עבור לתוכן

קירור דיסק קשיח

Featured Replies

פורסם

זה קריטי ועוד איך.החום הוא במעגל המודפס ולשם הוא זורק את האויר,ככה זה בכל קירורי ה-HD.

אם לא יודעים לא עונים.

לא מדוייק! החום תמיד עולה למעלה. לכן יתכן כי הצד העליון חם יותר מהתחתון. היה לי כונן שהתחמם ועבר את ה 60 מעלות(היה אצלי 7 שנים טובות). וכאשר הצמדתי לו קרור, גיליתי שהוא מתקרר יותר אם שמים לו קרור למעלה.

• תגובות 47
  • צפיות 2.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

מה זה למעלה?

בעיקרון אתה יכול לשים את הכונן איך שאתה רוצה, כך ש"למעלה" ו"למטה" לא קבועים.

פורסם

סתם שאלה לא קשורה...

אם אין קירור על המעבד כמה זמן יקח לו להשרף?

אני בטעות כשהרכבתי את הספק כוח שקיבלתי הוצאתי את הקירור שעל המעבד לנוחות, בסוף שהכל היה מחובר כמו שצריך אני מחבר את המחשב לחשמל, הוא עולה 5 שניות ומתחיל לצפצף ולא נדלק...

פתאום אני רואה ששכחתי להרכיב חזרה את הקירור D:

אחרי שהרכבתי אותו הכל חזר להיות כרגיל, גם ממה שאני יודע בטמפ' מסויימת ( כאילו גבוהה ) של המעבד הוא פשוט עוצר את העבודה שלו...

פורסם

בטמפ גבוהה בלי קירור המעבד ישרף, זאת רק שאלה של זמן.

יש על זה סרטון בYOUTUBE אני לא זוכר איך קוראים לו...

פורסם

1. מי ששאל מה יקרה למעבד בלי קירור-

במעבדים ישנים יותר, הוא יישרף מהחום. בסרטון משנת 2001 של toms רואים את זה מאוד יפה (P:)

2. פריק חופשי, למה לא תסביר לי איך קירור רכיב חשמלי מגביר את הביצועים שלו?

פורסם

לא מדוייק! החום תמיד עולה למעלה. לכן יתכן כי הצד העליון חם יותר מהתחתון. היה לי כונן שהתחמם ועבר את ה 60 מעלות(היה אצלי 7 שנים טובות). וכאשר הצמדתי לו קרור, גיליתי שהוא מתקרר יותר אם שמים לו קרור למעלה.

המשפט היחידי שהיה נכון במה שאמרת זה :שהחום עולה למעלה... :lol:

לפי התיאוריה שלך על מיקום קירור לכונן הקשיח אז אני ישים מאוררים מעל המארז וזה יקרר את הכל.. :lol: :lol:

ומה קורה אם בחלק מהמארזים או בשרתים הכונן הוא מאונך ???

פורסם

המשפט היחידי שהיה נכון במה שאמרת זה :שהחום עולה למעלה... :lol:

לפי התיאוריה שלך על מיקום קירור לכונן הקשיח אז אני ישים מאוררים מעל המארז וזה יקרר את הכל.. :lol: :lol:

ומה קורה אם בחלק מהמארזים או בשרתים הכונן הוא מאונך ???

:s07: :s07: :kopfpatsch:

חחחחח..... בכלל לא הבנת!!! אני התכוונתי שבתעשיה, מייצרים רכיבים שמתחממים כך שהחלק החם יהיה למעלה. כך, החום של הרכיב לא יחמם את כל המכלול. בכונן הקשיח, הג'וקים מתחממים אבל הם מתקררים דיי מהר. הבעיה נמצאת החלק הנע במהירות גבוה(7200 סיבובים בדקה!). אם ישנו חיכוך (אפילו עם אוויר) האיזור מתחמם. לכן מייצרים כוננים כך שהגוף שלהם יפזר את החום על מנת שהכונן לא יתחמם יתר על מידה.

אם לא הבנת גם את ההסבר הזה... :nixweiss::bash:

מסכים או לא... אני יודע איך עובדים בתעשיה...

נ.ב. בקשר למארז... ממש לא! המארז מתחמם וצריך לדחוף אוויר קר מלמטה ולהוציא אוויר קר מלמעלה. אם המארז היה גוף שלם אחד(כל המכלולים היו מורכבים כאחד) אז היו שמים את הכרטיס מסך, מעבד, וכוננים קשיחים למעלה.

פורסם

:s07: :s07: :kopfpatsch:

חחחחח..... בכלל לא הבנת!!! אני התכוונתי שבתעשיה, מייצרים רכיבים שמתחממים כך שהחלק החם יהיה למעלה. כך, החום של הרכיב לא יחמם את כל המכלול. בכונן הקשיח, הג'וקים מתחממים אבל הם מתקררים דיי מהר. הבעיה נמצאת החלק הנע במהירות גבוה(7200 סיבובים בדקה!). אם ישנו חיכוך (אפילו עם אוויר) האיזור מתחמם. לכן מייצרים כוננים כך שהגוף שלהם יפזר את החום על מנת שהכונן לא יתחמם יתר על מידה.

אם לא הבנת גם את ההסבר הזה... :nixweiss::bash:

מסכים או לא... אני יודע איך עובדים בתעשיה...

נ.ב. בקשר למארז... ממש לא! המארז מתחמם וצריך לדחוף אוויר קר מלמטה ולהוציא אוויר קר מלמעלה. אם המארז היה גוף שלם אחד(כל המכלולים היו מורכבים כאחד) אז היו שמים את הכרטיס מסך, מעבד, וכוננים קשיחים למעלה.

כמה שטויות כתבת בפעם אחת..

1.הג'וקים מתחממים אבל הם מתקררים דיי מהר-אלא "ג'וקים" מיוחדים?

2.מייצרים רכיבים שמתחממים כך שהחלק החם יהיה למעלה.-ומה יש למטה?ג'וקים שמתחממים ומתקררים מהר?

3.הבעיה נמצאת החלק הנע במהירות גבוה(7200 סיבובים בדקה!). -נו.אז..איפה החום נוצר ולמה?

4.המארז מתחמם וצריך לדחוף אוויר קר מלמטה ולהוציא אוויר קר מלמעלה

ולדעתי זה הטוב ביותר:

5.אם המארז היה גוף שלם אחד(כל המכלולים היו מורכבים כאחד) אז היו שמים את הכרטיס מסך, מעבד, וכוננים קשיחים למעלה.

פשוט לא יאומן כמה שטויות..

פורסם

כמה שטויות כתבת בפעם אחת..

1.הג'וקים מתחממים אבל הם מתקררים דיי מהר-אלא "ג'וקים" מיוחדים?

2.מייצרים רכיבים שמתחממים כך שהחלק החם יהיה למעלה.-ומה יש למטה?ג'וקים שמתחממים ומתקררים מהר?

3.הבעיה נמצאת החלק הנע במהירות גבוה(7200 סיבובים בדקה!). -נו.אז..איפה החום נוצר ולמה?

4.המארז מתחמם וצריך לדחוף אוויר קר מלמטה ולהוציא אוויר קר מלמעלה

ולדעתי זה הטוב ביותר:

5.אם המארז היה גוף שלם אחד(כל המכלולים היו מורכבים כאחד) אז היו שמים את הכרטיס מסך, מעבד, וכוננים קשיחים למעלה.

פשוט לא יאומן כמה שטויות..

פורסם

כתבת בדיוק מה שזה שמעליך כתב רק במילים אחרות...

דרך אגב קירור גורם לזרם במעגלים שינוע מהר יותר כי כוח ההתנגדות של המתכת שבה הוא עובר פוחתת בקירור..

ככה זה במוליכי על

פורסם

כתבת בדיוק מה שזה שמעליך כתב רק במילים אחרות...

דרך אגב קירור גורם לזרם במעגלים שינוע מהר יותר כי כוח ההתנגדות של המתכת שבה הוא עובר פוחתת בקירור..

ככה זה במוליכי על

ממש לא כתבתי מה שזה שמעלי כתב. אני כתבתי, הוא הגיב ואז אני הגבתי שוב עם הסברים נוספים.

אין כאן קשר למוליכי על. הם בנויים אחרת והקרור שלהם גדול בהרבה מהמדובר. לכן זה לא משנה אם ההארדיסק יעבוד ב 30 מעלות או 50 מעלות. בשתיהם הוא יעבוד באותה מהירות. אבל, עדיף לקרר אותו כך שיעבוד קר יותר כדי שיאריך חיים.

פורסם
  • מחבר

חחח תראו לאן הגעתם מאשכול שפתחתי כדי לדעת איך מרכיבים קירור לדיסק קשיח...

פורסם

חחח תראו לאן הגעתם מאשכול שפתחתי כדי לדעת איך מרכיבים קירור לדיסק קשיח...

:lol:

:lol: העיקר שהרכבת את זה "נכון"..חחח

פורסם

לא חייבים לקנות קרור לכונן הקשיח. אפשר לקחת מאוורר(עדיף 90 מילימטר או יותר), וסיליקון.

יוצקים 4 טיפות של סיליקון על ההארדיסק, ומניחים עליהם את המאוורר. מחכים שיתיבש וזהו, יש לנו כונן קשיח עם מאוורר מובנה.

נ.ב. כדי שהמאוורר לא ישקע ישר על הטיפות, ניתן לשים כמה שקלים בין המאוורר להארדיסק ולחכות שיתיבשו. לאחר מיכן להוריד את השקלים. :)

פורסם
  • מחבר

הסיליקון ישירות על הדיסק קשיח לא קצת הורס אותו?

חחח למה לא פשוט לקדוח חורים בדיסק קשיח? :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים