עבור לתוכן

החיילת ה"עריקה", הרי לכם תמונת מצב של צה"ל לשנת 2006.

Featured Replies

פורסם

חברה' מהעבודה שהשתחררו לא מזמן מספרים לי שהיה להם "מש"ק תה" שכל התפקיד שלו זה לחלק תיונים. בשיא הרצינות, אולי שליש מהכוח הלא קרבי בצה"ל הוא disposable וחייבים להתחיל לגייס אנשים לא רק לצבא, להקצות אותם במקום זה למשטרה (שסופסוף יהיו חברה' צעירים עם יותר מוטיבציה, שכל ואנרגיה שם), למד"א, לבתי חולים/אבות, ושאר ירקות. אם ידעתי שיכולתי לעשות שירות לאומי בבי"ח וטרינרי אז הייתי רצה (אגב, אפשר, חוצמזה שבשירות לאומי מקבלים פי 3-4 יותר כסף מבצבא).

• תגובות 162
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם אני מקווה ש-Burton יתבגר ויתמתן במהלך השירות. אבל רק הפז"מ יעשה זאת. ניתן רק לקוות שאם וכאשר תהיה קצין תדע להסתכל מעבר לסגמת. ומילה מקצין לשעבר - מהקק"צ אתה תצא עוד יותר מורעל ובעל חזון כולל לשינוי הצבא, אבל המגמה הזאת תתנוון במהרה. זה לאו דווקא דבר רע - מורעלות יתר לא תגרום לך להיות קצין טוב יותר. להיפך, היא תסנוור אותך ותגרום לבעיות גדולות בינך לבין החיילים.

וואו כמה שאתה לא מכיר אותי.

באמת חבל על הויכוח כי אתה פשוט פולט שטויות בקצב.

פורסם

אין שום ויכוח. זה נודף מהתגובות שלך.[br]פורסם בתאריך: 2.01.2007 בשעה 20:57:36

חברה' מהעבודה שהשתחררו לא מזמן מספרים לי שהיה להם "מש"ק תה" שכל התפקיד שלו זה לחלק תיונים. בשיא הרצינות, אולי שליש מהכוח הלא קרבי בצה"ל הוא disposable וחייבים להתחיל לגייס אנשים לא רק לצבא, להקצות אותם במקום זה למשטרה (שסופסוף יהיו חברה' צעירים עם יותר מוטיבציה, שכל ואנרגיה שם), למד"א, לבתי חולים/אבות, ושאר ירקות. אם ידעתי שיכולתי לעשות שירות לאומי בבי"ח וטרינרי אז הייתי רצה (אגב, אפשר, חוצמזה שבשירות לאומי מקבלים פי 3-4 יותר כסף מבצבא).

אני איתך. אבל - הסינון צריך להעשות ע"פ צורכי הצבא(כלומר לצבא תהיה זכות הבחירה הראשונה). אחרת כל אחד ירצה ללכת לשירות לאומי.

אגב יש תוכנית כזאת שמתוכננת כבר כמה שנים. זימנו אותי(ועוד כמה קצינים) בזמנו להביע את דעתנו על העניין. הבעייה היא שהתוכנית הזאת היא אחת מתוכניות מגירה רבות שרוב הסיכויים לא יראו אור.

פורסם

אין שום ויכוח. זה נודף מהתגובות שלך.

אתה יודע, אתה יכול להגיד שאני מורעל ושאני חיי בסרט שאני אשנה את המערכת אבל זה שוב רק מוכיח שאתה לא מכיר אותי ולא יודע מה עשיתי(ועושה) בשירות שלי.

למעשה, התפקיד שלי הוא בדיוק לשנות את המערכת ויצא לי כבר המון פעמים לעשות את זה ולא רק בקנה מידה קטן. דברים שמשפיעים על כל הצבא.

ואין לך מושג איזה הרגשה זאת שהיה לך חלק בזה.

אז סלח לי שאני גדל אמונה ומאמין שאני יכול לשנות(כי וואלה, עד עכשיו עשיתי את זה בצורה מעולה) וסלח לי באמת שאני רוצה לעשות יותר.

פורסם
  • מחבר

אתה יודע, אתה יכול להגיד שאני מורעל ושאני חיי בסרט שאני אשנה את המערכת אבל זה שוב רק מוכיח שאתה לא מכיר אותי ולא יודע מה עשיתי(ועושה) בשירות שלי.

למעשה, התפקיד שלי הוא בדיוק לשנות את המערכת ויצא לי כבר המון פעמים לעשות את זה ולא רק בקנה מידה קטן. דברים שמשפיעים על כל הצבא.

ואין לך מושג איזה הרגשה זאת שהיה לך חלק בזה.

אז סלח לי שאני גדל אמונה ומאמין שאני יכול לשנות(כי וואלה, עד עכשיו עשיתי את זה בצורה מעולה) וסלח לי באמת שאני רוצה לעשות יותר.

אני מצטער לאכזב אותך, אבל כל זמן שאתה ממשיך לזרוק באוויר אמירות, זה בדיוק כמו שתפתח פוסט ותכתוב על זה שהמציאו מעבד חדש עם 20 ליבות, ולא תתן לינקים לשום מקור.... או במילים אחרות, מה שנזרק באוויר - שווה כמו אוויר.

אז דיי לעשות רוח.

-ג'ו

פורסם

שנייה אני עכשיו מוצא לך לינק :screwy:

פורסם
  • מחבר

שנייה אני עכשיו מוצא לך לינק :screwy:

שמע אני מבין שהדרגה על הכתף שלך לוחצת לך קצת על הוריד הראשי לראש, ולכן אני לא אזלזל בך כבן אדם על הפוסט הנ"ל ואף אסביר לך במילים פשוטות יותר שלא תתאמץ מידי להבין מה אני כותב בזמן שאתה קורא:

אנחנו לא יודעים מה הדרגה שלך [וגם לא אכפת לנו במיוחד], לא יודעים על סמך מה אתה כותב את מה שאתה כותב ואין לנו מושג כמה אמת יש בדבריך, וכל זמן שאין לך שום הוכחות מוצקות, אתה לא יותר מסתם עוד קשקשן.

-ג'ו

פורסם

הוא טוראי או רב"ט צעיר. דרגות על הכתף אין לו. בכל זאת, קורס קצינים אורך 7-8 חודשים - פחות או יותר כמו כל הפז"מ שלו.

פורסם

הוא טוראי או רב"ט צעיר. דרגות על הכתף אין לו. בכל זאת, קורס קצינים אורך 7-8 חודשים - פחות או יותר כמו כל הפז"מ שלו.

תלוי לאיזו קצונה אתה יוצא.

אני בתקופתי האחרונה בבה"ד 1, היו

צוערי שלישות למיניהם, או קצינים כלליים שהיו

מקבלים חודש הכנה

3 חודשים קורס

וחודש השלמה, שזה בכלל חמישה חודשים.

7-8 חודשים אילו כבר קצונות יותר יוקרתיות

או אפילו קרביות.

אבל אפשר לצאת קצין בזמן מאוד קצר, שלא עולה

על החצי שנה.

פורסם

עזוב נו.. דיברתי באופן רגיל וכללי. ההשלמות ביזיון שעושים לקצונות מסויימות זה בכלל דבר שלא מובן לי.

פורסם

עזוב נו.. דיברתי באופן רגיל וכללי. ההשלמות ביזיון שעושים לקצונות מסויימות זה בכלל דבר שלא מובן לי.

תראה, זה שבארטון צעיר מת, זה שקוף וברור, אז אני לא אהיה קטנוני.

אבל לגבי ההשלמות, זה תלוי לאיזו קצונה, לטעמי יש סוגי קצונה

שאין להן צורך בהשלמה, אז עושים חודש ביזיוני כמו שאתה אומר, שבמהלך

אותה השלמה הצוערים ישנים במגורי צוערים חודש ולא עושים כלום.

אתה רוצה להגיד לי שכל הקצונות שוות?

פורסם

לא כל הקצונות שוות. אצלי בהשלמה במשך 3 שבועות למדנו רק על מבנה צה"ל ותפקודו בכלליות - בלי קשר לחיל. אני חושב שזה משהו שחשוב שכל קצין ידע, וזה בוודאי יאריך את הקורס בעוד קרוב לחודש גם להשלמות הפשוטות יותר.

בכל אופן - בוא נעזוב את זה. זה סתם יגרור שיחה ארוכה.

פורסם

תראה, זה שבארטון צעיר מת, זה שקוף וברור, אז אני לא אהיה קטנוני.

תיראה, בינינו, הוכחתי פה מעבר לכל ספק שעם כל הצעירות שלי, אני עדיין מבין יותר מכולכם בצבא.

טבעי שתתבאסו. בקטנה אחים שלי ;)

פורסם

עכשיו אתה בכלל לא נשמע ילדותי...

חבל אפילו להגיב לזה :hat:

פורסם
  • מחבר

תיראה, בינינו, הוכחתי פה מעבר לכל ספק שעם כל הצעירות שלי, אני עדיין מבין יותר מכולכם בצבא.

טבעי שתתבאסו. בקטנה אחים שלי ;)

LOL הוכחת איפה בדיוק? בין קשקוש לקשקוש?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים