עבור לתוכן

"הלימודים יפתחו במסדר תנך"

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3350317,00.html

במשרד החינוך החליטו לחזק את לימודי התנ"ך בבתי הספר: המועצה הציבורית להוראת התנ"ך במשרד החליטה כי החל משנת הלימודים הבאה ייערכו מפקדי בוקר שיכללו סיפורים ותכנים מהתנ"ך בכל בתי הספר בישראל. מדובר בהמלצה הנוגעת לכל בתי הספר - הן יסודיים והן על-יסודיים בחינוך הממלכתי והממלכתי-דת

אני בתור אתאיסט לא רוצה אקסטרה שעות תנך על מה שיש, גם ככה אין לי כח למה שיש עכשיו אז מפילים עלינו עוד?!

מי שרוצה עוד קצת תנך ומעבר שיעבור לבית ספר דתי, מה זה השטויות האלה?! :-X

• תגובות 101
  • צפיות 8.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

לא נראה לי שיצא לפועל אבל זה נשמע בזבוז זמן..

פורסם

זה לא כשיעור דתי, סתם שעת סיפור.

פורסם

אתה לא רוצה עוד שיעורי תנך, תבריז.

אם אין לך בעיות הברזה לא יגידו לך כלום אם תבריז רק משיעורי תנך, לי עבד מצויין בתיכון.

ולועדה היקרה, שיעור לשון:

"טול קורה מבין עניך"

פורסם
  • מחבר

זה לא כשיעור דתי, סתם שעת סיפור.

אתה מסכים איתי שזה מבזבז זמן של שיעור אחר?

באותו זמן שאני אוכל ללמוד יותר ל007 או יותר לפיזיקה או יותר לפרויקט באלקטרוניקה אז במקום זה אני צריך להקשיב לסיפורים מהמקרא ?! :s07:

פורסם

עדיף לשמוע סיפור מהתנ"ך מאשר שיעורים משעממים

פורסם

מדע זה לא הכל בחיים, גם צריך לדעת להתנהג כמו בן אדם.

הבעיה היא שלא התנך ולא האנשים הספציפים האלו יכולים להתקרב ללמד אותך את זה.

פורסם

אתה מסכים איתי שזה מבזבז זמן של שיעור אחר?

באותו זמן שאני אוכל ללמוד יותר ל007 או יותר לפיזיקה או יותר לפרויקט באלקטרוניקה אז במקום זה אני צריך להקשיב לסיפורים מהמקרא ?! :s07:

מבזבז? לא... תראה, סיפורי תנ"ך הם סוג של תרבות, אני למשל שנאתי ספרות בבית-ספר, אבל אני מבין את החשיבות של השיעור הזה.

יש סיפורים חכמים בתנ"ך, מעניינים אפילו, זה טוב לידע כללי, ידע כללי הוא תמיד טוב.

אסור להיות ממוקד רק בנושא אחד בחיים - זה פשוט מקבע את המחשבה.

פורסם

א)התלמידים בארץ כל כך מעופפים שגם "בשעות סיפור" הם יפריעו ולא יתעניינו ( ככה זה בבית ספר שלי לפחות)

ב) אני אוהב את התנ"ך כסיפור ולא כמוסר השכל דתי אני רואה בסיפורי התנך קשרים לאקטואליה היום. שצריך ללמוד מהם בצורה פוליטית ומדינית

ג) צריך להשקיע יותר שעות במקצועות ריאליים . ( אני למשל שונא את כל המקצועות ההומניים, תרבות ישראל, לא לומד בהם כלום ויום לפני המבחן חורש ומוציא 90+, לעומת זאת - בשיעורי אלקטרוניקה אני מתעניין כל כך שאני מוכן ללקק למורה שלי את הקרחת :screwy:)

ד) אני שונא את שיטת הלימוד של תנ"ך במערכת החינוך שלנו. מלמדים אותנו את הפירושים הטקסטואליים ומעצבים לנו דעות ימיניות)

פורסם

הסיפורים מהתנ"ך מאוד כיפיים לשמיעה אם מסבירים אותם בעברית הנוכחית ולא בשפה הישנה שמופיע בתנ"ך שמקריאים ממנה מהספר בשיעורי תנ"ך רגילים

פורסם

ומה בקשר ל בית ספר צבאי?

אם אין לנו שביתות אז אוליי גם זה יבוטל?

פורסם

הסיפורים מהתנ"ך מאוד כיפיים לשמיעה אם מסבירים אותם בעברית הנוכחית ולא בשפה הישנה שמופיע בתנ"ך שמקריאים ממנה מהספר בשיעורי תנ"ך רגילים

בוא נגיד שאם התנ"ך היה ת'רד בזון כבר מזמן היו נועלים אותו ;D

פורסם

ד) אני שונא את שיטת הלימוד של תנ"ך במערכת החינוך שלנו. מלמדים אותנו את הפירושים הטקסטואליים ומעצבים לנו דעות ימיניות)

באיזו כיתה אתה? בחטיבת הביניים וביסודי אכן מלמדים אותך רק את הפירוש הטקסטואלי של התנ"ך, אבל בחטיבה העליונה אין מקצוע שבו אתה נכנס לעובי הקורה יותר מאשר בתנ"ך, אפילו יותר מאשר ספרות ומאוד מתעמקים ברקע לדברים, השפעתם על העתיד ופירושים תיאולוגים והיסטורים לתנ"ך.

דעות ימניות? הא? אתה מתכוון לכך שכל פעם שעם ישראל/מלך חוטא הוא נענש על ידי ה'? :screwy:

פורסם

Iran Israel 2007

פורסם

זה תמיד משעשע אותי לראות שברגע שאיכשהו מזכירים משהו קצת קצת קצת קשור לדת ישר מזדעקים אנשים ש"אנחנו לא חיים באירן!".

פשוט תענוג.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים