עבור לתוכן

העברת קלטות שירים טייפ למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום רב

ברצוני להקליט את הקלטות הטייפ לתוך תיקיה במחשב - ומשם לצרוב לתקליטורים

איך - ובמה. תוכנה ועזרים.

אבקשכם הסבר פרטני רחב.

לצריבה רגילה וגם לצריבה דחוסה.

תודה מראש.

פורסם

טוב אז ככה, הכלים שתצטרך הם: ווקמן או נגן טייפ עם יציאה לאוזניות או LINE OUT כלשהו וכבל שהיציאה והכניסה שלו יהיה חיבור MINIJACK 3.5 (חיבור רגל של אוזניות בקיצור)

אם יש לך כרטיס קול של קרייטיב תוכל להיעזר בתוכנה שאני משתמש בה שניקראת Creative WaveStudio או אם אתה עובד עם NERO יש להם תוכנה בשם Nero Wave Editor

את הכבל אתה מחבר מנגן הטייפ שיש לך אל כניסת LINE IN שבכרטיס קול, אם אין לך כניסה כזאת תוכל לחבר את הכבל אל כניסת המקרופון אבל אז תצטרך לכוון את רגישות המקרופון דרך הכרטיס קול, כי אם הרגישות תהיה גבוהה מידי הצליל ישמע מאוד צורם

לפני שאתה מתחיל להקליט עם אחת התוכנות תצטרך לכוון בהן שהמקור להשמעה יהיה כניסת ה LINE IN או המקרופון

אם הבנתי אותך נכון, לצריבה "דחוסה" תוכל לשמור את הקובץ בתור MP3 או לצריבה "רגילה" תוכל לשמור את הקלטת בתור WAV שהוא בעצם קובץ סאונד לא דחוס.

דבר נוסף, מכיוון שהקלטות שאותם אתה מנגן הן אנלוגיות ולא דיגיטליות לא יהיו לך רווחים בין שירים, כלומר אתה תצטרך לקבוע מתי שיר מתחיל ומתי הוא מסתיים.

אם יש שאלות be my guest...

פורסם
  • מחבר

ל-MeTaLhAmMeR

שלום לך

ותודה על המידע הנדיב.

יש לי תוכנת "נרו 7" Nero Wave Editor האם בעת ההקלטה מועבר ישירות לתוך התיקיה הנבחרת או שיש פונקציה

מסוימת כדי להעביר את ההקלטה, והאם יש איזהו מדריך לתוכנה הנרו בעברית אם יש לסייע.

לגבי צריבה דחוסה התכוונתי בתור MP3 .

ישר כח.

פורסם

אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון אבל אם התכוונת לשאול בזמן ההקלטה עצמה לאיפה נשמר כל המידע הזה אז זה בתוך כונן C אבל זה רק באופן זמני עד שתשמור את ההקלטה. אם התכוונת לשאול לאן נשמרת ההקלטה בכללי אז בסוף ההקלטה אתה בוחר את המיקום שלה, המידע לא נצרב אוטומטית אלא אתה קודם כל שומר אותו באותו פורמט שתרצה MP3/WAV ואז שומר באיזו תיקיה שבא לך.

בעיקרון השימוש בה הוא דיי פשוט, אני משתמש בנרו 6 אבל אני מניח שהשימוש העיקרי בין מה שיש לך ולי הוא כמעט אותו דבר...

ברגע שאתה פותח את התוכנה תלחץ על כפתור ההקלטה האדום למטה, ואז בכיוונונים של ההקלטה תבחר באיכות CD שהיא הכי קרובה למקור ותחבר ב 16BIT

סמן ב V את Stereo Recording ותלחץ על OK.

אחר כך יפתח לך חלון ההקלטה, ברגע שאתה לוחץ על כפתור ההקלטה האדום אתה מתחיל להקליט וכשתרצה להפסיק אתה לוחץ על OK או אל כפתור ה PAUSE (עם שני הפסים).

אחרי שסיימת להקליט, תפתח "רצועה" חדשה (Ctrl+n) ואז תוכל לגזור ולהדביק כל שיר בנפרד ואז לשמור אותו (File, Save As)

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון אבל אם התכוונת לשאול בזמן ההקלטה עצמה לאיפה נשמר כל המידע הזה אז זה בתוך כונן C אבל זה רק באופן זמני עד שתשמור את ההקלטה. אם התכוונת לשאול לאן נשמרת ההקלטה בכללי אז בסוף ההקלטה אתה בוחר את המיקום שלה, המידע לא נצרב אוטומטית אלא אתה קודם כל שומר אותו באותו פורמט שתרצה MP3/WAV ואז שומר באיזו תיקיה שבא לך.

בעיקרון השימוש בה הוא דיי פשוט, אני משתמש בנרו 6 אבל אני מניח שהשימוש העיקרי בין מה שיש לך ולי הוא כמעט אותו דבר...

ברגע שאתה פותח את התוכנה תלחץ על כפתור ההקלטה האדום למטה, ואז בכיוונונים של ההקלטה תבחר באיכות CD שהיא הכי קרובה למקור ותחבר ב 16BIT

סמן ב V את Stereo Recording ותלחץ על OK.

אחר כך יפתח לך חלון ההקלטה, ברגע שאתה לוחץ על כפתור ההקלטה האדום אתה מתחיל להקליט וכשתרצה להפסיק אתה לוחץ על OK או אל כפתור ה PAUSE (עם שני הפסים).

אחרי שסיימת להקליט, תפתח "רצועה" חדשה (Ctrl+n) ואז תוכל לגזור ולהדביק כל שיר בנפרד ואז לשמור אותו (File, Save As)

תודה תודה רבה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים