עבור לתוכן

כמה שאלות על נתב אלחוטית וכרטיסי רשת

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב ישן, אני נותן לאמי להשתמש בישן ואני מתכנן לקנות מחשב חדש.

אני רוצה להקים את רשת אלחוטית שיהיה 2 מחשבים בבית. ויש לי כמה שאלות:

1. נאמרו בחנות (שאני קונה שם) שבכרטיס רשת משלבת עם לוח האם, השאלה האם חבילת לוח האם מגיע עם אנטנה לאינטרנט או קונים בנפרד?

2. ראיתי בחנות שהם מוכרים את כרטיס רשת למהירות 1 גיגה, האם כדאי לקנות? או עדיף עם לוח האם?

3. אני רוצה לקנות למחשב ישן רשת אלחוטי עם חיבור USB 1.1 זה לא בשביל להוריד סרטים, אלא רק גלישה באינטרנט בלבד.

א. האם זה כדאית לקנות רשת עם חיבור USB 1.1?

ב. וכמה זה מהירות הורדה שיכול לקבל אצל כרטיס רשת עם USB 1.1?

ג. אם אתם אומרים לא ממליצים לקנות USB 1.1, השאלה היא: האם יש לי חיבור PCI (בשביל מקום לכרטיס רשת) שיש בדגם פנטיום 3 מהירות 733?

4. לא תהיה בעיה למחשב חדש יהיה כרטיס רשת שמשלב עם לוח האם ומחשב ישן שמתחבר כרטיס רשת עם USB. יתקשרו אל נתב אלחוטית אחד?

4. אני אשתמש במחשב למקינטוש או ללינוקס במחשב חדש, ולמחשב ישן תהיה רק XP האם נתב לא תהיה בעיה תקשורת עם מערכות הפעלות שונות?

5. האם ניתן לקבוע לנתב הגבלות שימוש מהירות אינטרנט ל-2 מחשבים? (כלומר מחשב אחד יקבל 75 אחוז מהירות אינטרנט ושני יהיה 25 אחוז)

6. האם יש התראות שמישהו ינצל את רשת אלחוטי שלי מחוץ לדירה?

7. האם נתב אלחוטית יכול לעשות העברת קבצים ממחשב למחשב ושני להתחבר את מדפסת וידפיס משני מחשבים?

תודה רבה לכל העונים!

שיהיה לכם יום נפלא!

פורסם

אני אנסה עכשיו לענות על השאלות אחד-אחד:

1. אכן, מחשבים בימינו מגיעים עם כרטיס רשת OnBoard. לא ניתן "להוסיף אנטנה" כיוון שהכרטיס אינו כרטיס אלחוטי. כדי לקבל יכולת אלחוטית תצטרך לקנות כרטיס רשת אלחוטי בנוסף (PCI או שמתחבר לUSB, עם עדיפות לPCI).

2. כרטיס ה-1 ג'יגה, עד כמה שהוא נראה מושך, לא יהיה פרקטי - מהירות הגלישה המקסימלית בימינו היא רק 5 מגביט (כנגד 1024 מגביט שיאפשר הכרטיס רשת - חבל על הכסף).

3. כרטיס הרשת אלחוטי הוא בסדר לגלישה אלחוטית כאשר מדובר באתרי אינטרנט, אך כרטיס הPCI עדיף, עקב העובדה שהוא מעמיס פחות על המעבד (שוב, אנחנו מדברים על המחשב פנטיום 3, 733 - לא בדיוק הדבר הכי חזק).

4. לא, לא תהיה בעיה - כך פועלות מרבית הרשתות הביתיות בימינו - מחשב אחד מחובר ב-LAN (כבל) וכל שאר המחשבים הביתיים מחוברים ב-WiFi (אלחוט).

4 (רשמת 4 פעמיים, אני זורם איתך). אתה קונה PC או מקינטוש? בכל מקרה, לא תהיה לנתב בעיה לתקשר עם המערכות ההפעלה השונות, כי כולן משתמשות בפרוטוקול TCP/IP להתחברות - פרוטוקול שהוא סטנדרט ביצירת רשת בין רכיבי רשת (גם Palm וגם Pocket PC ואפילו כמה טל' סלולאריים מהדור החדש תוכל לצרף לחגיגה).

5. לא, אך ישנם תוכנות דוגמת ה-netlimiter, שתוכל להתקין על כל מחשב, ושם תחליט מה רוחב הפס שיקבל אותו מחשב (ה-netlimiter ייתן לך רמת הגדרה יותר גבוה משרצית - ניתן אפילו להגדיר באותו מחשב כל תוכנה ותוכנה ואיזו רוחב פס היא מקבלת)

6. מומלץ להגביל את יכולת ההתחברות האלחוטית לראוטר באמצעות הזנה ידנית של כתובת ה-MAC (כתובת אשר צרובה לכל רכיב רשת והיא יחודית לכל רכיב ורכיב שיוצר). כמו כן, ניתן להצפין את תקשורת הרשת האלחוטית בWEP או WPA (פרוטוקולי הצפנת WiFi), זאת כמובן אם המחשב הישן יעמוד בעומס של לגלוש ולפענח את ההצפנה בו זמנית (יש לי ניסיון לא מוצלח עם Celeron 1000, אבל שווה לנסות).

כמובן, שניתן תמיד לעבור על log של הראוטר ולבדוק אם הייתה התחברות לא ידועה.

7. כן, מכאן שמו - נתב (router). אתה תצטרף לקנפג את שני המחשבים לשם כך, לא את הנתב - מרבית הנתבים הביתיים מגיעים כבר כברירת מחדל מוכנים לשיתוף קבצים ומדפסות.

ייתכן ולא תוכל להשתמש באשפים, כיוון שמדובר בשני מערכות הפעלה שונות, ותצטרך להגדיר זאת ידנית.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים