עבור לתוכן

בעיה : רף תדר הרענון בחלונות 2000 נמוך יותר מאשר בחלונות Xp, מדוע?!

Featured Replies

פורסם

ברשותי מסך סמסונג מדגם SyncMaster 959NF, וכשאני משתמש במע' ההפעלה - חלונות 2000 ברזולוציה של 1280x1024, תדר הרענון המקסימלי "הנתמך" ע"י המסך הוא 90 הרץ בלבד, וברזולוציה של 1600x1200, אפשרי עד 75 הרץ בלבד.

monitor1.jpg

כשאני משתמש במע' ההפעלה חלונות XP, אני רשאי לעלות עד 100 הרץ ללא שום בעיה, כמו כן ב 1600x1200 ניתן להגיע ל85 הרץ.

בחלונות 2000 ניתן לעבוד ב100 הרץ בשולחן העבודה, אבל זה בתנאי שאני מסיר את ה "V" מ " Hide modes that this monitor cannot display ".

monitor2.jpg

הסרת ה "V" פותרת את הבעיה לשולחן העבודה בלבד, אבל כאשר אני בא להגדיר את תוכנת ה Refresh Rate Fix המותאמת לכרטיסי ATI, היא משתגעת ואפילו במשחקים לא מאפשרת לבחור תדר הרענון המבוקש (100 הרץ ב1280x1024 ו 85 הרץ ב 1600x1200) גם לכשאני משחק.

עם XP כאמור, אין את הבעיה הזאת. אבל אני תוהה מדוע עם שני דרייברים זהים (של המסך, מאותו דיסק התקנה רק מותאמים למע' הפעלה שונות) מאותה הגירסה, ישנה את ההגבלה "המעצבנת" הזו ב2000, וב XP לא?!

יש פתרון?... תודה.

פורסם

באמת מוזר...

מה ההגדרות של המסך עצמו?

פורסם

ה-V שאתה מסמן אומר שהווינדוס אמור "להחביא" תדרים בהם המסך לא תומך. אם הסרת את ה-V ובחרת באופצייה שלא קיימת למה אתה מצפה?

פורסם
  • מחבר

אבל המסך כן תומך ב100 ברזולוציה של 1280x1024 וב85 ברזולוציה של 1600x1200.

טווח סריקה אופקי של 60-110 קילוהרץ.

ברגע שאני מטפס לרזולוציה ולתדרי רענון שאינם תואמים את יכולתיו של המסך, ה OSD יריץ לי הודעת "OUT OF RANGE".

פורסם

מי משתמש ברזולוציה כאלו בכלל?

פורסם

אבל המסך כן תומך ב100 ברזולוציה של 1280x1024 וב85 ברזולוציה של 1600x1200.

טווח סריקה אופקי של 60-110 קילוהרץ.

ברגע שאני מטפס לרזולוציה ולתדרי רענון שאינם תואמים את יכולתיו של המסך, ה OSD יריץ לי הודעת "OUT OF RANGE".

עובדה שהוא לא מראה אותו.

פורסם
  • מחבר

עובדה שהוא כן מראה (בXP בלבד), בחיית אחים, תקראו את מה שאני כותב כמו שצריך בבקשה.

זה או משהו שמקורו בדרייברים, או הגבלה מסויימת שקיימת בכור של מע' ההפעלה, למרות שעברתי על שני קבצי ה .INF של הדרייברים ל2000 ו XP ולא מצאתי הבדלים משמעותיים, לפחות לא כאלה שנוגעים לטווחי הסריקה ורזולוציות.

פורסם
  • מחבר

אבוד אה?... אין פתרון למועקה הזו. אולי אנסה את הדרייבר של ה 1200NF.

I knew it, בכל השלמות של חלונות 2000, דווקא בדבר הזה פישלו.

פורסם

כן גם אני נתקלתי בבעיה הזאת!

אני פתרתי את הבעיה על ידי שימוש בתוכנה Power Strip

יש שם אפשרות של נעילת Refresh Rate

אז נעלתי את הרזולוציות המסויימות שאני צריך על קצב רענון מסויים,

וככה מתי שאני נגיד, מעביר לרזולוציה כלשהיא

אז זה מעביר את זה ישר לקצב רענון שנבחר בתוכנה.

פורסם
  • מחבר

תודה אחי, סביר מאוד להניח שזה היה פותר את הבעיה.

אבל כבר התקנתי את הדרייבר של ה 1200NF, ועכשיו הכל בסדר. 8)

תודה רבה.

פורסם

תבדוק שכל קצבי הרענון קיימים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים