עבור לתוכן

שאלות לגבי נושא אוברקלוקינג שנאמרו לי בח&#1504

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם. היום הייתי בKSP אחרי שאתמול מסרתי להם כרטיס מסך שכנראה נשרף עקב OC לא מבוקר. עכשיו הם אמרו לי כמה דברים לגבי אוברקלוקינג ורציתי לדעת אם זה נכון.

1. אם אני עושה אובר לכרטיס מסך שלי האם יש חשש שהלוח יישרף עקב גדילה של המתח אל הסלוט של הכרטיס מסך? אני מדבר על PCI-E.

2. האם אפשר לבדוק בקובץ הלוג של הביוס של הכרטיס מסך עם עשיתי אובר לכרטיס או לא? איך אפשר לדעת עם עשיתי לו אובר דרך הלוג פייל של הביוס?

3. האם כרטיסי המסך GS פחות מתאימים לאובר מאשר הGT? זה מה שהם אמרו. שהGS הוא כמו הסלרון של אינטל.

• תגובות 36
  • צפיות 2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חחח..אמרת להם שעשית OC :screwy:

1.לא,הוא מנוטרל ממתח הלוח.

2.אין דרך לדעת..אלא אם אמרת להם.(מה זה קובץ לוג של הביוס :s05:)

3.חחח..שטויות.קח לדוגמא את 7900GS,חיית OC.(ומה הקשר בין כ.מסך למעבדים :s05:)

פורסם

אני פשוט נדהם מכמות השטויות שהמוכרים אומרים. לא יאומן פשוט!

1. רק אם נתת עוד מתח לPCIE בהגדרות הביוס, אז אולי יהיה קשר. בכל אופן, כשאתה עושה אובר לכרטיס מסך מה שמתחמם זה החלקים הקשורים לכרטיס(מוספטים, קבלים, ובעיקר הזכרונות והGPU), ולכן רק הם אמורים להשרף אם כבר. גם אם נדרש מסלוט הPCIE לספק יותר מידע(נפח התעבורה גדל), זה עדיין רחוק שנות אור מההגבלה שלו.

2. שטות גמורה.

3. ההיפך הוא הנכון - דווקא היותם של הGS גרסאות מוחלשות, נותנות להם מרווח נשימה יחסית גדול באוברקלוק. כמובן שאם התקציב מאפשר והצורך דורש, עדיף לקנות את הגרסה החזקה יותר שבסופו של דבר תהיה עדיפה. אבל אם מסתכלים על אוברקלוק באחוזים - גרסאות הGS, ובכלל בד"כ גרסאות מוחלשות, מצליחות יותר טוב.

אגב דווקא בגלל היות הסלרונים חלשים הם היו אוברקלוקרים מצויינים.

פורסם
  • מחבר

פשוט הטכנאי שמה מכיר אותי. אז אמרתי לו. אבל הוא לא כתב בדו"ח שעשיתי אוברקלוק.

זאת אומרת שהלוח נותן לסלוט את המתח הנדרש ולא מושפע מהשינויים במתח של הכרטיס עצמו?

הטכנאי אמר שיש דרך לדעת אם עשיתי אובר לכרטיס או לא אבל הוא לא מגלה לי כי זה סוד מקצועי. אין דרך לגלות עם עשיתי אובר לכרטיס או לא? גם אני תמהה איך אין דרך כזאת.

הוא אמר שהשמועות על הGS הם לא נכונות כל כך. ושהוא לא מגיע לרמה של כרטיסי הGT. הטכנאי השווה את הGS לסלרון. כאילו כמו שהסלרון יוצא מהמפעל חלש ככה גם הGS. בקיצור אתה אומר סיבנו אותי בשטויות?

פורסם

איזה זיבולי שכל. טכנאי פשוט לא ידע אם יש דרכים לגלות ביצוע אוברקלוק או לא. גם אם זה אפשרי - אלה סודות שנשמרים אצל היצרן.

לא סביר שיש דרך לגלות שביצעת אוברקלוק ללא מוד פיזי.

אגב, ללא מוד פיזי - אין שינוי במתח של הכרטיס עצמו אפילו, ובטח לא במתח של הסלוט(שנקבע ע"י הלוח).

לגבי ה-GS - במקרה הממש טוב אתה תתקרב לרמה של ה-GT עם אוברקלוק(ללא מוד פיזי). מכאן, שעם ה-GT תוכל להגיע יותר רחוק. אבל אם מסתכלים על אחוזים - הGSים למיניהם עושים אוברקלוק גדול יותר, וגם אל תשכח את עניין המחיר - שהוא זול בהרבה.

פורסם

פשוט הטכנאי שמה מכיר אותי. אז אמרתי לו. אבל הוא לא כתב בדו"ח שעשיתי אוברקלוק.

זאת אומרת שהלוח נותן לסלוט את המתח הנדרש ולא מושפע מהשינויים במתח של הכרטיס עצמו?

הטכנאי אמר שיש דרך לדעת אם עשיתי אובר לכרטיס או לא אבל הוא לא מגלה לי כי זה סוד מקצועי. אין דרך לגלות עם עשיתי אובר לכרטיס או לא? גם אני תמהה איך אין דרך כזאת.

הוא אמר שהשמועות על הGS הם לא נכונות כל כך. ושהוא לא מגיע לרמה של כרטיסי הGT. הטכנאי השווה את הGS לסלרון. כאילו כמו שהסלרון יוצא מהמפעל חלש ככה גם הGS. בקיצור אתה אומר סיבנו אותי בשטויות?

שמע,אני התבטאתי "בעדינות" בתשובה הראשונה..

G GUYZ נתן את המסמר בארון המתים עם השטויות שאמרו לך.אין,ולו מילה אחת ממה שאמרו לך שקשור למציאות.

אין שום דרך בעולם לגלות האם עשית OC לכרטיס מסך/מעבד אלא אם עשית VMOD(ואם אתה מקצועי ומחזיר חזרה גם את זה לא ידעו ברוב המקרים).

OC למעבד לא משפיע כלל על אפיק ה-PCI-E,הוא עובד בנפרד ולכן גם אין צורך "לנעול" אותו ב-OC.

גם אם העלת מתח לאפיק(דרך הביוס) הוא לא יוכל לדעת כי הלוח אצלך והכרטיס אצלו,המתח לא משתנה בכרטיס,אלא לכרטיס.

מה זה הוא אמר שהשמועות??חחח..הוא לא מבקר כאן בפורום לראות OC של כרטיסי GS?הוא לא בפורומים בעולם?

בקיצור..שטויות!

פורסם

אחי זה כמו שאמרתי לך בפרטי, אין להם שום דרך לדעת אם עשית OC או לא זה כמו השיטות של החוקרים להוציא מימך מידע,

הוא יאלץ אותך להודות ואם תמשיך ככה זה עוד יקרה.

ובגלל שחוקי הפורום השתנו אני יכול להגיד על KSP שהם ממש לא אמינים וגם ממש לא מקצועים ולא ניראה לי שאני יקנה מהם לאחר מה שסיפרת עכשיו.

פורסם
  • מחבר

תודה לכם פה על התגובות. חששתי שאולי הם צודקים משום מה שבמעבדה יוכלו לגלות עם עשיתי OC או לא. ועכשיו אני יותר רגוע לגבי זה.

אז ממה שהבנתי המתח לכרטיס נשמר אותו הדבר גם אחרי OC? אלא אם כן עשיתי לו VMOD.

האם אני עושה OC לכרטיס מסך זה לא מעמיס על הספק מבחינת צריכת חשמל מוגברת? כי הוא שאל גם איזה ספק יש לי.

פורסם

אזיה ספק כוח יש לך באמת?

בכל מקרה OC לכרטיס יעמיס ממש בקטנה על הספק ואפילו לא תרגיש את זה.

פורסם
  • מחבר

יש לי ספק כוח שקניתי פה בהמלצתכם Liberty 400W. והאם כל OC לכרטיס מסך לא משנה איזה דגם לא מעמיס על הספק הרבה מאשר בלי OC?

והאם אפשר להשליך את זה גם על הCPU?

פורסם

האוברקלוק על הכרטיס מסך ללא VMOD לא יעמיס הרבה על הספק בכלל.

לעומת זאת, אוברקלוק למעבד בדרך כלל מוסיף הרבה, בפרט במעבדים בזבזניים כמו הפנטיום. בקור2דאו זה פחות משמעותי.

איזה מעבד, ואיזה כרטיס מסך יש לך. סה"כ ללא SLI\Crossfire הליברטי 400 מחזיק כמעט כל מחשב באוברקלוק.

פורסם
  • מחבר

יש לי מעבד P4 2.93 חד ליבה בסוקט 775. עם אובר ל3.96. באס 175. האם זה מעמיס הרבה על המערכת? לפחות בCPU-Z אני רואה שהמעבד צורך 1.4.

ועם האוברקלוק הזה הייתי גם על ספק כוח ג'נרי 400W שעבד חלק בלי בעיות מיוחדות. יש לי את הכרטיס מסך POINT OF VIEW 7600GS שכרגע בשלבי בדיקה והחלפה בKSP. וגם הכרטיס מסך עבד עם הספק ג'נרי והאובר למעבד בלי בעיות מיוחדות.

לגבי הכרטיס מסך אני יודע ששרפתי אותו כי העלתי לו את התדר לליבה מ400 ל500 והזיכרונות מ350 ל420. שזה רצח אותו. למרות שחשבתי שהוא עומד בזה לפי הטמפ' שהוא הציג לי. והוא אכן עמד בזה תקופה של חודש עד שכנראה נשרף...

פורסם

לא היו ארטיפקטים והוא נשרף? מוזר...

בכל אופן, הליברטי 400 מחזיק את בהליכה.

פורסם
  • מחבר

היו ארטיפקטים שאיתחלו לי את המחשב. אז הוצאתי את הכרטיס מהסלוט וחיברתי וזה עבד בלי ארטיפקטים. וככה החזיק לי עוד כמה זמן עד שהבאתי לו באמא של האוברקלוק אל ה500 לליבה ואז כנראה נגמרה לו הקריירה. :'(

ולגבי המעבד שלי לפעמים אני רואה שהמתח שלו מגיע ל1.44 האם זה סביר? ועד כמה המעבד יכול להחזיק מעמד מבחינת מתח?

איזו תוכנה מראה לי את המתח לכרטיס מסך?

פורסם

מה קבעת בביוס ומה הטווח המלא של הקפיצות במנוחה, ומה במאמץ.

אני לא יודע לגבי תוכנה. אפשר עם מולטימטר לבדוק וגם כדאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים