עבור לתוכן

החיילת ה"עריקה", הרי לכם תמונת מצב של צה"ל לשנת 2006.

Featured Replies

פורסם

ידע בצבא תמיד שייך לפז"מ. אבל אתה צעיר אז צפוי שזה מה שתגיד...

וכן הצגת את הדברים כוורודים - אם תהיה קצין תבין על מה אני מדבר.

משתחררת ביחידה או בבקו"ם - העקרון זהה. נדיר שבחורה לא מקבלת פטור ממילואים. גם אם בחורה אמורה לעשות מילואים - בפועל נדיר שמזמנים אותה.

• תגובות 162
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ידע בצבא תמיד שייך לפז"מ. אבל אתה צעיר אז צפוי שזה מה שתגיד...

ידע בצבא שייך גם לפז"מ אבל גם שייך מאוד לתפקיד. מצד שני אין לך מושג מה אני עושה אז צפוי שתגיד את זה.

בכל מקרה - במקרה של אותה חיילת עריקה, אני יודע את הסיפור הרבה יותר טוב ממך(באמת שחבל להתווכח על זה)

וכן הצגת את הדברים כוורודים - אם תהיה קצין תבין על מה אני מדבר.

שוב, אין לך מושג ירוק באיזה תנאים אני משרת. אני יודע בוודאות שבתור קצין הולך להיות הרבה יותר חרא.

משתחררת ביחידה או בבקו"ם - העקרון זהה. נדיר שבחורה לא מקבלת פטור ממילואים. גם אם בחורה אמורה לעשות מילואים - בפועל נדיר שמזמנים אותה.

רואים שאתה לא מכיר את כל היחידות בצבא וזה לגיטימי.(אגב, גם אני לא, אבל אני עדיין מכיר יותר ממך)

פורסם

בעוד שלי אין ידע על מקום שירותך, לך אין ידע על מקום שירותי - ותסמוך עליי שעברתי כמה וכמה יחידות, ובתפקידים בכירים ממך.

הדיון הזה הוא דיון סרק, וחבל על הזמן של שנינו בתגובות אליו.

בפועל - העובדה היא שאתה צעיר, ואתה מגיב כמו פעור שחושב שהוא ראה הכל. אני מוכן לחזור לעשות את השיחה הזאת כשתסיים את השירות, או לפחות כשתסגור שנתיים עם המדים.

פורסם

פעור פעור אבל אתה עדיין חיי בסרט שהחיילת צודקת בעוד שאני יודע וידעתי לאורך כל הדרך, סתם מתוך ניסיון, שהחיילת שקרנית וצה"ל עשה בצדק.

ועוד שנה/שנתיים ואפילו 3 שנים במדים לא ישנו את העובדה שאני צדקתי לאורך כל הדיון הזה.

אפשר להגיד עליי הרבה דברים: שאני שחצן, יהיר, מתנשא...

אבל להגיד עליי שאני לא יודע על מה אני מדבר זה פשוט שטות גמורה.

פורסם

חח תכלס.. :smile1: ;D

פורסם

לפחות אני לא מכחיש ;)

פורסם

אני שואל עכשיו ברצינות, זה מעניין מישהו אם היא צודקת או לא?

העובדה שנגרמה לה כזאת עוגמת נפש היא מה שעומד פה לדיון... הצבא הכל כך צודק שאתה מדבר עליו Burton הוא ממש לא כזה, וכמו שגיא כבר ציין אתה באמת מדבר כמו פעור שהולך אוטוטו לקורס קצינים. הרי ברור גם לך וגם לי שאם לא היית "אוהב" כל כך את צהל לא היית הולך לקורס קצינים, שום אדם שפוי שסיים שרות לא יעשה את זה שוב, בשום צורה.

ולכן, אני מציע שכשתשתחרר תסתכל על המקרה הזה שוב... אני בטוח שאתה תבין כמה דברים שלא הבנת היום.

ובאמת שאין לך מושג איך זה לעבור דבר כזה באמצע הלימודים / אחרי השחרור.

פורסם

עזוב בן אדם, אתה פשוט לא מכיר אותי, אתה לא מכיר את הסיפור. אין לך מושג למה אני הולך להיות קצין(רמז: זה ממש לא בגלל שאני אוהב את צה"ל).

אין לך מושג עד כמה אני מכיר את הצדדים מכוערים של צה"ל.

ובאמת שאין לך מושג איך זה לעבור דבר כזה באמצע הלימודים / אחרי השחרור.

בטח שאין לי מושג וגם לא יהיה לי מושג.

כי אני לא מספיק מטומטם לעשות את השטויות שהיא עשתה ולזרוק זין ענק(אין לך מושג עד כמה) על צה"ל.

טוב אני רואה שזה באמת דיון סרק כי אני היחיד פה שבאמת יודע מה קרה.

אז בואו נסגור את הדיון בזה שאני צעיר פעור מת. סבבה?

פורסם

אם אתה חושב שצה"ל דופק אותך במילואים רק כשאתה לא בסדר אז אתה טועה בגדול. אבל אל תדאג - אתה עוד תגלה את זה.

ועם הדבקות יתר שלך במערכת - סביר מאוד להניח שאתה אוכל סתם שטויות שמאכילים אותך לגבי מילואימניקית הזאת.

נ.ב: תמסור ד"ש לטאיטו.

פורסם

יכלת פשוט להגיד קצין

:smile1: :smile1: :smile1:

פורסם

אם אתה חושב שצה"ל דופק אותך במילואים רק כשאתה לא בסדר אז אתה טועה בגדול. אבל אל תדאג - אתה עוד תגלה את זה.

למה אתה צעיר? למה אתה לא מקשיב לאורך כל התראד?

אין לך מושג עד כמה אני מכיר את הצדדים מכוערים של צה"ל.

כן, לצה"ל יש פאשלות, אבל זאת לא אחת מהן.

ואני ממש לא סנגור של צה"ל ואם תסתכל בתראדים אחרים תיראה שאני חושב שהתפקוד של צה"ל ומדינת ישראל הוא על הפנים, אבל במקרה הזה באמת שזאת אשמת החיילת.

ועם הדבקות יתר שלך במערכת - סביר מאוד להניח שאתה אוכל סתם שטויות שמאכילים אותך לגבי מילואימניקית הזאת.

אף אחד לא האכיל אותי כלום. אין לך מושג איך בדיוק אני יודע מה קרה שם אבל, תן לי קצת קרדיט, סבבה?

נ.ב: תמסור ד"ש לטאיטו.

סבבה :)

פורסם

יכלת פשוט להגיד קצין

:smile1: :smile1: :smile1:

כמה שזה נכון (לא עליך בארטון לא מכיר אותך , בכלליות) , קצינים>>מלשינים...

פורסם

איזה צעירים...

פורסם

איזה צעירים...

פעורים

:smile1:

פורסם

מן הסתם לרוב הכותבים יש נסיון אישי וידע כללי ומעורבות בצה"ל, מבנהו, תהליכי העבודה במסגרותיו השונות והתיחסות לאנשים במסגרת הצבאית - הרבה יותר ממני .

אבל מנסיוני הקצר מאד ועל סמך התרשמותי:

א. צה"ל אינו אלא אוסף של אנשים. מי חכם יותר ומי חכם פחות ויש כאלו שאפילו טיפשים יותר מאשר טיפשים פחות. אין בצה"ל אלא סך תמצית איכות העם וקצת פחות מזה.

ב. אין דבר כזה 'צה"ל החליט' או בנוסח דומה. בסופו של יום מדובר בהחלטה של אדם זה או אחר, ועל תבונת ההחלטה יש להסיק מהאמור בסעיף א.

ג. מתנדב, גם אם מתנדב הוא ואינו חייב בשירות כלל ועיקר, מרגע שהתנדב הפך לחייל מן המנין. גם מי שפרופילו 21 מרגע שהתנדב הרי שהוא ככל חייל, בהתאם למסוגלות הנובעת ממצבו הרפואי.

ד. המערכת הצבאית, כמו מערכות מנהליות גדולות דומות, מתאפיינת בעשייה מנהלית אחידה ולא בהתיחסות אישית (קדושת הנוהל על פני יעילות העשיה).

ה. המערכת הצבאית, כמו מערכות מתוקצבות אשר בשל משוגות פוליטיקאים אינה יכולה לגבש מדיניות עבודה ארוכת טווח, מתאפיינת באנשים שלא מגבשים יחס או התיחסות אישית-אנושית כלפי המערכת.

ו. המערכת הצבאית, כמו מערכות היררכיות קשיחות דומות, מתאפיינת בתופעת "ראש קטן", חוסר יוזמה ושמירה על שלמות הענין האישי של הפועל במערכת גם אם זה על חשבון מי שעוסקים/מטפלים בו (לא לעשות מעבר לפקודה זה לא להסתבך).

ז. חוסר התיאום הנובע כפועל יוצא מכך מביא לא רק לכך שיד שמאל אינה יודעת מה עושה יד ימין (תיאום בין משרדים שונים בחיל, שלא לדבר על הצבא בכלל), אלא שאצבעות אותה יד לא מתואמות (בעלי תפקידים באותה יחידה).

אינני יודע פרטי המקרה ועד כמה היתה החיילת מודעת לחובתה, או מה בדיוק נאמר לה ע"י קצינת הקישור. אני יודע היטב כי בכל שינוי או ביטול מועד מילואים אמורים לשלוח בדואר הודעה מתאימה, אם לא נתקבלה יש סיבה טובה לבדוק למה.

קצינות קישור רבות בעצמן אינן מודעות למשמעות החלטותיהן ומעשיהן. במהלך השנים פוטרו מתפקידם אנשי קבע רבים, אשר במשך הזמן פיתחו את היכולת להתיחסות אישית אל החיילים והיכרות אישית עם כל חייל מהיחידה בעיותיו וההיבטים המיוחדים של שירותו. במקומם הצבא משיג חיסכון רב במנותו לתפקידים רגישים (כן, עיסוק בבני אדם הוא תפקיד רגיש בעיני) קצינות צעירות אשר, אם לומר זאת בעדינות, טרם השיגו את בגרות הנפש שמביא עימו הגיל ונסיון החיים. מכאן גם ההתיחסות למי שפונה אליהן יותר על פי נוהל ופחות על פי התאמה למציאות ולמצב. מענין גם לבחון אם בכלל פנו אליה במשך הזמן, כדי להביא לידיעתה את מעמדה מהבחינה החוקית והקשיים הצפוייים לה כתוצאה מכך. אם פנו אליה (כפי שהדעת נותנת) מה בדיוק עשתה עם ידיעה זו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים