עבור לתוכן

טמפ' ללא OC בX1950XT, וב6200 TC

Featured Replies

פורסם

שלום,

אז אני לא יודע אם אתם זוכרים, אבל לא מזמן קניתי מחשב חדש כשהכרטיס שלו הוא X1950XT. בהתחלה היו מחשבות לOC אבל אמרתי למה לקחת סיכון? גם ככה הכרטיס חם וATITool לא עבד. היום אחרי OC בשני מחשבים אחרים, פשוטים, החלטתי לנסות גם כאן, לפחות לבדוק טמפרטורות.

סידרתי את הATITool אצלי ועשיתי דרכו בדיקת ארטיפקטים. עכשיו אני ידוע, ואני משאר שגם רובכם, שהקירור של הכרטיס הזה הוא די עלוב, אם לא בין הגרועים, הכרטיס הזה מאוד חם! מנוחה על 48, ואחרי מאמץ בקושי יורד מה56-7.

בקיצור נכנסתי עשיתי בדיקה והטמפ' מתחילה לעלות, זה הגיוני, כי זה מה שהוא בודק, אבל זה עולה ועולה ועולה וזה מגיע ל88! אחרי 2 דקות :\

הנה תמונה:

http://www.fps.co.il/picture.php?id=1167586064.JPG

זאת טמפ' די מטורפת, לא? אחרי 2 דקות, ללא שום OC הכרטיס מתפס לכזאת טמפרטורה. אני לא רוצה לדעת מה יקרה עם OC :\

ברגע שזה הגיע לטמפ' הזאת שמעתי את המאוורר מתחיל לעשות רעש, כאילו רק שם הוא נזכר לעבוד ואז הייתה ירידה קטנה אבל זה המשיך לעלות ולרדת, ונשאר בסביבות ה85....

רציתי לדעת האם זה נורמלי? ואיך בודקים איך עובד המאוורר של הכרטיס מסך? באיזה תוכנה כתוב כמה RPM, ובאיזה טמפ' הוא מעלה אתה המהירות?

עריכה: הנה ההגדרות של המאוורר, זזה לא נמוך מדי!? רק ב100C הוא מתחיל לעבוד ב100%.

http://www.fps.co.il/picture.php?id=1167586807.JPG

ו6200TC, אז לסבא וסבתא שלי יש את הכרטיס הזה, וכשדוד שלי מנסה לשחק שם CIV4 המשחק קורס אחרי כמה זמן ונכבה רק המסך, בקיצור בעיית התחממות קלאסית. הטמפ' מנוחה תמיד עומדת על 55-6 שזה המון לא?? מאמץ לא יצא לי לבדוק, די קשה לתפוס אותו לפני שהוא מתרסק, אבל די ברור שזה גבוה כי זה מתרסק. בקיצור להחליף מאורר? כי הכרטיס בלי מאורר? או שזאת לא בעיה עם הטמפ'? (רק ווידוי).

תודה מראש.

פורסם

אולי פשוט תוסיף אוורור למארז שלך ותבוא לחנות שקנית מהם את הכרטיס ותאמר שהכרטיס מתחמם לטמפ' שהוא לא אמור להגיע אליה ויכול להיות שהדגם לא מתפקד טוב..בכל מקרה אתה יכול לשנות את המהירות של המאוורר לפני שהוא מגיע לטמפ' של 100 מעלות צלזיוס, אבל לפי מה ששמעתי זה עושה מלא רעש...בכל מקרה כל מה שאתה אומר קצת מפחיד אותי כי אני אמור לקבל את הכרטיס הזה מחר : :nixweiss:

פורסם

הרבה פעמים ראיתי X1950XTX על 85 מעלות ולXT יש קירור אפילו פחות טוב..

אלו טמפ' חמות אבל לא מסוכנות..

אם אתה בנאדם שלא שומע טוב ( :smile1:) או שלא מפריע לו רעש אתה יכול להעלות את המהירות מאוורר ל 100%.. זה יוריד לך המון מעלות..

דבר שני תנסה לסדר חוטים במארז לאוורור שלו.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות.

בקשר לסידור חוטים ולאוורר המארז.

יש לי את המארז SUPRANO של TT, מגיע עם 3 מאווררים, אני בטוח שאין כאן בעיית אוורר. וחוטים, קניתי את המחשב לפני חודש מKSP, עדין לא התעסקתי עם החוטים ככה שהם עכשיו מסודרים כמו שהם באו מהחנות, שזה אומר שאין מה לסדר יותר נכון?

וקירור חדש אמור לפתור את הבעיה כן?

פורסם

אתה באמת חושב שלחנות יש זמן וראש לסגר לך חוטים כמו שצריך ? הם עושים את המינימום הנידרש במיקרה הטוב...

הסופרנו בסדר..הוא מספיק לקירור בסיסי...

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז אתה אומר שהם לא מסדרים הכי טוב בחנות....

בקיצור יש איזה מדריך או משהו שיתן לי כיוון איך לסדר אותם?

וד"א שנתי באמת את ההגדרות של המאוורר, מאיזה טמפ' הוא מעלה מהירות, ויש שינוי משמעותי, שבא עם רעש :\

בכל מקרה, נראה אולי אני אקנה מאוורר חדש.

פורסם

יש לי גם את הכרטיס במארז 3D אורורה ואכן הטמפ' גבוהה, 50+ במנוחה ובמאמץ (בדקתי רק בזמן משחק) בסביבות ה 75..

אני מניח שזאת הטמפ' הנורמלית כל הכרטיס עם הקירור הנוכחי שיש לו.

אגב איך בדקת את מהירות המאורר?

פורסם

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=4803

דרך אגב קיבלתי היום את ה-x1950xt של ספיר~~!!!

עכשיו הבעיה היא שאני צריך לדאוג לו למחשב :lol:

אני מקווה שלא יעשה לי בעיות חימום יתר ורעש

פורסם
  • מחבר

יש לי גם את הכרטיס במארז 3D אורורה ואכן הטמפ' גבוהה, 50+ במנוחה ובמאמץ (בדקתי רק בזמן משחק) בסביבות ה 75..

אני מניח שזאת הטמפ' הנורמלית כל הכרטיס עם הקירור הנוכחי שיש לו.

אגב איך בדקת את מהירות המאורר?

ATITool

גירסא 0.24.

כנס למטה לSETNNIGS ואז לFAN משהו. יש שם הכול.

פורסם

מה המעלות שלך כשהמאוורר על 100% קבוע ?

פורסם

חחח יש לך

R6Vegas

כמו לי חחח יש לך כרטיס מסך מאותה משפחה

X1900 GT

שבמאמץ מגיע בלי שום בעיה ל75 מעלות C

:P

איך מעלים את המאוורר ל100%?

וגם שלי של sapphire

פורסם

ריבה טיונר ו ATITOOL

פורסם
  • מחבר

100%, עדיף לא לנסות.

זה פשוט טירוף :S כמה רעש.

אבל שיניתי שם את ההגדרות והצלחתי להוריד את הטמפ' דרסטית! במאמץ לא עובר ת70. ובבדיקת ארטיפקטים לא עובר ת'80.

פורסם

מה עשיתה ?

שינתה את הפרופיל של הטמפ' לעומת אחוזי מאוורר ככה שב 70-80 מעלות המאוור לפחות יזוז ולא יהיה על 50% בקושי ?

פורסם
  • מחבר

מה עשיתה ?

שינתה את הפרופיל של הטמפ' לעומת אחוזי מאוורר ככה שב 70-80 מעלות המאוור לפחות יזוז ולא יהיה על 50% בקושי ?

בדיוק.

הנה תמונה של השינויים המדויקים שעשיתי:

http://www.fps.co.il/picture.php?id=1167666555.JPG

ד"א הגירסא היא 0.26, תורידו אותה מגוגל, היא הרבה יותר נוחה וטבוה מהגירסא שיש להורדה באתר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים