עבור לתוכן

שאלה- חוקים באנגלית

Featured Replies

פורסם

האם אפשר להוסיף לפעלים באנגלית able בסוף.

לדוגמא :

UNCLOSEABLE (בלתי ניתן לסגירה)

פורסם

אם אני לא טועה אז אין עם זה שום בעיה, אבל אני למדתי אנגלית בלימוד עצמי אז יכול להיות שאני טועה.

מה שכן אני יכול לומר לך שכולם עושים את זה כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

זה לא כול כך ענה לי ....

ובנוסף לשאלה הזו

איך אומרים דיירים באנגלית? שחכתי לגמרי :P

פורסם

ניתן להוסיף רק שלדעתי זה אמור להיות Unclosable

דיירים - residents

פורסם

ניתן

דוגמא: do - doable

כמובן שצריך להיות הקשר הגיוני ושיש יוצאים מהכלל

פורסם

אפשר לתרגם דיירים גם ל-tenants, זה יותר נפוץ

פורסם

לגבי הדוגמה של פותח הת'ראד, אין עם זה בעיה, אבל אנגלית היא אחת השפות המטומטמות ביותר. אין חוק שאתה יכול להחיל על הכל, אז יהיו הרבה פעלים שאפשר יהיה להפוך אותם ככה, ויהיו כאלה שלא.

פורסם

מצד שני אפילו

walkable

זאת מילה...

פורסם

Fuckable

;D

פורסם

האמת שאני חושב על זה, לא עולה לי פועל לראש שאי אפשר לעשות את זה איתו. אולי כאלה שמבחינה הגיונית לא מסתדרים (נגיד HATEABLE) אבל מבחינה תחבירית נראים לי בסדר.

פורסם

מותר למילים עד 3 הבהרות עד כמה שידוע לי.

פורסם

האמת שאני חושב על זה, לא עולה לי פועל לראש שאי אפשר לעשות את זה איתו. אולי כאלה שמבחינה הגיונית לא מסתדרים (נגיד HATEABLE) אבל מבחינה תחבירית נראים לי בסדר.

דווקא Heatable זאת מילה (311,000 תוצאות בגוגל, אגב. שזאת אחלה של דרך לבדוק אם זאת מילה או לא)

אומנם מבחינה הגיונית אין לזה משמעות ממש (שהרי כל דבר אפשר לחמם) אבל זה יותר במשמעות של משהו שניתן

לחמם אותו ועדיין יהיה שמיש (למשל פלסטיק שאפשר לחמם ואינו מותך ראוי לכינוי Heatable)

אבל כמו שנכתב כאן כבר:

לגבי הדוגמה של פותח הת'ראד, אין עם זה בעיה, אבל אנגלית היא אחת השפות המטומטמות ביותר. אין חוק שאתה יכול להחיל על הכל, אז יהיו הרבה פעלים שאפשר יהיה להפוך אותם ככה, ויהיו כאלה שלא.

אנגלית היא אכן שפה דפוקה, ועל כל "חוק" יש כמות מגוחכת לעיתים של יוצאי דופן שעליהם החוק עובד הפוך

ולכן כמו הרבה דברים באנגלית, צריך לבדוק כמה הגיוני זה נשמע ופשוט להכיר כמה שיותר מילים בשביל לדעת לבטח (וכמובן, מילון [ואינטרנט] הוא חבריך הטוב ביותר)

פורסם

הוא כתב hateable

לא heatable

שזה אומר משהו שאפשר לשנוא

בניגוד למשל, למשהו שהוא loveable

עריכה:

אגב מילה שאי אפשר להוסיף לה ABLE

היא FLEX

לא כותבים FLEXABLE

אלא FLEXIBLE

איך יודעים מתי? מילון :(

פורסם

אופס, טעות שלי

זה מה שקורה כשאני קורא מהר מדי מכדי שהמוח שלי יקלוט את זה כמו שצריך...

פורסם

:lol: :lol: :lol:

מה זה ABLE? :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים