עבור לתוכן

דן חלוץ התפטר

Featured Replies

פורסם

אני לא מתפלאת, במצבו, הייתי יורדת לדרגת סג"ם ונכנסת לארון שלי. אבל התבאסתי שפיטרו את בוגי יעלון. :-\

• תגובות 61
  • צפיות 4.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מתפלאת, במצבו, הייתי יורדת לדרגת סג"ם ונכנסת לארון שלי. אבל התבאסתי שפיטרו את בוגי יעלון. :-\

Agree
פורסם

בסה"כ נוהל נגדו מסע צלב ע"י תקשורת משולחת רסן וציבור מפגר שרצה לראות ראשים עפים. זה לא שדן חלוץ לא היה אשם במה שקרה, אך הוא בהחלט לא היה היחיד, ובניגוד לאשמים האחרים, הוא אדם איכותי שכל חייו תרם למדינת ישראל. לדעתי, אם אולמרט לא יעוף, התפטרותו של חלוץ לא תשנה הרבה, שכן אדם יותר כשיר ממנו לא נמצא בקלות.

פורסם

הרוב פה שמחים - ואני תוהה - על מה?

אתם חושבים שחלוץ הוא האשם העיקרי הכשלון המלחמה האחרונה? אתם טועים. הבעיות שנגלו לנגד עינינו במלחמה האחרונה מושרשות עמוק עמוק בפנים, שנים של כיסויי תחת וזילזול באימונים ודברים נוספים.

חלוץ, גם אם היו לו כמה משפטים יהירים פה ושם - הוא בן אדם אמין שיכול להוביל שינוי - וזה מה שהצבא שלנו צריך עכשיו בצורה רצינית מאוד (לא רק הצבא, אבל לא זה הנושא עכשיו).

אני אתגייס בקרוב מאוד ליחידה קרבית, ודבר אחד אני מצטער - שלא יהייה את חלוץ כדי לשנות את מה שלא הלך טוב.

פורסם

הוא היה מצויין ....

הוא קיבל צבא רקוב.

תחילת הסוף ...

היחיד שהיה באמת יכול לתקן את הצבא הולך הביתה.

לא סתם המערכת בעטה אותו החוצה ... המערכת מנסה להגן על עצמה.

והכיסתוח רק ימשיך.

תתחילו לילמוד ערבית.

פורסם
  • מחבר

זה ברור שלא חלוץ הוא האשם המרכזי. האשם המרכזי הוא אולמרט כמובן.

חלוץ מונה כרמטכ"ל בזמן הלא נכון לממשלה הלא נכונה והוא נדפק.

פרץ עשה טעות שהסכים להיות שר ביטחון, ואולמרט אשם בכל.

פורסם

אפילו אם אולמרט לא אשם (מה שלא יכול להיות), הוא ראש ממשלה, והוא האחראי, ולכן הוא צריך להתפטר גם.

בכל מיקרה של רשלנות צריך להאשים את האחראי.

פורסם

זה דבילי לאמר שאולמרט הוא האשם בהכל - זה לא נכון.

זה נכון שלממשלה יש חלק עצום בכישלון, אבל זה לא נופל רק על אולמרט - אני בכלל חושב שאולמרט הוא לא ראוי והוא רק חלק מהבועה שקוראים לה קדימה שתתפוצץ בקרוב.

בנוסף, צריך להזכיר שמי שמינה את חלוץ הוא שרון ולא אולמרט/פרץ.

פורסם
  • מחבר

אולמרט אשם בכך שמינה את פרץ לשר ביטחון כדי לסתום לו את הפה.

אולמרט אשם בכך שיצא למלחמה מבלי לתכנן שום דבר.

אולמרט אשם בכך שבזמן המלחמה המשיך לעשות שטויות ולא לקח את העניינים לידיים.

אולמרט אשם בכך שאחרי שפרשות שחיתויות שלו מתגלות על ימין ועל שמאל הוא עדיין מכהן.

וזה עוד לא הכל.

פורסם

זה מה שכתבתי בYNET, וזה מה שאני חושב בנושא:

הודעתו של חלוץ, על אי נוכחותו בכנס הרצליה, בישרה על הבאות. אין אדם נשפט על פי יכולותיו או על פי כוונותיו, כי אם על מעשיו. ומעשיו של אדם מושפעים מן הקרקע עליה הוא צועד. רב אלוף דן חלוץ הגיע לקרקע טובענית. ואיני מעלה בדעתי אדם אחר שהיה מסוגל להתמודד עם המצב בצורה טובה יותר. עם זאת, ההתמודדות כשלה, ואין זה משנה מה היו הסיבות.

ואני מעריצו, על שלקח החלטה שכזו.

במדינתנו חסרים אנשים המוכנים לקחת אחריות על שקרה תחתיהם. כאשר אני בוחר בקלפי, איני בוחר את הפקיד בלשכת הסעד. אך מעשיו של אותו פקיד, משליכים על משרד הרווחה בפרט, ועל הממשלה בכלל. ואין זה משנה אם זה באשמתם או שלא באשמתם, זה באחריותם. ואם יש אדם שלא מוכן לקחת באחריות הזו, שלא יקבל על עצמו תפקיד בעל אחריות שכזו (פרץ, לדוגמא).

תודה לך דן חלוץ, על שהראת כיצד ראוי לנהוג,

מי ייתן וירבו כמוך.

פורסם

הרוב פה שמחים - ואני תוהה - על מה?

אתם חושבים שחלוץ הוא האשם העיקרי הכשלון המלחמה האחרונה? אתם טועים. הבעיות שנגלו לנגד עינינו במלחמה האחרונה מושרשות עמוק עמוק בפנים, שנים של כיסויי תחת וזילזול באימונים ודברים נוספים.

חלוץ, גם אם היו לו כמה משפטים יהירים פה ושם - הוא בן אדם אמין שיכול להוביל שינוי - וזה מה שהצבא שלנו צריך עכשיו בצורה רצינית מאוד (לא רק הצבא, אבל לא זה הנושא עכשיו).

אני אתגייס בקרוב מאוד ליחידה קרבית, ודבר אחד אני מצטער - שלא יהייה את חלוץ כדי לשנות את מה שלא הלך טוב.

האמת, לא. ואני חושב שההתפטרות שלו תביא למשהו טוב רק אם הוא יקח איתו את אולמרט ופרץ, אחרת ההתפטרות שלו תהייה חסרת משמעות.

הוא אומנם לא האשם העיקרי בכישלון המלחמה- אבל הוא הפאקינג רמטכ"ל, וזה לא משנה אם הוא אשם ישיר או לא- האירגון שהוא עומד בראשו נכשל, וזה האחריות שלו.

זה דבילי לאמר שאולמרט הוא האשם בהכל - זה לא נכון.

זה נכון שלממשלה יש חלק עצום בכישלון, אבל זה לא נופל רק על אולמרט - אני בכלל חושב שאולמרט הוא לא ראוי והוא רק חלק מהבועה שקוראים לה קדימה שתתפוצץ בקרוב.

בנוסף, צריך להזכיר שמי שמינה את חלוץ הוא שרון ולא אולמרט/פרץ.

הממשלה הייתה צריכה להכריז על מלחמה ולא על "מבצע"- זה הדבר הראשון והבסיסי ביותר שהביא לכישלון.

דבר שני- הממשלה הייתה צריכה להגדיר מטרות למבצע ולעמוד בהם. ב"מבצע" הזה לא היו מטרות מוגדרות ומה שאמרו בערך, גם לא הושג.

3- הממשלה הייתה צריכה לקבל דיווחים מהשטח (האלוף אדם)- שמי שהייה שם דרש תיגבור וגיוס מילואים אחרי יומים של לחימה, ואחרי איזה שבוע הוצע להוציא לפועל תוכנית שהוכנה במיוחד בשביל תרחישים כאלה- הרמטכ"ל חסם את התוכנית ואף אחד לא ידע עליה בממשלה

כמו בגין שלקח אחריות על חוסר הידע שלו על המתרחש בשטח במלחמה בלבנון, וכמו שהרמטכ"ל לקח עכשו אחריות על זה שהצבאר ניכשל, ככה גם אולמרט ופרץ צריכים לקחת אחריות על הכישלון של הממשלה וההנהגה המדינית.

פורסם

אשמים:

1.אהוד ברק - לא הגיב על החטיפה הראשונה וגרם אינתיפאדה

2.אריאל שרון - לא הגיב להתחמשות של החיזבלה ורק התעסק בהתנתקות (את פרות של התנתקות שדרות ואשקלון מרגישים טוב מאוד)

3.בוגי - ביטל את האימונים למערך המילואים

4.אהוד אולמרט,עמיר פרץ - אין מספיק מקום....................................

5.חלוץ - הוא קודם כל טייס וטייס לא יכול להיות רמטכ"ל את זה ראינו במלחמה

מה שהכי חשוב זה לא מה שאני או אתם חושבים על המלחמה אלה מה חושבים סוריה ואירן

בקיצור ONE DOWN TWO TO GO

:yelclap:

פורסם

הלוואי שיהיה בחירות, ככה אני יוכל להשתמש בחופש הביטוי. :smile1:

פורסם

עם כל הכבוד, הוא לא מתאים להיות הרמטכ"ל, ובכלל אני חושב בכללי שטייס לא מתאים להיות רמטכ"ל.

טוב שהוא התפטר, אבל הפיטורים האלו צריכים לבוא ביחד זאת עם אולמרט ופרץ.

הוא עשה למען המדינה, הוא תרם, הוא נלחם, שירת בכבוד - אבל כרמטכ"ל הוא לא מתאים להיות, ואת זה ראינו במלחמה האחרונה, הוא לא הצליח להחזיק את הצבא שלו כמו שצריך, וזאת עובדה.

פורסם

עובדה שהוא קיבל צבא שלא היה מוכן למלחמה, ושכשלון היה רק עניין של זמן...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים