עבור לתוכן

עזרה בחיבור נכון(ניצול מיטבי) של מערכת סטריאו 4.1 למחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

יש לי מערכת סטריאו די ישנה של AIWA ש יכולה להריץ MPEG1,מנגנת דיסקים רגילים,וקלטות. אני חיברתי אותה למחשב שלי (חיבור STEREO שתי ערוצים, איו יותר כניסות) כדי לנצל את הרמקולים וההספק שהיא נותנת. יש לה 2 רמקולים קידמיים,2 רמקולים אחוריים לצליל היקפי ו רמקול סנטר. אכשיו 2 הרמקולים הקידמיים נימצאים ב 2 צידי המחשב,צמודים עליו,רמקול סנטר תלוי במרכז החדר (מעל המחשב) ונאלצתי ליתלות את הרמקולים האחוריים מקדימה (באמת לא היתה לי ברירה)אחד מצד ימין של המחשב מרוחק עד סוף הקיר והשני בצד שמאל של המחשב מרוחק גם הוא עד סוף הקיר(הם תלויים בפינות החדר,איפה שקירות ניפגשים :-)) . אכשיו המערכת תומכת בדולבי פרו לוג'יק.

השאלות שלי הן:

1. האים אני ארגיש צליל הקפי בזמן צפיית סרט או שזה שהרמקולים האחוריים נימצאים מקדימה מקלקלים את זה?

2. למערכת הזאת יש איזה קטע מוזר, יש לה 3 מצבי:

א. כאשר דולבי פרו לוגיק דלוק:כול הרמקולים עובדים אבל אני לא יודע אים זה מנגן סטריאו או מונו כי הרי המערכת מקבלת מהמחשב רק 2 ערוצים... אולי מישהוא מבין בזה?

ב. כאשר DTS מופעל:המערכת איך שהוא עושה עיבוד לצליל מ2 ערוצים ל4 ערוצים- 2 רמקולים קידמיים, 2 רמקולים אחוריים, אך הרמקול שלהסנטר לא עובד במצב זה...כך זה אמור ליהיות לפי ספר ההוראות... וגם כתוב בספר ההוראות שאים אני לא צופה או שומע משהוא שמקודד בדולבי פרו לוג'ק אז להישתמש במצב זה...

ג. כאשר אף אחד מהם לא מופעל: עובדים רק הרמקולים הימני הקדמי והשמאלי הקדמי.

אני רוצה לדעת באיזה מצב עדיף להשאיר את המערכת כי אני מתבאס שבמצב DTS רמקול סנטר פשוט לא עובד... וגם האים אני יכול לנצל את זה איך שהוא דרך המחשב שיש לי מערכת שיכולה לפענח דולבי פרו לוג'יק...

שמעתי שWINDVD ו POWERDVD יודעים לקודד ל צליל DOLBY PRO LOGIC.... אים מישהוא מבין בזה אשמח לישמוע עצה או שתיים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים