עבור לתוכן

רשת ביתית (אלחוטית - WRT54G)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם! :)

התקנתי היום את הנתב האלחוטי (WRT54G), ושני המחשבים מצליחים לגלוש.

בבואי להגדיר רשת ביתית, אני חושב שפקששתי.

קודם כל, התחלתי בכך שבכול מחשב הרצתי את אשף "הגדרת רשת ביתית" של חלונות, ושם בחרתי ב-"מחשב זה מתחבר דרך שער ביתי או דרך מחשב אחר ברשת שלי".

איכשהו, מבלי לדעת יותר מידי מה אני עושה, הצלחתי להגדיר את הכול, וכרגע אני רואה ב-"מיקומי הרשת שלי --> הצג מחשבים בקבוצת העבודה" את המחשב שלי ואת המחשב של אחי. כשאני נכנס לכול מחשב, אני רואה את כול מה שמוגדר כמשותף. עד כאן הכול טוב. (ובכל זאת, האם כך מגדירים בכלל שיתוף ביתי עם נתב אלחוטי? :smile1:)

אבל, הבנתי שבעצם כול אחד יכול להתחבר לרשת שלי, כלומר, לקבוצת העבודה שלי. נכון? כלומר, כול אחד שיגדיר את עצמו כבקבוצת העבודה שלי, יוכל לגשת למסמכים המשותפים בין שני המחשבים ולקרוא/לכתוב בתיקיה.

אז בשל כך, ביטלתי את ה-"שיתוף פשוט" באפשרויות התיקיה, ועכשיו באפשרויות תיקיה, בתווית "שיתוף-->הרשאות", אני רוצה לתת הרשאה רק למחשב ששמו Shai. האם זה אפשרי? :smile1: ניסיתי, אך משום מה, בהרשאות, זה נותן לי לבחור רק מהמחשב המקומי.

או - במילים אחרות - איך אני בעצם עושה רשת ביתית (כלומר, שיתוף קבצים/מדפסות בין שני המחשבים שיש לנו), אבל שתהיה נגישה רק לשנינו?

כיוון שאני רוצה לשתף תיקיות מסוימות, ולתת הרשאה מלאה לכול מחשב, אבל מפחד שיכנסו גם משתמשים אחרים.

תודה רבה מראש!!! :) (אחזור לומר תודה גם לאחר התשובות בכל מקרה... :P)

פורסם

תעשה סיסמא לשניכם דרך הראוטר וזהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים