עבור לתוכן

האם ניתן לשתף אינטרנט דרך מחשב שמחובר לראוטר?

Featured Replies

פורסם

יש לי ראוטר שמחובר לסוויצ' וממנו למספר מחשבים.

אחד המחשבים שמחוברים להאב הוא COMP1 לצורך העניין, ויש בו 2 כרטיסי רשת.

הכרטיס הראשון מחובר לסוויצ' ודרכו ניגש לאינטרנט.

הכרטיס השני מחובר למחשב כלשהו, לצורך העניין COMP2.

בינהם תקשורת ישירה ואין ל-COMP2 תקשורת לשאר הרשת (ראוטר ושאר המחשבים שמחוברים לסוויצ').

השאלה האם אני יכול דרך הכרטיס השני לשתף את האינטרנט שמחובר מהכרטיס רשת הראשון, כך שגם COMP2 יוכל לגלוש דרך האינטרנט של הראוטר?

תודה רבה!

פורסם

כן, אתה יכול.

אבל למה לא לחבר את כל המחשבים ישירות לראוטר ?

פורסם
  • מחבר

אני מדבר בכלליות,

במקרה הספציפי שלי מדובר בכלל על וירטואל משין (ב-VMWARE אם זה משנה) שמותקן על COMP1, ומדמה חיבור ישיר לכרטיס רשת וירטואלי בינהם.

פורסם

ב-"חיבורי רשת" אתה צריך שהכ.רשת VMware Network Adapter VMnet8 יהיה זמין.

בהגדרות של הכ.רשת שלך (האמיתי) יהיה לך VMware Bridge Protocol או משהו בסגנון, כנס להגדרות שלו. תקליד את הספרה 8 ותאשר.

בעקרון זה צריך לתת למחשב הוירטואלי גישה לרשת שלך וגם לאינטרנט.

אני מציע שגם תבטל את הDHCP Server המגיע ביחד עם VMware ותתן לראוטר שלך לחלק כתובות גם לכ.רשת הוירטואלי, הוא בתורו אמור גם להעביר כתובות IP לכל המחשבים הוירטואלים.

כמובן שבהגדרות של המחשבים הוירטואליים אתה צריך שסוג הכ.רשת שלהם יהיה NAT.

ככה זה עובד אצלי בבית.

פורסם
  • מחבר

לא חושב שיש לי DHCP Server פעיל בראוטר, זה מודם ADSL עם פתיחה להגדרות של ראוטר (alcatel speed touch home@pro).

פורסם

OK, אז תגדיר לכל מחשב כתובת IP סטטית.

לכ.רשת הפיסי תגדיר 10.200.1.1

לכ.רשת של VMware תגדיר 10.200.1.2

ולכל אחד מהמחשבים הוירטואליים תגדיר כתובות IP עוקבות, למשל: 10.200.1.10, 10.200.1.11, 10.200.1.12 וכו'.

כמובן שהSubnet של המודם הוא 255.0.0.0

פורסם
  • מחבר

כן אחי ניסיתי אבל בניהול "רשתות" של ה-VMWARE הוא נועל את הסאבנט מאסק ל 255.255.255.0....

פורסם

אבל אתה לא צריך את הניהול רשתות של VMware, פשוט תבטל לגמרי את הDHCP של התוכנה, ותגדיר לכל הכרטיסים כתובת IP באופן ידני (מאפיינים של Local Area Connection ושל VMware Virtual Ethernet Adapter for VMnet8)

פורסם
  • מחבר

עובד עשר, מלך אתה (:

רק דבר קטן...

ה- GATEWAY IP שאני צריך להגדיר במכונה הוירטואלית, היא מה שמסופק ב"ניהול רשתות" של ה-VMWARE, ולא האיפי של הכ.רשת VMNET8, זה אמור להיות ככה?

(כי בתכלס רק ככה זה עובד, אבל חפיף)

פורסם

אפשר פשוט לתת ישר את הIP של המודם בDEFAULT GATEWAY אני חושב.

אבל Don't fix what's not broken :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים