עבור לתוכן

שאלות לגבי נושא אוברקלוקינג שנאמרו לי בח&#1504

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הטווח המלא של הקפיצות במנוחה ובמאמץ הוא לפי התוכנה זהה. ואפילו במאמץ הטווח הוא עד 1.36 עד 1.39 ובמנוחה הוא מגיע ל1.38 עד 1.44. מוזר...

איך אני בודק במולטימטר מה המתח של המעבד? מה אני צריך לחבר למה? יש לי במולטימטר כבל אחד שחור ואחד אדום. והאם מותר לבדוק עם מוליטמטר בזמן שהמחשב עובד? זה לא יגרום לקצר או משהו? בביוס לא נגעתי במתחים של המעבד. הם בהגדרות הברירת מחדל. כמו המתח של המעבד אמור להיות? או שזה משתנה ממעבד למעבד בצורה שאי אפשר להגיד בצורה כוללת.

אם יש מדריך לבדיקה עם מולטימטר אשמח להקדיש לזה את השבת ולקרוא... ומידע לגבי מתחים של מעבד ולכרטיס מסך כמה כדאי וכמה לא. אודה לך מאוד ידידי :xyxthumbs:

• תגובות 36
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הבדיקה עם מולטימטר אינדיווידואלית לכל דגם. מן הסתם המוספטים ומייצבי המתח הקשורים ימצאו בקרבת המעבד על הלוח, אבל איפה בדיוק נמדד הvcore משתנה בין לוח אחד למשנהו. כנ"ל לגבי מדידה על כרטיס המסך.

אתה תצטרך לחפש מדריכים שנבנו במיוחד לדגמים שלך יש.

בכל אופן, מה שאתה מתאר הוא הגיוני ביותר.

זה שבמאמץ המתח יורד זה דבר טבעי בחשמל ואמור לקרות תמיד. האינטרוול שאתה מתאר הוא גם כן נורמלי.

פורסם

מה שרשום לך בתוכנה זה שטויות, מתחים מודדים רק בעזרת רב-מודד(מולטימטר).

בכל מקרה בגלל שיש לך ליברטי אין לך מה לדאוג לגבי מתחים, אתה יכול לישון בראש שקט.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה על העזרה הרבה. שבת שלום

פורסם

הקריאות של הVCORE למעבד יותר מדוייקות מהשאר, אך כמובן שאין כמו מולטימטר. אין טעם להמליץ לכל אחד לבדוק VCORE עם מולטימטר, כי הדבר דורש מידה מסויימת של ניסיון והבנה.

ומה שאמרת לגבי הליברטי לא קשור לעניין. אם יש בעייה מהספק, הוא יראה את זה בבדיקת הריילים ולאו דווקא בבדיקה המתח למעבד. את זה אפשר לבצע עם מולטימטר ודי בקלות. הקפיצות למעבד קשורות לVDROOP שברוב המקרים קשור ללוח ולייצוב המתח, ולא לספק.

פורסם
  • מחבר

ויש מדריך לבדיקת הריילים של הספק כוח? כי אין לי מושג בזה. והמערכת הייצוב של הכרטיס מסך מצוייה בכרטיס מסך עצמו ולא בלוח נכון?

בכל מקרה אני לא אכנס יותר מידי לעניין של המתחים. אם המחשב שלי לא מאתחל אחרי העלאת הבאס ואחרי בדיקת מאמץ ממושכת אז הוא יציב אני חושב.. וגם אותו הדבר עם הכרטיס מסך.

פורסם

לא הייתי דואג מדי עם הליברטי. בכל מקרה בדיקת המתחים של הריילים הינה פעולה מאוד פשוטה. פשוט תשאיר חיבור מולקס(החיבור הרגיל עם ה-4 פינים) פנוי. תכניס את הרגל השחורה של המולטימטר לאחד משני החוטים השחורים, ואת הרגל השנייה לצהוב\אדום(כל פעם אחד מהם). תבדוק במנוחה ותבדוק במאמץ את המתח. לא אמורה להיות לך סטייה גדולה מדי מ5v ומ12v והקפיצות בערכים צריכות להיות כמה שיותר יציבות.

שוב אני אומר, עם ליברטי זה לא קריטי.

ומן הסתם הכרטיס הוא מעגל מודפס בפני עצמו עם מייצבי מתח משלו.

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק את הספק במאמץ? פשוט להפעיל תוכנת מאמץ כמו S&M ולבדוק את החיבור המולקס? אני אבדוק את הספק הג'נרי שלי ואז אבדוק את הליברטי. נראה מה יהיו הסטיות בשניהם. :)

אז שוב אני מבין שהכרטיס מסך לא מושפע מהלוח עצמו מבחינת מתחים.

פורסם

אני ממליץ לך לא לבדוק את הג'נרי שאתה עושה OC.

פורסם
  • מחבר

למה לא? הוא עבד לי יפה מאוד עם האוברקלוק שעשיתי לו. החזיק לי כבר חצי שנה. למרות שאני לא יחזיר אותו למחשב שלי עם OC.

פורסם

סיכוי די טוב שהספק הג'נרי לא יחזיק אוברקלוק כזה. אבל אתה מוזמן לנסות אם אתה רוצה. אני פוצצתי ספק ככה פעם אחת.

בכל אופן - כן זאת הדרך לבדוק במאמץ. מן הסתם הכרטיס מקבל מתח מהספק, ואם הוא לא מחובר ישירות אליו אז מהלוח. אבל הדרישה נעשית מהכרטיס עצמו ולכן אפשר להגיד את זה.

פורסם

יש לך מזל שפיצצת רק את הספק והוא לא לקח את כל המחשב איתו.

אז מה עם הוא הייה ככה חצי שנה, עשית לו בדיקות מאמץ מלאות(כאלה של 6 שעות)?

פורסם
  • מחבר

עשיתי לו בדיקות של שעה וחצי גג. בדיקות מלאות לא נעשו. למערכת הבאה שלי לא אסתכן בספק ג'נרי כאשר אעשה אוברקלוק. למרות שעדיין חשבתי על זה :silly:

פורסם

יש לך מזל שפיצצת רק את הספק והוא לא לקח את כל המחשב איתו.

אז מה עם הוא הייה ככה חצי שנה, עשית לו בדיקות מאמץ מלאות(כאלה של 6 שעות)?

דווקא זה שהוא התפוצץ אומר שרק קבל הלך ויש יותר סיכוי שלא עבר זרם חשמלי נוסף שדפק חלקים אחרים. בכל מקרה, החיים זה סיכונים לא?

פורסם

לא ממש, אם נגיד התפוצץ לך קבל אז לא היה מה שייצב את המתח ואז את ההמשך אתה יכול לדמיין...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים