 שמאפשרות כמות צילומים כפולה מסוללות ניקל-מטאל, ופי עשר (!) מאשר סוללות אלקליניות.

פורסם
  • מחבר

אורן, לסיכום, התייעצות אחרונה ( בינתיים חחח ) מהכיוון שלי, את הגוף עצמו אני אקנה בארץ ( אני אברר בשפע, למרות שבאתר שלהם הדגם לא ממש מופיע )

את הפלאש והגריפ בחו"ל ( כי למיטב ידיעתי לא מביאים אותם לארץ )

אבל את העדשה, סיגמא 17-70, יש לך רעיונות למה המחיר שלה כ"כ נמוך בשפע בהתחשב בשאר המחירים בארץ? ( ההפרש בין שפע לבין המחיר בחו"ל עומד על 100-150 שקל לפי מה שראיתי עד עכשיו... ) אתה מציע לקנות אותה בארץ או להזמין מארה"ב?

פורסם

תמיד עדיף לקנות בארץ, כל זמן שהמחיר סביר. אתה יכול ליפול על עדשה "לימון" ואז החלפה שלה בחו"ל תהיה הרבה יותר מסובכת מאשר בארץ.

לגבי המחיר של ה-17-70 לפנטקס ב"שפע", אני מהמר שזאת טעות, אבל אתה יכול לשחק אותה תמים ופשוט להזמין אותה. אין לי ספק שגם במחיר הזה הם מרוויחים, אז אולי הם יחליקו את זה.

פורסם
  • מחבר

שאלה קטנה בקשר לגריפ, הוא מגיע עם סוללה שניה או שצריך לקנות אותה בנפרד?

פורסם

למיטב ידיעתי הוא לא מגיע עם סוללה נוספת.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה (:

נראה לי שבשלב הזה אני אוותר על הגריפ בקנייה הראשונה, אשאר עם הגוף + 17-70 ואת הפלאש אני אנסה לקנות עוד בתקופה הקרובה בשביל להתחיל לנצל אותו עם הפוג'י עד שיהיה לי את כל הסכום הדרוש לגוף והעדשה, מקסימום במקום הגריפ אני אכניס עוד סוללה רזרבית..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים