עבור לתוכן

מחפש מסך גדול לאחי בשביל מחשבHTPC לסלון בסביבות ה6K עם חריגה, LCD א פלזמה?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכתורת, ללכת על מסך LCD או ע פלזמה איכותית? אני לא ממש מבין בזה

לאיזו רזולוציה מגיע מסך נורמלי בגדלים כאלה?

פורסם

השאלה בכתורת, ללכת על מסך LCD או ע פלזמה איכותית? אני לא ממש מבין בזה

לאיזו רזולוציה מגיע מסך נורמלי בגדלים כאלה?

בתקציב הזה הייתי הולך על LCD 32..

אם חריגה די גדולה של כ-1.5K+ אתה תוכל לקנות גם 37...

ובגדלים האלה ובתקציב הזה מסך יהיה בעל רזולוציה: 1366x768.

פורסם
  • מחבר

תוכל לצרף לינק לדגמים שאתה מדבר עליהם?

1366X768 זה לא קטן לכזה גודל?

פורסם

זה דיי קטן אבל הרזולוציה של פלאזמה בגדול 42" תהיה 852X480 וזה ממש קטן!

אם מדובר ב HTPC שיאפשר לך גם לצפות בתכני HD לא מוגנים עדיף לקחת LCD שתציג יותר

פרטים מאשר הפלאזמה, כמובן שבתכני DVD אין ל LCD הרבה יתרון ובתכני טלויזה עדיפה פלאזמה

בגלל האיכות הנמוכה של התמונה שנראית פחות טוב על LCD בגלל שהוא חד יותר ומציג את כל

ההפרעות בתמונה בצורה יותר אקוטית.

פורסם
  • מחבר

כן אני מאמין שהוא גם ירצה לצפות בסרטים מהמחשב דרך אותו מסך... אז אני מניח שכדאי יותר LCD

יש לכם המלצה למסך שיהיה כמה שיותר גדול? גודל פה יותר חשוב מאיכות כי זה מסך לאחי והוא ממש לא מבין בזה ובשבילו כל מסכי LCD נראים אותו דבר

פורסם

אם גודל יותר חשוב הייתי הולך על פלאזמה. הגודל המינימלי הינו 37" ורובם באות בגודל 42".

המחיר לגודל הנ"ל טוב יחסית ואם אתה אומר שהאיכות לא משנה כל כך לאחיך עדיף שייקח פלאזמה גדולה.

כך בחשבון שרוב התוכן למחשב עדיין מופץ ב 640X280 וכדומה ובמקסימום 720X480 שזה רזולוציה

המלאה של DVD, הפלאזמה תספיק לכל התכנים שאינם HD וגם HD היא תציג פשוט עם פחות פרטים.

עדיף שתיקח את אחיך למחסני חשמל או מקום אחר שמחזיק תצוגה ותיתן לו לבחור ע"פ מה שהוא רואה.

אם הוא מחפש גדול עדיף שייקח פלאזמה, אם HD בעתיד יותר חשוב עדיף שייקח LCD אך כאן יש קאטצ.

LCD זול יראה הרבה יותר גרוע מפלאזמה זולה, זה שיקול שכדי לעשות לפני שהולכים על LCD גדול אך זול ופחות איכותי.

פורסם

תקשיב, אם המסך הוא בשביל מחשב HTPC תלך רק על LCD.

בפלאזמה אם תשאיר את אותה תמונה לזמן ממושך לדוגמא שולחן עבודה או משהו דומה אחר, המסך יצרב לך וייהרס!!

ככה שפלאזמה לא רלוונטית, דבר שני אם לא משנה לך האיכות תיקח LCD 37 רזולציה כמו שציינתי 1366x768 ועוד מאפיינים בסיסיים טובים כאלה, ואתה או אחיך מסודרים!!

עוד דבר חשוב .. ברוב המקרים עד 42 LCD יותר טוב, איכותי ומשתלם מפלאזמה!!

פורסם

משתלם הוא לא אלא אם מדובר במותג זבל/מדבקה.

בגדול הפלאזמות היום מכילות מגוון מנגנונים למניעת צריבה.

בכללי עדיף LCD אבל איכותי ולא מותגי מדבקה וכו.

ניתן לראות את ההבדל ברוב רשתות החשמל שמציגות תצוגה נומרלית.

פורסם

המנגנונים האלו לא פותרים לגמריי את בעיית הצריבה.

ברגע שהצריבה בוצעה-נגרם נזק למסך.

פורסם

^^^^^^^^ נכון מאוד!!

לך על LCD

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז ללכת על LCD אמרתם... יש לכם המלצה לדגם ספציפי? שוב, חשוב יותר הגודל מאשר האיכות אבל שלא יהיה משהו זבל מידי עם 30MS ובלי זוויות צפיה נורמליות

פורסם

אם הוא מכיר מישהו בארה"ב או מתכנן נסיעה בקרוב, הייתי שוקל להביא מקרן בתיק גב.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=2116&A=details&Q=&sku=403037&is=REG

(אגב הם גם שולחים לארץ)

אם מישהו מביא זה יוצא באיזור ה-5000 ש"ח (בהנחה שהוא לא מכריז, כן הכריז זה איפשהו באיזור ה-6.5K).

הוא מגיע לתמונה של 100", תומך HD של 720P.

ואישית - אין מה להגיד, זאת חווית הקולנוע הבייתי בהתגלמותה.

חסרונות:

שעות מקרן - בערך בין 2000-3000 שעות עד שצריך להחליף נורה בעלות של 250-350 דולר.

טלוויזיה בארץ אם הוא מתכוון לחבר בטח תראה על זה מזעזע.

סרטי DVDRIP שהם רוב החומר בנט לא יראו טוב בזום מירבי, אבל באיזור ה-60" יהיו סבירים.. לעומת זאת סרטי HD נראים פשוט מדהים.

דרושה חשכה לתמונה אולטימטיבית.

לדעתי, למי שמיעד את המערכת שלו בעיקר לסרטים, אין בכלל שיקול ללכת על פלזמה/LCD אם יש את האפשרות להביא מארה"ב.

העלויות מצחיקות בהשוואה לארץ.

פורסם

^

בעיות שאני לא אוהב במקרנים הם החשכה שהם מצריכים וגודל של הסלון שאין אותו בכל בית סטנדרטי.

פורסם
  • מחבר

אם הוא מכיר מישהו בארה"ב או מתכנן נסיעה בקרוב, הייתי שוקל להביא מקרן בתיק גב.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=2116&A=details&Q=&sku=403037&is=REG

הוא לא מכיר אף אחד בארה"ב או מתכנן נסיעה, אבל אני ממש לא רואה את אחי הגדול מכבה את האורות שלו בסלון בשביל ליראות טלויזיה :lol:

החתיכת עצלן הזה...

אני חושב שעדיף בשבילו הטושיבה ההיא, אלא אם כן יש LCD גדול יותר בסביבות ה6K בערך? אבל שיהיה נורמלי כמו שציינתי מקודם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים