עבור לתוכן

האם כדאי לי להתקין לינוקס?

Featured Replies

פורסם

אז הציעו לי לנסות לינוקס...

הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי מחשב להתקין עליו לינוקס. כמובן יש לי את המחשב הזה, אך מכיוון והמודם מחובר ישירות למחשב הזה, כיבוי של המחשב הזה = אין אינטרנט לשאר המחשבים בבית. מחשבים אחרים שייכים לאחרים ואי אפשר להתקין עליהם.

אז הציעו לי לנסות להתקין WMware, אבל שאלתי חבר והוא אמר לי שממש לא כדאי וכשהוא התקין היה לו בעיות עם זה. אז החלטתי לבוא לשאול אותכם, ולראות מה אנשים באמת חושבים על התוכנה. בעיקרון, אני צריך משהו שאני אוכל גם לשמור על הרשת הביתית תקינה ופועלת עם אינטרנט פועל רוב הזמן, וגם את הדברים שאני יכול לעשות בווינדוס (לא כולל משחקים ממש). האפשרות השניה היא להתקין מחיצה חדשה, אבל לא נראה לי הקטע של לקחת שטח 'ריק' ממחיצה קיימת ולעשות מחיצה חדשה ולהתקין עליה. וכאן ה WMWARE בא לידי שימוש - הפעלת ווינדוס ולינוקס ביחד.

המליצו לי גם בחום על Ubuntu 6.10, אומרים שזה הפצה טובה ומאוד ידידותית. מה אתם אומרים שכדאי?

ושלא תגידו ששכחתי, אני מתכוון להתקין לינוקס בגלל 2 סיבות: א. אם אני נכנס לכל הקטע של התיכנות, והולך לעבוד בתחום, כדאי מאוד שאני אדע לעבוד עם לינוקס, ואם לא באופן 'מלא', אז לפחות לדעת לקמפל תוכנות וכדומה, ולפחות לדעת להשתמש בלינוקס לשימוש בסיסי. ב. להשתמש בלינוקס, להתנסות ולהגיד "ניסיתי ולא אהבתי" אם אני לא אוהב, במקום לשלול את זה בגלל שלא ניסיתי...

אז מה אתם אומרים?

פורסם

הבעיה העיקרית שלי היא שאין לי מחשב להתקין עליו לינוקס. כמובן יש לי את המחשב הזה, אך מכיוון והמודם מחובר ישירות למחשב הזה, כיבוי של המחשב הזה = אין אינטרנט לשאר המחשבים בבית. מחשבים אחרים שייכים לאחרים ואי אפשר להתקין עליהם.

בלי שום קשר ל linux , אם יש לך יותר ממחשב אחד בבית מומלץ בחום שימוש ב Router.

המחיר של ה Router-ים היום הוא זול ההתקנה פשוטה וזה מפשט את החיים בעיקר במקרה שלך שבו אם המחשב שלך "נופל" כל הרשת "נופלת".

אז הציעו לי לנסות להתקין WMware, אבל שאלתי חבר והוא אמר לי שממש לא כדאי וכשהוא התקין היה לו בעיות עם זה. אז החלטתי לבוא לשאול אותכם, ולראות מה אנשים באמת חושבים על התוכנה. בעיקרון, אני צריך משהו שאני אוכל גם לשמור על הרשת הביתית תקינה ופועלת עם אינטרנט פועל רוב הזמן, וגם את הדברים שאני יכול לעשות בווינדוס (לא כולל משחקים ממש). האפשרות השניה היא להתקין מחיצה חדשה, אבל לא נראה לי הקטע של לקחת שטח 'ריק' ממחיצה קיימת ולעשות מחיצה חדשה ולהתקין עליה. וכאן ה WMWARE בא לידי שימוש - הפעלת ווינדוס ולינוקס ביחד.

יצא לי "לשחק" קצת עם VMWare ובגדול הוא עושה אתה העבודה, אבל (לדעתי) לצורכי לימוד יותר טוב התקנה על מחיצה נפרדת.

המליצו לי גם בחום על Ubuntu 6.10, אומרים שזה הפצה טובה ומאוד ידידותית. מה אתם אומרים שכדאי?

בלי להכנס למלחמת הפצות גם אני ממליץ על זה מהסיבה הפשוטה שהמון משתמשים חדשים מתקינים את Ubuntu כיום דבר שיצר קרקע פורייה להמון שאלות בפורומים והמון Wiki-ים למשתמשים חדשים.

ב. להשתמש בלינוקס, להתנסות ולהגיד "ניסיתי ולא אהבתי" אם אני לא אוהב, במקום לשלול את זה בגלל שלא ניסיתי...

אני מאמין ב"אם כבר, אז כבר" ,יהיה לך הרבה בעיות אבל בסוף יש פתרון (כמעט) להכל.

הכל שאלה של זמן ורצון ולדעתי זה שווה את ההשקעה.

פורסם

:goodposting:

מצטרף לכל ההמלצות הנ"ל.

פורסם

תתקין , לא יזיק לנסות ... אתה בטח יודע מהם היתרונות והחסרונות ללינוקס ..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים