עבור לתוכן

שינוי הגדרת מיקרופון בכרטיס קול מובנה ac97

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה עם כרטיס קול מובנה מדגם VIA VT1617A על לוח אם של MSI.

במחשב הספציפי אין חיבור פאנל קידמי והלוח עם הג'מפרים המתאימים אולם הדרייבר של הצ'יפ כל הזמן מגדיר את המיקרופון כ- "use front panel microphone" שגורם לכך שלא יהיה אפשרי להשתמש בחיבור המיקרופון האחורי (והיחידי במחשב הזה) אם לא משנים את ההגדרה בחזרה.

הבעיה היא שכל פעם שמתחילים מחדש את המחשב זה חוזר להגדרה המקורית שמבטלת את המיקרופון.

המחשב יהיה בשימוש אצל אנשים שאין להם מושג במחשבים וזאת בעיה מאוד מעצבנת כי אני לא יכול לבקש מהם כל פעם להכנס לתוכנה של הדרייבר (Vinyl Deck) ולשנות את ההגדרה כל פעם שמתחילים מחדש את המחשב.

יש למישהו רעיון איך לפתור את הבעיה?

בתודה מראש.

(עריכה: אגב מדובר על צ'יפ שתומך ב5.1 ערוצי קול על ידי הפיכת המיקרופון והליין אין ליציאות קול)

פורסם

ניסית עידכון דרייבר?

פורסם
  • מחבר

התקנתי את הדרייבר הכי מעודכן מהאתר של ייצרן השבב (כולל הסרה מסודרת עם driver cleaner )

גם התקנתי מחדש חלונות וזה לא עזר.

הלוח אם מג'ומפר כמו שכתוב בספר של הלוח על פי הגדרות של עבודה ללא פאנל קידמי.

זה ממש ממש ממש מעצבן ולא נוח במיוחד כי המחשב שייך למישהו שלא מבין במחשבים וצריך אותו בעיקר לעבודה עם סקייפ שמין הסתם זקוק למיקרופון.

פורסם

אם אתה אומר שהוא מג'ומפר סימן שאפשר לשנות את זה - ניסית?

פורסם
  • מחבר

מה אתה מציע שאני אנסה?

עד עכשיו ניסיתי ללא ג'מפור בכלל ום ג'מפור על פי חוברת ההפעלה.

פורסם

אם ניסית את כל המצבים של הג'מפר וזה לא עזר אז אין לי מושג מצטער :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

יש דרייברים אלטרנטיביים לדבר הזה?

זה המוצר http://www.via.com.tw/en/products/audio/codecs/vt1617a/

אני לא יודע איך זה בבקרים אחרים של 5.1 ערוצים על 3 יציאות פיזיות.

הדרייבר מגדיר את השינוי בregistry?

פורסם

כמה רמקולים מחוברים לכרטיס קול?

אני לא יודע איזה דדרייבר בדיוק התקנת והורדת, נסה את אלה:

http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_file_record.php?folder=2&kind=1&name=VIA_VT1617_Sound_MB.zip

http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_file_record.php?folder=2&kind=1&name=VIA_VT1618_VP003.zip

פורסם

יש דרייברים אלטרנטיביים לדבר הזה?

אולי ב-VIA Arena הדרייברים יותר מעודכנים תבדוק

פורסם

הממ ....

אם השימוש הוא בסקייפ , התוכנה הזאת מוכרת בתור אחת פסיכופטית שמשנה את ההגדרות לפי מה שמוגדר בתוכנה .

נסה לשחק עם ההגדרות עצמן בסקייפ .

עוד דבר שאני חושב עליו הוא , לנסות לשנות את ההגדרות מבחינת הדריוור והתוכנה , ואת קבצי ההגדרות של התוכנה של הכרטיס הקול , לשים אותם בתור read only , שהתוכנה לא ממש תוכל לשנות את ההגדרות .

פורסם
  • מחבר

הבעיה נפתרה,

התקנתי דרייבר ישן ישן ישן של הכרטיס קול וזה פתר את הבעיה.

הנה משהו מעניין שגיליתי:

לחברת VIA שמייצרת את השבבים של הלוח הספציפי אין תמיכה טכנית של החברה.

במקום זה הם פתחו פורום שבו אין אף נציג של החברה והם נותנים למתנדבים לפתור את הבעיות שם. זה אומר קודם כל ש:

1. חיפשתי את הבעיה שהייתה לי, מצאתי 5 הודעות בנושא, אף אחת מהן לא נפתרה.

2. נציג של הפורום כותב תגובה למישהו עם הבעיה הזאת ש"אין לחברה תמיכה טכנית, זה הכל מתנדבים והרבה בעיות קול לא נפתרות"

מאחר ומראש ידעתי שאני קונה מחשב שהוא זבל, אין לי יותר מידי טענות בנושא. אבל זה ממש שעשע אותי :)

בכל מקרה תודה לכל מי שניסה לעזור, הבעיה היא כמובן דרייבר דפוק ומלא בבאגים. אני עוד לא יודע אם איכות הקול תרד בעקבות הירידה לדרייבר ישן. יש פחות פיצרים אבל זה לא מזיז לי.

פורסם

אחלה ^

טוב לדעת שלא לקנות VIA

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים