עבור לתוכן

שאלה בקשר לקליטה של רשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

יש לי בעיה קטנה,

יש לי ראוטר בבית שמחובר למחשב הראשי, אני יש לי מחשב נייד, עכשיו בחדר שלי אני לא מצליח לקלוט כמעט מהראוטר לצערי, אני חושב שזה בגלל שיש הרבה קירות שחוסמים את הקירות בדרך ומשבשבים את האות או משהו.

השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות בשביל לשפר את זה, ואני יודע שאפשר, חשבתי על לקנות אנטנה, או איזה מכשיר כזה שאמרו לי שהוא קולט את האותות שאני שם אותו בנקודה בבית שיש בה קליטה והוא מעביר פולט עוד אותות מה שמקצר את המרחק מהמחשב ל"ראוטר החדש", או שבכלל הבעיה זה בחיבור שלי במחשב ואני צריך לקנות חיבור יותר חדש שיכול לקלוט למרחק גדול יותר ?

אשמח אם תעזרו לי ותגידו לי מה אני צריך לעשות למה זה משגע אותי כבר !!

פורסם

יש לי בעיה קטנה,

יש לי ראוטר בבית שמחובר למחשב הראשי, אני יש לי מחשב נייד, עכשיו בחדר שלי אני לא מצליח לקלוט כמעט מהראוטר לצערי, אני חושב שזה בגלל שיש הרבה קירות שחוסמים את הקירות בדרך ומשבשבים את האות או משהו.

השאלה שלי היא מה אני יכול לעשות בשביל לשפר את זה, ואני יודע שאפשר, חשבתי על לקנות אנטנה, או איזה מכשיר כזה שאמרו לי שהוא קולט את האותות שאני שם אותו בנקודה בבית שיש בה קליטה והוא מעביר פולט עוד אותות מה שמקצר את המרחק מהמחשב ל"ראוטר החדש", או שבכלל הבעיה זה בחיבור שלי במחשב ואני צריך לקנות חיבור יותר חדש שיכול לקלוט למרחק גדול יותר ?

אשמח אם תעזרו לי ותגידו לי מה אני צריך לעשות למה זה משגע אותי כבר !!

אתה יכול לקנות אנטנה עם מגבר מובנה ולהוציא אותה מחוץ לחדר ולתלות אותה .....

פורסם

על איזה מרחק מדובר?

קליטה באותה קומה/מפלס?

אם מדובר בבעיה בקליטה באותה קומה במרחק קצר מ12-14 מטר (בערך), קרוב לודאי שפשוט יש הפרעה: הנתב צמוד למכשיר חשמלי גדול או לבסיס של טלפון אלחוטי, נמצא תחוב בתוך ארון ממתכת או שסתם ממוקם לא טוב.

תבדוק קודם כל את הקליטה באותו חדר שנמצא הנתב.

אם אתה לא קולט בכלל זה יכול להיות אחד משני דברים:

1. האלחוטי בנתב כבוי/לא עובד.

2. הכרטיס האלחוטי במחשב הנייד כבוי/לא עובד.

תעשה את הבדיקה שוב, הפעם כשהמחשב מחובר לחשמל (יענו, לא עובד מהבטריה) ואז תכבה ותדליק את הכרטיס האלחוטי בנייד (אם הוא כרטיס פנימי יש כפתור על המחשב).

אם עכשיו אתה קולט בעוצמה טובה, תחזור לחדר שלך ותנסה שוב את מה שרשמתי במשפט הקודם.

עכשיו, אם כל זה לא עזר, אתה כן נמצא באותה קומה, במרחק הקטן או דומה למה שרשום למעלה ואתה או הנתב לא נמצאים בממ"ד/חדר בבניה בטחונית, אני הייתי ממליץ לבנות מרכז אות (כמו שיש בסטיקי).

רק אם אתה ממש רחוק יותר או נמצא בקומה אחרת או בממ"ד אני הייתי ממליץ לקנות אנטנה או מחשזר, פשוט בגלל המחיר הגבוהה שלהם.

ובנושא הממ"ד או חדרים בבניה בטחונית (מרתפים, מקלטים בייתיים וכו'), לדעתי הכי ממולץ זה פיתרון כבילה, או אם אין יכולת לעשות כבילת רשת או HPNA למי שמחובר בADSL (בתנאי שיש שקע טלפון בחדר).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים