עבור לתוכן

בונה רשת אלחוטית ומעוניין שתעבוד בכל הבית (וילה 3 קומות)

Featured Replies

פורסם

אני בונה רשת אלחוטית ומעוניין לקבל קליטה טובה בכל הבית , כולמר בית פרטי עם 3 קומות +חצר.

עד כמה שידוע לי נתב רגיל לא יעשה את העבודה, אולי רק עם תחנת ממסר או שתיים..

איך אני עושה את זה? :s05:

תודה!

פורסם

אם אתה מעוניין שהיא תהיה רק אלחוטית, אבל רק אלחוטית, תוכל להגדיל את טווח האלחוט ע"י מכשיר שנקרא repeater.

מדובר בסוג של access point אשר מצריך רק חיבור לחשמל, אבל שלא כמו access point הוא מתחבר לראוטר באלחוט ולא בכבל.

אני עדיין ממליץ שמחשב אחד (המשתמש הכבד מבין שלושת המחשבים) שיחובר בכבל לראוטר ושהראוטר יהיה לידו.

שים לב - ה-repeater מכשיר יקר ויעלה לך כמו כל שאר רכיבי הרשת גם יחד.

דבר נוסף - תאזן. ייתכן ויהיו מקומות בבית בהם לא תוכל לקלוט את הרשת, אך אפשר יהיה לוותר עליהם - שדרישות הקליטה שלך יהיו הגיוניות (לא כמו הלקוח האחרון שלי, שרצה שתהיה קליטה גם בשירותים. להכניס מכשיר אלקטרוני רגיש לחדר רווי אדי מים זה גזר דין מוות למכשיר... שפשוט ייקח את הנייד ויזרוק לפח ;D)

אם מעולם לא התנסת בהקמת רשת (גם לא בכבילה), אני מציע שתיקח איש מקצוע לקבלת התוצאות המתבקשות עם מינימום כאבי ראש.

פורסם
  • מחבר

יש לי שני מחשבים שמחוברים לנתב באופן חוטי ואני רוצה להוסיף מחשב נייד שיסתובב בכל הבית וגם בחצר בחיבור אלחוטי.

איפה אפשר להשיג כזה REPEATER?

האם ניתן לחבר לנתב אלחוטי שתי אנטנות מגדילות טווח? אחת פנים-ביתית ואחת חוץ ביתית ובכך לנסות לכסות את כל שטח הבית?

פורסם

אפשר לנסות למתוח כבל למקום מרכזי בבית ושם למקם AP (סוויץ' אלחוטי בעצם). ניתן לקנות אנטנה להגדלת הטווח בכ 150 ש"ח. האנטנה של D-LINK שנמכרת בארץ עושה את העבודה למשל. חוץ מזה עדיף לקנות נתב שעושה את העבודה ולא אחד זול.

בכל מקרה, אין ערבות לכך שהקליטה תהיה מצוינת בכל חלקי הבית, אם בכלל.

פורסם
  • מחבר

בתור נתב אני בונה על ה Linksys WRT54GL

יש לו שתי אנטנות שאפשר לפרק ולהרכיב במקומן אחת פנים ביתית ואחת חוץ ביתית.

אני מקווה שזה יספיק.

תוכל לתת לי קישור לסוויץ' אלחוטי?

פורסם

אני מקווה שזה יספיק.

1. זה נכון, עם אנטנה של 7db Gain למשל הוא יהיה אפילו יותר טוב, מה גם שאפשר להגביר את עצמת השידור שלו.

2. סוויץ' אלחוטי = AP . דבר כזה מובנה לך ב GL. האופציה האלחוטית שלו היא AP שמובנית בתוכו.

פורסם
  • מחבר

איך האנטנה הזו בתור אנטנה פנים ביתית?

http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=13454

היא גם מתאימה לי למיקום שאותו אני רוצה למקם אותה

וזו בתור חוץ ביתית?

http://www.plonter.com/detail.tmpl?sku=TL-ANT2409A&affiliate=zap

אני מקווה שכל הסיפור הזה לא מסרטן....לא רוצה להפוך את הבית שלי לגריל :lol:

פורסם

1-למקרה שלך,הכי עדיף ואמין זו רשת קווית.

יש בעיה לרשת את כל הבית בכבלי רשת?

2-אם כבר רשת אלחוטית ויש מחשב נייד בעסק,באיזו קומה לרב הוא ימצא וכמו כן איפה ימוקמו המחשבים הנייחים?

זה חשוב על מיקום הנתב שאולי יחסוך לך קניית נתב אלחוטי נוסף.

3-ישנם נתבים אלחוטים כיום אשר יודעים לעבוד כ-REPEATER כמו:נתבי אדמיקס,3com וקומפקס.

פורסם
  • מחבר

יש לי כרגע שני מחשבים, ואני עומד לקנות נייד, ויחד עם קניית הנייד אני אקנה את כל הציוד לאלחוטי.

שני המחשבים מחוברים וישארו מחוברים ברשת חוטית.

הנייד יסתובב בבית בחיבור אלחוטי בעיקר בקומה הראשונה ובחצר אך גם בקומה השניה.

שני המחשבים הנייחים נמצאים בקומה השניה.

הנתב שיש לי כרגע הוא DI-604 שכידוע אינו אלחוטי, הוא יכנס למגירה ובמקומו יותקן נתב אלחוטי.

פורסם

אוקי.

1-את הנייחים אתה גם מתכוון לחבר בצורה אלחוטית?

אם כן,אז שקול למקם את הנתב בקומה השניה ואם לא,מקם את הנתב בקומה הראשונה בנקודה מרכזית ואז את 2 המחשבים הנייחים תחבר אליו בצורה קווית.

2-למה?

אתה תוכל להשאר עם הנתב הקיים,ואז לחבר אליו את הנתב האלחוטי שתרכוש ואז ככה להגדיל את טווח הכיסוי של הרשת האלחוטית...

פורסם
  • מחבר

הנקודה שבה נמצא החיבור למודם כבלים שלי הוא בחדר שינה בקומה השניה.

אין סיכוי להגיע משם בכבל רשת עד הקומה התחתונה , המרחק גדול מדי.

על מנת לחבר את שני הנתבים אני אצטרך להעביר כבל ביניהם מה שגם בלתי אפשרי בשל המרחק הרב.

הפתרון הכי טוב לדעתי זה פשוט לשים נתב אמין כמו ה Linksys ולחבר אנטנה או שתיים מגדילות טווח ולקוות לקליטה טובה.

הנייחים ישארו מחוברים בצורה חוטית.

שאלה נוספת: האם שווה להשקיע ב SUPER G?

הבנתי שצריך שגם הכרטיס רשת האלחוטי יהיה SUPER G, יש כזה לניידים?

תודה!

פורסם

1-יש מרחק של שמעל 100 מטר שאתה לא יכול לשים את הנתב בקומה התחתונה או לחבר ביניהם?

2-בכללי טכנולוגית ה-super G היא בכלל של חברת atheros אשר נותן שיפור לרוחב הפס באלחוטי של כעד 108Mbps והמתחרה שלה היא חברת boradcom(אשר הנתב שלך מבוסס בצי'פ שלהם) אשר משתשמת בטכנולוגית SpeedBooster ונותנת שיפור ברוחב הפס האלחוטי בכעד 125Mbps.

כמובן שתצטרך כרטיס רשת אלחוטי שתומך בטכנלוגיה המתאימה.

יש גם לניידים.

3-לדעתי שווה.

תתלבט בין np28g של Compex אשר תומך ב-super g לבין GL של linksys.

לטובת קומפקס זה ה-super g והשרתים המובנים(הדפסה,קבצים,מצלמות) והיתרון לטובת לינקסיס זה קושחות הצד שלישי שמעניקות לו הרבה פיצר'ים.

פורסם
  • מחבר

לגבי המרחק- אין 100 מטר בין הקומות מן הסתם אבל להעביר כבל בין הקומות זה סיפור מהת**

צריך כבל של לפחות 30 מטר בגלל כל ההפיתולים וההסתעפויות בין הקומות, אסתטי זה בטוח לא יהיה.

לגבי התמיכה של של GL ב-Super G/Speed booster - לא בדיוק הבנתי מדבריך אם הוא תומך או לא, כי זה לא רשום במפרט שלו עד כמה שידוע לי

פורסם

אני מקווה שזה יספיק.

זה לא בדיוק עובד ככה עם האנטנות של הראוטר הזה... בעיקרון הסיבה שיש שתים זה בגלל שלפי הכיוון הראוטר אמור ליבחור את האנטנה המתאימה יותר לשידור או קליטה באותו רגע נתון (יש שם מתג שאחראי על זה). אבל אם אתה תיתקע לו בצד אחד אנטנה מסוג אחד ובצד שני אנטנה מסוג אחר (אלא אם אתה פורץ את הראוטר וסם אנטנה אחת שמותאמת יותר לשידור ואחת שמותאמת יותר לקליטה) אז הוא תמיד אבל תמיד ישדר וגם יקלוט דרך האנטנה החזקה יותר ואז אתה לא מנצל את האנטנה השניה בכלל...

אגב החברה שפיתחו את הפריצה אמרו לי (כשדיברתי איתם בטלפון) שכל הראוטרים החדשים של לינקסיס כולל ה GL ממש לא משהוא ומומלץ ללכת על משהוא כמו אסוס ובאפלו, שלצערינו כרגע לא ממש מביאים לארץ (ואני יעבוד על לשנות את זה!).

אגב עוד כחודש חודשיים אמור לצאת דגם חדש של 3com שהוא שילוב של החומרה האמינה של 3קום ביחד עם התוכנה החזקה של DD והוא אמור להיות סוס של ראוטר, אז אולי כדאי לך להמתין.

אופציה נוספת זה ליפנות ל ebay וליקנות ראוטר חזק באמת כמו ה WRT54GS v3 עם 32 מגה זיכרון (כמו שיש לעבדך הנאמן)

אגב לגבי השאלה שלך על הקרינה אז חשוב שתידעה שמומלץ בחום לסים את הראוטר או תחנת השידור באופן כללי רחוק לפחות 3 מטר ממקום שהיה קבוע של אנשים כי העוצמת שידור של ראוטר לפני שאתה פורץ אותו מגביר אותו וכל המישחקים היא 28 מיליוואט למטר. רק למען השוואה הפלפונים שכל הזמן מתלוננים שהם מפיצים יותר מידי קרינה מפיצים פחות מ 1 מילי-וואט למטר שזה הסטנדארט האזרחי. לחיילים שבינינו שחשים בנוח ובמרחק סביר מצלחות המקום יש לציין שהסטנדרט הצבאי הוא 5מילי-וואט למטר, ראו הוזהרתם.

חזרה לנושא, אתה יכול ליראות עצות ודיונים שלמים של אנשים שלקחו את הראוטר הביתי של לינקסיס או הבאפלו הנחשק ועשו איתו חיבורים אל-חוטיים של 17... אני חוזר 17 קילו-מטר... כן כן קילו-מטר. הם אפילו מספרים שהמרחק כל כך גדול שהם סובלים מתופעת הגל החוזר כאשר במרחקים האלא העקמומיות של כדור-הארץ מפריעה לאות לעבור ויש להרים אץ האנטנה מיספר מטרים כלפי מעלה כדי להתגבר על התופעה.

בופורומים של www.dd-wrt.com

אני מקווה שעזרתי אביעד רביב יועץ שיווק של KSP

פורסם

לגבי המרחק- אין 100 מטר בין הקומות מן הסתם אבל להעביר כבל בין הקומות זה סיפור מהת**

צריך כבל של לפחות 30 מטר בגלל כל ההפיתולים וההסתעפויות בין הקומות, אסתטי זה בטוח לא יהיה.

לגבי התמיכה של של GL ב-Super G/Speed booster - לא בדיוק הבנתי מדבריך אם הוא תומך או לא, כי זה לא רשום במפרט שלו עד כמה שידוע לי

הוא לא תומך.

הדגם wrt54gs של לינקסיס תומך בטכנולוגית Speed booster וכמובן תצטרך מתאם רשת מתאים.הבעיה שעכשיו נמכרים כאלה בארץ נתבים שמבוססים על גרסאות חומרה 5 ו6 אשר לא מומלצות,אז מה שנותר לך זה לנסות לרכוש דרך ebay גרסת חומרה v4 של הנתב הזה או v3.

אתה מוזמן להתרשם מהסקירה הזאת על wrt54g/wrt54gs בגרסאות חומרה 4:

wrt54g:

http://www.smallnetbuilder.com/index.php?option=com_content&task=view&id=24609&Itemid=96

wrt54gs:

http://www.smallnetbuilder.com/content/view/24649/96/

לגבי ה-gl:

אם תקנה כרטיס רשת של אותו יצרן קרי לינקסיס ותשים אותו על מוד Enhanced ,תוכל לקבל שיפורים שונים שיצרן הכניס כמו מהירות יותר גבוה באלחוטי וכו'.

לסיכום:

אני אוהב מה שטימ הינגיס רשם בסיכום שלו על wrt54g/gs והוא צודק בכל מילה:

"

If you don't meet all three criteria, the premium you're paying for "enhanced" 11g products is just money wasted, especially if you have 11b WLANs in range. (Street pricing at the time of review puts the premium at about 20% for Linksys' GS vs. G router and CardBus card.)

The bottom line is that if you liked the WRT54G / WPC54G, you'll probably like the WRT54GS / WPC54GS too. Just don't buy it because you think it'll be significantly faster, because under most real-world conditions, the extra 20% spent will just get you a GS on the nameplate, and fewer blinking lights on the front panel."

לכן,תתרכז יותר בקניית נתב איכותי,אחריות ותמיכה טובה של היבואן שכולל אתר רשמי ומקור לעידכוני קושחות.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים