פורסם 2007 בינואר 1618 שנים שלום,יש לי שאלה לגבי זיכרונות שעובדים יחד כ-DUAL ומכפילים את המהירות. בד"כ מוכרים אותם בזוגות,לפי מה שראיתי. השאלה היא האם מוכרים אותם אם בבודדים ואני יכול לקנות אחד ואח"כ לקנות אחד נוסף והוא יעבוד במהירות כפולה על DUAL.אמרו לי שזה תלוי בעצם בלוח עצמו,כאילו לא משנה איזה זיכרון זה הלוח עצמו אחראי על אפקט ה-DUAL. תודה רבה! מתן
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים אין קשר בין תדירות (זה לא מהירות בכלל אלא תדירות) ובין Dual Channelאלה שני דברים נפרדים לחלוטין
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים אני קניתי שתי זכרונות בנפרד!!והם פועלים לי בDC אתה לא חייב לקנות זכרונות שבאים בזוגותאלה אתה יכול לקנות שתי זוגות תואמים והם יעבדו לך בDC!תואמים=אותו חברה ואותו דגם
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים שטויותגם זה הם לא צריכים להיותהם יכולים להיות למשל סטיק אחד DDR2-667 של OCZ עם CL5 והשני DDR2-533 של TwinMOS עם CL3ועדיין יעבוד DC
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים מחבר אתם יכולים בבקשה להסביר לי את עיקרון הפעולה של ה-DC ובמה זה תלוי,רק בלוח או גם הזכרונות צריכים להיות תומכים,או שהלוח אחראי על הפעולה עצמה
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים רצוי שהכרטיסים יהיו מאותו דגם של אותה חברה. אבל לא חובה...מה שחובה זה שהם תואמנים בצורה יחסית (יש כאלה שיעבדו יחד כאשר הם במהירויות שונות, רק שהם יעבדו במהירות של האיטי ביותר, למרות שלא ראיתי את זה, שמעתי שזה כך) ומשהו ש-100% יקבע זה שלשני הסטיקים תהיה תצורת שבבים זהה, ישנם שהשבבים רק בצד אחד וישנם שהם מופיעים בשני הצדדים של הכרטיס.
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים אני ניסיתי עם תדרים שונים ועם תזמונים שונים וכו' וכו'המינימום שצריך זה הסידור שבבים כמו שנאמרדרך הפעולה היא הכפלה של רוחב המילה (כמות המידע שעוברת בכל תדר שעון)אם נדמה את זה לכביש, אז מדובר על הכפלה של מספר הנתיבים מ-64 ל-128 (בזיכרונות מדובר על ביטים)
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים מחבר אז ככה, קראתי בעוד מקומות והבנתי ככה, תקנו אותי אם אני טועה.התכונה תלוייה רק בלוח האם, המכירה של שני הזכרונות יחד היא רק כדי למנוע מצב שבו הלקוח יקנה זכרון שאינו תואם.Dual chanel בעצם מורידה את אפקט ה"צוואר בקבוק"שנוצר בגלל ה-BUS.היא מוסיפה עוד צינור נתונים למעבד (pipelines) ובכך בעצם מכפילה את מעבר הנתונים.
פורסם 2007 בינואר 1618 שנים האפשרות צריכה להיתמך ע"י המעבד \ הלוח אם (תלוי איפה יושב הבקר זיכרון)הקיטים נמכרים כקיטים כי במדינות מתוקנות קיט הוא למעשה יותר זול (באופן מאוד הגיוני) מ-2 סטיקים בתפזורתלגבי הצוואר בקבוק - תלוי מאוד באיזה מעבד ומערכתלא נוסף פה שום צינור עיבוד נתונים, אלא הכפלת כמות צינורות העברת הנתונים
פורסם 2007 בינואר 1718 שנים מחבר כן אחי,זאת הכוונה שלי,אולי לא הסברתי ממש,אבל התכוונתי שנוסף צינור להעברת נתונים למעבד,כאילו,מהזיכרון למעבד,ולא למעבד עצמו! פשוט.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.