עבור לתוכן

שאלה בנושא VOIP

Featured Replies

פורסם

שלום,

רציתי לדעת אם יש אתר בעברית ברשת שמסביר על אפשרויות חיבור VOIP לצרכן הישראלי.

בהנחה שאני מוכן להתפשר על מספר מקומי בארה"ב (ניו יורק למשל) - האם יש המלצות על מתאם VOIP (מרשת לטלפון) כמו למשל:

http://www.buy.com/prod/Linksys_Analog_Telephone_Adapter_for_Earthlink_trueVoice_VoIP_Service/q/loc/101/202854145.html

אני לא ממש מכיר את כל ה-features של המתאמים הללו. האם מישהו יכול לספר בקצרה אילו מאפיינים חשובים למי שמתחבר מהארץ (למשל אינטרנט זהב וכבלים..)?

האם יש באיזשהו מקום רשימה של מתאמים כאלו ש"פרוצים" לשימוש ע"י ספקים אחרים כמו למשל fwd או stanaphone.

ואם כבר הזכרתי את הספקיות האלו - האם יש ספקיות נוספות מומלצות / איכותיות. מה שראיתי למשל זה שב-stanaphone הם נותנים מס' מקומי בניו יורק בחינם ורק חיוג החוצה עולה כסף - האם יש עוד ספקיות כאלו? ומה איכותן?

אני יודע ששאלתי שאלות כלליות ולא כ"כ ממוקדות אבל אני רק מתחיל ללמוד את הנושא אז אני עדיין לא יודע הרבה.

יש מישהו שניסה לתפעל מתאם כזה וזה עובד לו?

תודה. ואני מקווה שאני כותב בפורום הנכון.

פורסם

VOIP זה נושא שהוא לא נעול למתאמים והגדרות מיוחדות.

VOIP זה בעצם כל סוג של העברת קול דרך (במקרה הזה לפחות) האינטרנט.

אתה יכול להשתמש בSKYPE או google talk ודומיהן ישר מתוך המחשב. הרבה תוכנות נותנות גם להתקשר למס' טלפון "אמתיים" במקומות רבים בעולם, תמורת תשלום. ואם לא נוח לך להשתמש ברמקולים ומיקרופון, יש טלפונים שמתחברים לUSB, חלקן תואמות לתוכנות ויתנו לך לחייג מהטלפון עצמו את המספר.

מבחינת ההיצע בארץ אני לא בקיא במיוחד. אני יודע של012 יש (או היה) שירות טלפוניה בקידומת 072 ובחיבור אליהם מקבלים מתאם שכזה.

בספקיות שירות טלפניה VOIP חיצוניות לא ממש יצא לי להתקל באופן עצמאי, אבל יצא לי להתקל באנשים שמשתמשים בכאלו שירותים, שבדרך כלל מתלוננים על הפרעות וקיטועים רבים בשיחה... מה לעשות VOIP עדיין לא חלק וזריז כמו POTS, אני מקווה שזה ישתנה בעתיד.

פורסם

VOIP זה נושא שהוא לא נעול למתאמים והגדרות מיוחדות.

VOIP זה בעצם כל סוג של העברת קול דרך (במקרה הזה לפחות) האינטרנט.

אתה יכול להשתמש בSKYPE או google talk ודומיהן ישר מתוך המחשב. הרבה תוכנות נותנות גם להתקשר למס' טלפון "אמתיים" במקומות רבים בעולם, תמורת תשלום. ואם לא נוח לך להשתמש ברמקולים ומיקרופון, יש טלפונים שמתחברים לUSB, חלקן תואמות לתוכנות ויתנו לך לחייג מהטלפון עצמו את המספר.

מבחינת ההיצע בארץ אני לא בקיא במיוחד. אני יודע של012 יש (או היה) שירות טלפוניה בקידומת 072 ובחיבור אליהם מקבלים מתאם שכזה.

בספקיות שירות טלפניה VOIP חיצוניות לא ממש יצא לי להתקל באופן עצמאי, אבל יצא לי להתקל באנשים שמשתמשים בכאלו שירותים, שבדרך כלל מתלוננים על הפרעות וקיטועים רבים בשיחה... מה לעשות VOIP עדיין לא חלק וזריז כמו POTS, אני מקווה שזה ישתנה בעתיד.

לי דווקא יש VOIP של בזק בינלאומי לצורך העניין.שומעים ממש טוב.שמעתי שיש דווקא בעיה עם קווים ממדינות אחרות כיוון שהקו עובר דרך שם וחוזר לפה ולכן לא שומעים הכי הכי.מה שכן תמיד יש בעיה אם פועלות ברקע תוכנות כבדות כמו אימיול וכדומה שתופסות את כל רוחב הפס. מה שגם גורם לקיטועים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות.

בעיקרון המתאם אמור להיות גם ראוטר שיושב ראשון (ולכן צריכה להיות תאימות - L2TP למשל ..) ואז עם QOS הוא דואג שתמיד תהיה עדיפות ל-VOICE ע"פם האימיול למשל כשמדברים בטלפון.

איזה VOIP יש לבזק בינלאומי? הם נותנים מתאם? כמה זה עולה?

אני יודע שיש את סקייפ ודומיו אבל רציתי משהו שלא עובד דרך המחשב אלא עצמאי (שזה דרך ה"מתאם")

פורסם

יש את המתאם גם ל012 וגם לבזק בינלאומי.זה שאלה של כדאיות לבחור בין שניהם.אני מכיר חבילה של2000 דקות ב50 שקל + 10 שקל על המתאם.מי שלא מרבה לדבר יש חבילה בסיסית.

פורסם
  • מחבר

יש מישהו שהשתמש במתאם ATA186 למשל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים