פורסם 2007 בינואר 818 שנים שלום.. קודם כל קרדיט ל-"אור1" על המעגל שהוא בנה.. ויש לי שאלה, בניתי את המעגל הזה פה למטה. וגיליתי שהוא עובד באור במקום בחושך... מה אני צריך לעשות כדי שיהיה ההיפך? (והקטע שאת המעגל הזה הוא בנה למישהו שרצה לעשות שיעבוד בחושך... ) ואני לא חושב שזה קשור אבל החלפתי את הנגד המחובר לרגל 3 בפוטנציומטר כדי שתיהיה שליטה על הרגישות וזה באמת שולט עליה.. אני רק רוצה שיעבוד בחושך.. תיכננתי לך מעגל חשמלי נורא פשוט, קודם כל אני אסביר לך על המשווה(LM324) ע"פ המעגל, כאשר המתח ברגל 2 של המשווה גדול מהמתח ברגל 3 של המשווה Vout=0V וכאשר המתח ברגל 3 של המשווה גדול מהמתח ברגל 2 של המשווה Vout=5V עכשיו המתח ברגל 2 הוא 2.5V באופן קבוע(כיוון ששמתי 2 נגדים של 10K) המתח ברגל3 הוא בעצם המתח על הLDR, באור יום ההתנגדול של הLDR קטנה מאוד ולכן המתח על פניו יהיה קטן,והמוצא Vout יהיה 0V ובחושך ההתנגדות של הLDR היא גדולה מאוד(כמה מאות קילו אוהמים) ולכן Vout יהיה 5V, ויזרום זרם שידליק את הLED תודה מראש, עודד ב.
פורסם 2007 בינואר 818 שנים כל מה שאתה צריך לעשות זה להחליף בין הרגל של הפלוס למינוס במגבר שרת(רגליים 2 ו3)
פורסם 2007 בינואר 818 שנים מחבר אוקיי תודה אני ינסה! ותודה על התגובה המהירה.. **עריכה** זה לא עובד לי.... כשאני מחליף הלדים עובדים כל הזמן... בלי קשר ל- LDR..
פורסם 2007 בינואר 818 שנים אם ככה אז תחליף בין הLDR לנגד 10K שמעליו.מוזר מאוד שהמעגל שלך לא פועל, התיכנון ניראה בסדר.אגב ה VCC הוא בפין 4 והאדמה בפין 11, תבדוק אם חיברת נכון, לפני שאתה מחליף בין הנגדים.
פורסם 2007 בינואר 818 שנים מחבר לא הבנת.. המעגל כן עובד... אבל במקום שידלק בחושך ויכבה באור הוא נדלק באור ונכבה בחושך..ו 4 ו- 11 במקום הנכון... ונראה לי שכבר נשרף ה - LDR מרוב ההלחמות.. אז מחר אני יקנה חדש ויראה מה קורה...
פורסם 2007 בינואר 818 שנים יש לך שתי דרכים להחליף ביין רגל 2 ו3או להחליף את המיקום של הLDR והנגד שמעליוותזכור שתמיד עדיף קודם לבדוק את המעגל על מטריצה או לבנות בwireup לפני הלחמה
פורסם 2007 בינואר 818 שנים המעגל שתכננתי נראה בסדרהטעות היחידה שלי הייתה ברגלי הVcc והGND---VCC הוא בפין 4 והאדמה בפין 11---כנראה הLDR באמת נדפק לךמצטער על הטעות
פורסם 2007 בינואר 818 שנים מחבר אין לך מה להצטער... לא הבנתי איפה טעית... לא הייתה לך טעות.. פשוט הסתכלתי על המעגל וראיתי את ה- 4 ו -11 לא קראתי מה שכתוב כי אני יודע שזה ב ארבע ו- 11.. אז לא משנה.. אבל הטעות שלי היא ששרפתי אותו..
פורסם 2007 בינואר 818 שנים אם היית שורף את הנגד אז המעגל לא היה פועל כלל, אתה אומר כי הוא פועל להיפך, לכן יש לך טעות לוגית במעגל
פורסם 2007 בינואר 918 שנים מחבר לא... אני אומר שהנגד נשרף אחרי כל הניסיונות לעשות את זה שיעבוד הפוך, ולא מההתחלה.. לא אמרתי שאני חושב שזה עובד הפוך כי הוא שרוף.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.