עבור לתוכן

מ-e-r-a-n: יש מסכים כחולים אחרי פירמוט והתקנה מחדש של winxp, פירוט בגוף ההודעה:

Featured Replies

פורסם

אני כותב הודעה זו בשמו של e-r-a-n:

הוא פרמט לפני שלושה ימים כשהוא הריץ משחקים המחשב הציג מסך כחול, אבל הוא לא הספיק לקרוא אותו מכיוון שמיד לאחר מכן המחשב עשה ריסט. כשהווינדוס עלה, הוא עשה scandisk, הבדיקה הסתיימה בהצלחה אולם לאחר מכן המחשב עשה ריסט שוב. כך זה קרה כמה פעמים. ערן העלה את הווינדוס ב-safe mode, אך גם שם הופיעה הודעת שגיאה:

Errorreport.jpg

אחרי כן הופיע גם מסך כחול, והמערכת שוב עשת ריסט.

--------------------------

Compo:

אני לא בטוח שככה בדיוק התנהלו העניינים אצל e-r-a-n, אבל זו תמצית הדברים. אין לי מושג למה הוא לא מפרמט שוב, אבל בכל זאת, נסו לעזור לו.

פורסם

הודעות שגיאה במצב בטוח זה או מצב שהוינדוס פשוט נדפק לחלוטין או בעיות זיכרון.

את הזיכרון אפשר לבדות די טוב עם www.memtest86.com

פורסם

ריסטרטים ומסכים כחולים בחלונות מבוססים NT זה בדרך כלל זיכרון פגום או תוכנה שניגשת לזיכרון.

פורסם

במקרים של קריסות מאד תכופות, רצוי בדרך כלל לבטל את האתחול האוטומטי, ולרשום בדיוק את הודעותה שגיאה שמופיעות במסך הכחול. כפי שנאמר - ייתכנו דברים שונים, החל מזכרון מקולקל, דרך חימום יתר של המחשב, הגדרות באס משוגעות מדי, דיסק פגום, מערכת קבצים שנדפקה, דרייבר משוגע, ועוד הרבה דברים שונים ומשונים. מייקרוסופט נתנה לכל בעיה קידוד שונה, כך שאפשר לפעמים די בקלות לעלות על הבעיה.

דבר ראשון שינסה להפעיל את המחשב בהגדרות ביוס סטנדרטיות, בלי אוברקלוק למעבד ולזכרון. אולי באמת זו הבעיה.אם זה לא פותר את הבעיה, ניתן להחליף זכרון. אם זה לא פותר, אז באמת צריך לערוך חיפוש קצת יותר מתקדם ולנסות למצוא את הבעיה.

פורסם

לפי דעתי זאת בעיית זיכרון, או באהרד דיסק או ב RAM, שגרמו לקבצים מושחטים (משהו נאבד בתירגום) הכי פשוט שיפרמט שוב ויתחיל מחדש..

פורסם

לפי דעתי זאת בעיית זיכרון, או באהרד דיסק או ב RAM, שגרמו לקבצים מושחטים (משהו נאבד בתירגום) הכי פשוט שיפרמט שוב ויתחיל מחדש..

למה לפרמט ישר ?!

קודם צריך למצוא את הבעיה. אם זו בעית חומרה , כגון החלפת זכרון - אז בהחלט אין צורך לפרמט ! מה, אתה גומר כל פעם שאתה מפרמט ? אצל הרבה מאד אנשים פורמט משמעותו התקנה של תוכנות מחדש, דבר שלוקח זמן רב, ולא תמיד יש לאנשים את הזמן הזה ! אני בטוח שכשלך ייתקע האוטו פעם באמצע האיילון, אתה פשוט תזרוק אותו, ותקנה חדש ? באמת...

שוב אני מציע - ביטול האתחול האוטומטי, וצירוף הודעת השגיאה להודעה בפורום. רק כך אפשר יהיה לזהות את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים