עבור לתוכן

הגדרת WIN XP ש ישמש כ ROUTER

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם !

הבנתי שיש אפשרות להגדיר דרך ה רג'סטרי את WIN XP PRO שישמש כ ROUTER.

יש פה מישהו או מישהי שיודעים או יודעות איך לעשות את זה ?

תודה רבה מראש!

פורסם

אני לא חושב שזה אפשרי, לפחות בלי תוכנה חיצונית, ואם זה אפשרי זה רעיון ממש גרוע מבחינת ביצועים.

אם אתה רוצה להפוך PC לראוטר או למערכת NAT אני ממליץ שתשתמש ב BSD או linux

פורסם

אם אתה רוצה להשתמש בPC כראוטר אופציה מצויינת היא Smoothwall (ראה חתימה)

פורסם

Smoothwall - זה firewall ,אם כל מה שאתה צריך זה לנתב מידע לא נראה לי שזאת הכי טובה.

בנוסף לזה אני לא חושב שהוא תומך "בניתוב דינאמי", כלומר בפרוטוקולים של ניתוב כמו RIP , OSPF וכו'

אבל יכול להיות שאני טועה...

פורסם

תראה תכלס אתה צודק, Smoothwall היא חומש אש, אבל יש לה אפשרות לחייג לאינטרנט עם חייגן PPPOE או VPN

היא נותנת לך קישוריות לאינטרנט ליותר ממחשב בודד.

להגיד לך את האמת אין לי מושג מה עושה ראוטר ביתי שSmoothwall לא עושה?

יש לך DHCP, יש לך את החייגן לאינטרנט, כמובן שיש NAT.

לדעתי לשיתוף אינרטנט בין מחשבים בבית היא עובדת ממש טוב.

יש גם הרבה תוכנות אחרות באותו סגנון, אז יש גם מבחר.

אני לא כ"כ מתמצא בפרוטוקולים של ניתוב, אז אם תועיל להאיר את עיניי למה הפרוטוקולים האלה טובים?

פורסם

תראה תכלס אתה צודק, Smoothwall היא חומש אש, אבל יש לה אפשרות לחייג לאינטרנט עם חייגן PPPOE או VPN

היא נותנת לך קישוריות לאינטרנט ליותר ממחשב בודד.

להגיד לך את האמת אין לי מושג מה עושה ראוטר ביתי שSmoothwall לא עושה?

יש לך DHCP, יש לך את החייגן לאינטרנט, כמובן שיש NAT.

לדעתי לשיתוף אינרטנט בין מחשבים בבית היא עובדת ממש טוב.

יש גם הרבה תוכנות אחרות באותו סגנון, אז יש גם מבחר.

לא הבנת אותי, לא אמרתי ש Smooth wall לא יכול להיות תחליף לראוטר SOHO.

אמרתי שהוא לא נראה לי תחליף לראוטר "נורמלי", תזכור שלא כל ראוטר מיועד ל SOHO .

ראוטר לא חייב לכלול שרת DHCP או יכולות VPN, התפקיד של ראוטר זה להעביר מידע מרשת לרשת.

אני לא כ"כ מתמצא בפרוטוקולים של ניתוב, אז אם תועיל להאיר את עיניי למה הפרוטוקולים האלה טובים?

בעיקרון פרוטוקול ניתוב אחראי על בנית טבלאות ניתוב.

כשנכנס פאקט לראוטר הוא צריך להחליט לאיזה רשת הוא מיועד ומכאן מאיזה interface לשלוח אותו. בשביל לבצע

את זה הוא משתמש במאגר מידע שמכיל את כל הרשתות שהוא מכיר עם מיפוי ל Interface בראוטר, והכי חשוב ה"עלות"

להגיע ליעד, המאגר מידע הזה נקרא טבלאת ניתוב ( Routing table ).

יש 2 דרכים לבנות טבלת ניתוב, הדרך הראשונה זה ידנית, והדרך השניה זה בצורה אוטומטית בעזרת פרוטוקול ניתוב.

כשאתה מגדיר פרוטוקול ניתוב על ראוטר אתה בעצם מלמד אותו לרכל על מצב הרשת בזמן אמת עם שאר הראוטרים שהוא מכיר.

הפרוטוקול ניתוב גם אחראי על הצגת העלות הניתוב לראוטר, כלומר הדרך הכי יעלה (לדעתו) להגיע מ A ל B .

יש פרוטוקולים פשוטים כמו RIP שמבססים את ההחלטות שלהם על מספר הראוטרים ( HOPs ) שהפאקט צריך

לעבור כדי להגיע ליעד (לא כלכך יעל...), ויש פרוטוקולים יותר מתוחכמים כמו לדוגמה OSPF שמערכים את מצב

הרשת, בשביל לקבל החלטות יותר יעילות, הסוג הזה נקרא "link state routing protocol" , דרך אגב

RIP שייך ל "distance vector protocol".

בקיצור זה נושא מאוד רחב, אני יכול לכתוב בקלות 50 עמודים על הנושא הזה וקח בחשבון שהידע שלי בנושא

הוא לא כלכך מתקדם (אין לי עדין CCIE ), אבל אני מקווה שזה מספיק מידע בשביל שתבין את הצורך בהם.

הנה מספר לינקים מעניינים:

הסבר בסיס על טבלאות ניתוב מתוך technet

RIPv1 ו RIPv2 מתוך האתר של cisco

OSPF גם מתוך האתר של cisco

עוד הסבר על OSPF

Routing Basics גם מתוך האתר של cisco

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים