עבור לתוכן

גישה מוגבלת ברשת אלחוטית

Featured Replies

פורסם

יש לי בבית רשת אלחוטית שנפרשת על 2 קומות (בין הקומות יש מגבר כדי שתהיה קלטה גם בקומה העליונה), הרשת כוללת שני מחשבים נייחים ומחשב נישא אחד.

לפני כמה ימים הפעלתי את המחשב נישא ואחרי שהוא התחבר לרשת (דרך המגבר) קיבלתי הודעה על "limited connection", ובה היה כתוב שחלק מהאפשרויות של הרשת כמו גלישה באינטרנט אולי לא ייפעלו, ובאמת לא הצלחתי לגלוש או להכנס לאתרים בשום צורה אחרת.

שני המחשבים האחרים פועלים כרגיל..

ניסתי לעשות תיקון לרשת, לכבות ולפתוח אותה, אבל כלום לא עזר.. מה אפשר לעשות?

ורציתי לדעת עוד משהו.. במקרה שהתחברתי לרשת אלחוטית ואני רוצה לגשת לקבצים שנמצאים במחשב אחר ברשת, איך אפשר לעשות זאת אם אני לא חבר באותה workgroup?

תודה מראש!

פורסם

יש לי בבית רשת אלחוטית שנפרשת על 2 קומות (בין הקומות יש מגבר כדי שתהיה קלטה גם בקומה העליונה), הרשת כוללת שני מחשבים נייחים ומחשב נישא אחד.

לפני כמה ימים הפעלתי את המחשב נישא ואחרי שהוא התחבר לרשת (דרך המגבר) קיבלתי הודעה על "limited connection", ובה היה כתוב שחלק מהאפשרויות של הרשת כמו גלישה באינטרנט אולי לא ייפעלו, ובאמת לא הצלחתי לגלוש או להכנס לאתרים בשום צורה אחרת.

שני המחשבים האחרים פועלים כרגיל..

ניסתי לעשות תיקון לרשת, לכבות ולפתוח אותה, אבל כלום לא עזר.. מה אפשר לעשות?

ורציתי לדעת עוד משהו.. במקרה שהתחברתי לרשת אלחוטית ואני רוצה לגשת לקבצים שנמצאים במחשב אחר ברשת, איך אפשר לעשות זאת אם אני לא חבר באותה workgroup?

תודה מראש!

הודעה של "קישוריות מוגבלת או חסרה" היא עדות

לכך שלרכיב רשת מסויימם במחשב שלך לא הייתה אפשרות לקבל IP מהנתב אליו הוא מנסה להתחבר, בין אם זה קווי או אלחוטי

במקרה כזה, לא תהיה לך תקשורת לנתב ואתה לא תצליח לגלוש.

זה יכול לנבוע ממספר לא קטן של סיבות כגון וירוסים, או חומרה לא תקינה אבל אני אפרט את מה שרלוונטי אליך, כיוון

שיש לך מחשבים ברשת שגולשים תקין באלחוטי.

א. בתקשורת אלחוטית לעיתים קרובות מקבלים הודעה זאת, כאשר הרשת אשר מנסים להתחבר אליה מוצפנת, וההצפנה

שהוזנה מתוך המחשב שלך איננה נכונה.

אותו הדבר תקף גם לסינון כתובות MAC שמופעל בנתב, ז"א שברשימה של הWINDOWS אתה עדיין תראה שהרשת איננה מאובטחת, למרות שהיא כן.

ב. יש בעית בתקינות הדרייברים או פרוטוקולי התקשורת במחשב שלך.

תנסה להעביר את כרטיס הרשת האלחוטי שלך לעבוד בתצורה של פרוטוקול 802.11B במקום G.

תנסה להתקין מחדש את הדרייברים שלו בWINDOWS.

תנסה לבצע פקודת NETSH בCMD:

netsh int ip reset 1.txt

כמובן דברים סטנדרטיים כמו כיבוי/הדלקה לנתב וניתוקו מהחשמל לא יזיקו.

המחשבים הנוספים שיש לך בבית, גם מחוברים באלחוטי? או עם בקווי?

פורסם
  • מחבר

תודה lev0, הסתדרתי.. עשיתי פשוט reboot לראוטור וזה סידר הכל.. כנראה שהייתי צריך לנסות את זה מההתחלה..

ומישהו יודע אולי בנוגע לזה:

במקרה שהתחברתי לרשת אלחוטית ואני רוצה לגשת לקבצים שנמצאים במחשב אחר ברשת, איך אפשר לעשות זאת אם אני לא חבר באותה workgroup?

פורסם

אתה לא חייב להיות באותה workgroup תשתמש ב UNC path של המחשב השני ככה:

\\host_name_OR_ip\share_name

או בעזרת net use .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים