עבור לתוכן

השפעת רכיבי חומרה ישנים על לוחות אם חדשים

Featured Replies

פורסם

הרבה נוהגים לעשות השוואת רכיבי חומרה לרכב-

"אם תשים במכונית ספורט עם מנוע 4 ליטר גיר של משאית-תקבל משאית."

ועוד כל מיני דברים בסגנון.

רכשתי מחשב חדש עם P5B DELUXE של ASUS, התקנתי כרטיס קול פשוט וישן תומך, הוא פעל יפה מאוד.

אחד הטכנאים שראה את המחשב לאחר תקלה כלשהי בכונן הCD-ROM, אמר שבגלל היותו של כרטיס הקול ישן מאוד על לוח אם חדש ומהיר, זה גורם לתקלות-מלמל משהו על QRH-IQR משהו בסגנון... "פיסקה". אני אישית לא הבנתי, כנראה שניסה לסבן אותי.

יש קשר?!?! ???

שאלה נוספת בנושא אחר-האם הורדת קודקים מסויימים עלולים לגרום לכונן הCD-ROM להפסיק לקרוא דיסקים?!

זה נשמע לי יותר הגיוני-אבל יש אמת בדברים?

פורסם

כרטיס קול לא הופך את המחשב שלך לעגלה.

מה שכן, אם הוא ישן אז יש סיכוי טוב שיהיו בו תקלות. רוב התקלות האלה יגרמו לבעיות חמורות במחשב שלך.

יכול להיות שהוא אמר IRQ?

אם הכרטיס לא plug n play אז יכול להיות שצריך להגדיר אותם ידנית. אבל רק אם הוא ממש ממש ממש ממש ישן.

אם הקודקים ממש ממש גרועים אז הכל יכול להיות. תוריד אותם ותראה אם זה פותר את הבעיה.

בכל מקרה לא מומלץ להתעסק עם ערכות קודקים. כשצריך קודק מורידים רק אותו.

אבל אם בכל זאת אתה צריך ערכה לי אישית היה ניסיון ממש טוב עם CCCP (גוגל)

פורסם
  • מחבר

אכן, יכול להיות שאמר IRQ.

אבל העניין נשמע לי מאוד מוזר.

השתמשתי בכרטיס הקול הזה במשך שנתיים ברציפות על הP4 3.0 שלי ללא תקלות, למה שכן יעשה עכשיו?!

ברגע שהכנסתי את הכרטיס ללוח אם, הוא נקלט במערכת ההפעלה והיה מוכן לשימוש במחשב החדש.

לגבי הקודקים, יכול להיות שישפיעו על פעילות המחשב ויגרמו לתקלות.

אבל שיפגעו בכונן הDVD עד כדי כך שלא יוכל לקרוא דיסקים?! זה כבר מוגזם.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

למה שלא תוציא את הכרטיס קול, ותבדוק אם הבעיה עדיין קיימת?

אם הבעיה עדיין קיימת, זה לא הכרטיס קול...

פורסם

יש לך סיבה לא להשתמש בכרטיס הקול המובנה?

פורסם
  • מחבר

אני פשוט צריך 2 יציאות של קול.

2 מקורות קול ל-2 output שונים.

פורסם

לגבי הקודקים, יכול להיות שישפיעו על פעילות המחשב ויגרמו לתקלות.

אבל שיפגעו בכונן הDVD עד כדי כך שלא יוכל לקרוא דיסקים?! זה כבר מוגזם.

תקן אותי אם אני טועה.

כן, זה מוגזם בטירוף.

איזו חבילה התקנת בכלל?

אם הכרטיס קול עובד כמו שצריך אז מה הבעיה?

פורסם

IRQ או בעברית - פסיקה. ערך זה מציין באיזה "ערוץ" הרכיב יפעל כדי לתקשר עם המחשב. בכרטיסים מאד ישנים (ISA) ההגדרות היו צריכות להעשות ידנית ע"י ג'מפרים פיזיים. אני דיי בטוח שהג'מפרים האלו נעלמו כאשר עברו לכרטיסי PCI (הביוס של המחשב מתקשר עם הכרטיס ומקצה לו IRQ פנוי). מכיוון שמדובר במחשב חדש, ניתן להניח בוודאות שכרטיס הקול שלך הוא מסוג PCI, ושהוא לא צריך הגדרות IRQ, DMA וכד' ידניות. מה שכן, יכול להיות הוא שבחלק מכרטיסי ה PCI הפשוטים היצרנים פשוט התעצלו, ולמעשה הגבילו את בחירת ערוץ ה IRQ של הכרטיס לערוץ אחד או שניים בלבד, מה שיכול לגרום להתנגשויות חומרה עם רכיבים אחרים במחשב, שגם הם מוגבלים לאותו ערוץ.

אם זה המצב אצלך, בדוק בביוס של המחשב האם קיים האפשרות להקצות IRQ ספציפי לחריץ PCI ספציפי, ואם כן - תקצה את ה IRQ המתאים (בכרטיסי קול בד"כ מדובר ב IRQ 5 או IRQ 7) לחריץ ה PCI שבו התקנת את הכרטיס ותראה אם הבעיה נפתרה.

*** אני מניח שה CD מחובר לבקר ה IDE של הלוח ולא לזה של כרטיס הקול (שסביר מאד להניח שבכלל לא קיים), אבל תבדוק את זה בכל מקרה - פשוט תסתכל לאן מתחבר הכבל של ה CD - ללוח או לכרטיס הקול הישן. אם אכן קיים בקר IDE על כרטיס הקול (וסביר מאד להניח שלא), זה אולי המקור לבעיות שלך (התנגשות בין 2 הבקרים - של הלוח ושל כרטיס הקול), ואז יש לבטל את בקר ה IDE שעל הלוח.

בקשר לקודקים - מדובר בתוכנה בלבד, ואין שום סיכוי בעולם שהם יגרמו לכונן אופטי כלשהו להפסיק לקרוא דיסקים. אם יש אחריות על הכונן - ממש אותה.

פורסם

תאמר לטכנאי שלא יבלבל את השכל.

נתקלת בבעיה כשלהי בהקשר של כרטיס הקול? למה אתה שואל?

כפי שנאמר קודם, קודקים כלל לא ישפיעו על יכולתו של הכונן שלך לקרוא או לא לקרוא דיסקים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים