עבור לתוכן

החיילת ה"עריקה", הרי לכם תמונת מצב של צה"ל לשנת 2006.

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

מעבר לכך, אני חוזר ואומר [במיוחד למילפורד קיוביקל], לא, זה לא אומרו שמותר לה לעשות כל מה שעולה על רוחה גם אם היא מתנדבת, אבל אני לא מוצא לנכון שיכניסו בנאדם שהצטרף לצה"ל מתוך רצון לתרום ולעזור לכלא, לפחות לא על סעיף של עריקות שבפני עצמו נשמע לי מגוכך [בחייך! למה שמישהו שמעוניין להתנדב לצהל יחפש כיצד להשתמט ממנו אחרכך?!], מילא היית אומר לי שהיא הדליפה מידע, או גנבה נשק, או משהו חמור כזה, אבל...... באמת, אז היא החמיצה יום, תכניסו אותה לחקירה, תבדקו עובדות, אבל ישר לזרוק אותה לכלא? ועוד לעכב לה משפט כדי להתעלל בה עוד קצת?

-ג'ו

• תגובות 162
  • צפיות 11.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה לעשות שהיא הייתה טיפשה בשביל להתנדב לפאקינג צה"ל,

יש דברים שפשוט לא עושים

לשרת בצה"ל מבחירה, זה אחד הראשונים ברשימה

היא מתחרה על המקום ברשימה עם "ללכת בהארלם עם שלט "אני שונא כושים""

אני חושב שלשרת בצה"ל מבחירה, יותר מטופש מללכת עם השלט הנל

פורסם

Gguyz- אכן עוד לא עשיתי צבא. ולכן הצהרתי- אני לא מכיר את צהל.

מודה, ההצהרה שלי הייתה שגויה למחצה (החלק לגביך)

אבל לגבי אדון הרמטכ"ל דן חלוץ, הוא לא מכיר את הצד הזה בצהל כי הוא לא רוצה להכיר בו, לא יאה לו להתעסק בזוטות.

אני יודע טוב מאוד שזו לא פעם ראשונה שיש מקרה כזה, וגם ראיתי איך המקרים האחרים נגמרים.

אבל לגבי הקרבה למקרים כאלו- זה תלוי מאוד איפה אתה משרת

לקצין בשירות קרבי לדוגמה יש בכלל קשר למקרים כאלו? אני בספק, תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

המשפט שהיה צריך להיות לבחורה הזאת בראש לפני שהתנדבה היה צריך להיות - "ראש קטן שולמן" :lol:

פורסם

אבל לגבי אדון הרמטכ"ל דן חלוץ, הוא לא מכיר את הצד הזה בצהל כי הוא לא רוצה להכיר בו, לא יאה לו להתעסק בזוטות.

אני יודע טוב מאוד שזו לא פעם ראשונה שיש מקרה כזה, וגם ראיתי איך המקרים האחרים נגמרים.

לקצין בשירות קרבי לדוגמה יש בכלל קשר למקרים כאלו? אני בספק, תקן אותי אם אני טועה.

אתה יודע גם כמה מקרי התאבדויות קורים ואתה לא תדע על זה?

פורסם
  • מחבר

מה לעשות שהיא הייתה טיפשה בשביל להתנדב לפאקינג צה"ל,

יש דברים שפשוט לא עושים

לשרת בצה"ל מבחירה, זה אחד הראשונים ברשימה

היא מתחרה על המקום ברשימה עם "ללכת בהארלם עם שלט "אני שונא כושים""

אני חושב שלשרת בצה"ל מבחירה, יותר מטופש מללכת עם השלט הנל

אז אם ככה אתה מאשר שצה"ל בכבודו ובעצמו אומר "לא מגיע שתתרמו למדינה, אפילו אם זה מרצונכם נתייחס אליכם כמו אל זבל בכל מקרה."

אני חושב שזה עצוב מאוד שמערכת כל כך קייומית כמו צה"ל מעבירה מסר כזה לאזרחים במדינתנו. וזה רק מוכיח כמה הגיע הזמן לארגן מחדש את צה"ל, ולהעיף את כל המושחתים שנכנסו לשם בעזרת פרוטצקיות וליקוקים.

-ג'ו

פורסם

כשאתה מתנדב לצבא אתה לא נכלל בקבוצה מיוחדת של מתנדבים שאליהם נותנים יחס מיוחד

כשאתה מתנדב עושה מילואים רגילים כמו כל אחד אחר

ככה זה רשום בהצהרת התנדבות תאמינו לי אני מחתים על זה אנשים כל יום |:

פורסם

\וזה רק מוכיח כמה הגיע הזמן לארגן מחדש את צה"ל, ולהעיף את כל המושחתים שנכנסו לשם בעזרת פרוטצקיות וליקוקים.

ואללה מכיר אותם, קוראים להם נגדים

פורסם

דווקא את נושא מקרי ההתאבדות אני מכיר היטב, הייתי בהשבעה של אח שלי (הנדסה קרבית)

הייתה הרצאה של מפקד הבט"ר, הוא לא חסך שום מידע גם בנוגע לשיעור המפחיד של מקרי ההתאבדות בצה"ל.

פורסם

בשנה שהתגייסתי, רק עד אמצע שנה ראיתי סטטיסטיקות... בסביבות ה-30 איש. זה המון. מישהו מהבסיס שלי התאבד אבל אף אחד לא מדבר על זה ככה. הוא חצה פסי רכבת (ברגל) כשהבהבו האורות והיה רעש וכו'. הרס"ר שלנו עשה לנו שיחה על המקרה ואמר שזה "בגלל שהוא שם ווקמן ולא שמע את הרכבת מגיעה". בנאדם חירש-עיוור ומת ישמע את הרכבת גם עם ווקמן. הבנאדם רצה את זה. חוצמזה, איזה משפחה רוצה לשמוע שהילד שלהם התאבד? ככה הכי נוח לכולם.

פורסם

ואללה מכיר אותם, קוראים להם נגדים

דווקא להיות נגד זו אחלה דרך להרוויח משהו מהצבא , נגדים עושים פול כסף...

ואני מכיר נגדים שנותנים את הבריאות שלהם לצבא המזדיין הזה והצבא צריך להתגאות בהם...

פורסם

זה שלא יאה לו להתעסק בזוטות זה משהו אחר. להגיד שהרמטכל לא מכיר את הצבא זה באמת שטות גמורה. בקיצור, חכה קצת - קודם תעשה שירות צבאי ואחר כך תראה איך כל השקפת העולם שלך משתנה.

לגבי הטענה שלך שקצין בקרבי לא מכיר את המקרים הללו - אתה תתפלא. כשאתה קצין(גם בקרבי) העבודה לא נעשית רק ברמת הגדוד אלא עולה למעלה ולמעלה. ממשקי העבודה שלך בתור קצין לא נגמרים לעולם ברמת היחידה. אם אתה לא עיוור, אתה תכיר את צה"ל, ויותר טוב מרוב החפ"שים שבסופו של דבר רק מחפשים איך לברוח מאחריות ולסיים את היום כמה שיותר מהר.

אני לא מנסה להגיד שקצין זה 'וואו' כי זה ממש לא. יש מספיק (ויותר מדי) פלוצים שהם קצינים. אבל העובדה היא שבתור קצין יש לך יותר אחריות ואתה נחשף להרבה יותר דברים במערכת מאשר חייל.

עריכה: לגבי נגדים - יש נגדים ויש נגדים. יש כאלה שהם אוכלי חינם(ולא מעט) ויש כאלה שקורעים את התחת כל כך קשה ואפשר רק להוריד את הכובע בפניהם.

פורסם

ברמת היחידה. אם אתה לא עיוור, אתה תכיר את צה"ל, ויותר טוב מרוב החפ"שים שבסופו של דבר רק מחפשים איך לברוח מאחריות ולסיים את היום כמה שיותר מהר.

אני לא מנסה להגיד שקצין זה 'וואו' כי זה ממש לא. יש מספיק (ויותר מדי) פלוצים שהם קצינים. אבל העובדה היא שבתור קצין יש לך יותר אחריות ואתה נחשף להרבה יותר דברים במערכת מאשר חייל.

אלו חלק מהסיבות שבגללן אני עוד שבוע יוצא לקורס קצינים. למרות שבתפקיד שלי בתור חייל אני נחשף בערך לכל הצדדים של הצבא ומכיר טוב מאוד את המערכת(בעיקר את החלקים הגרועים שלה).

איך שאני רואה את זה, להיות חייל פשוט זה בדיוק כמו להצביע בבחירות ולהגיד "עשיתי את החובה האזרחית שלי" ואחר כך לקטר כל הזמן על כמה שדופקים אותך וכמה אתה לא רוצה חלק מהמערכת המושחתת הזאת.

שימו לב כמה זה דומה להתנהגות של חייל פשוט - עושה את ה-3 שנים חובה אזרחית שלו ורק מקטר על כמה המערכת חרא וכמה הוא רוצה לצאת ממנה יותר מהר.

בדיוק להיפך - אם אתה רוצה לשנות משהו אתה חייב לקחת אחריות - לא רק להצביע בבחירות אלא גם להתפקד למפלגה ולהגדיל את שווי הקול שלך. לא רק לעשות 3 שנים בתור חייל אלא להיות קצין ובאמת להתנדב ולעשות מעל למה שאתה חייב.

אפרופו להתנדב...מישהו פה יודע מה גיל הפטור משמ"פ(שירות מילואים פעיל) לנשים? 38. והמבין יבין.

פורסם

בהצלחה בקק"צ, אבל בלי להעליב זה מחזק את העמדה שלי. הפז"מ שלך הוא כמה - שנה? שנה וחצי גג? אתה עדיין צעיר(ואני בטוח שאתה שונא את המילה הזאת אבל זה המצב).

ולגבי קורס קצינים - אתה מציג את זה ככל כך וורוד. זה ממש לא ככה. אתה עושה יותר ממש שאתה חייב - ובתוך זה אתה גם תראה דברים שאתה לא רוצה לראות ולא רוצה לעשות.

ואל תחשוב שאני מנסה לרפות את ידייך - זה ממש לא המצב. אני שמח מאוד שהייתי קצין בצבא, וסביר להניח שהייתי עושה זאת שוב(אם כי בצורה אחרת).

לגבי גיל שמ"פ לנשים - כמעט כל חיילת שמשתחררת מקבלת את הפטור בבקו"ם בשחרור.

פורסם

בהצלחה בקק"צ, אבל בלי להעליב זה מחזק את העמדה שלי. הפז"מ שלך הוא כמה - שנה? שנה וחצי גג? אתה עדיין צעיר(ואני בטוח שאתה שונא את המילה הזאת אבל זה המצב).

זה לא מחזק את העמדה שלך כי הידע שלי בצבא לא שייך בכלל לפז"מ אלא לתפקיד שלי.

ולגבי קורס קצינים - אתה מציג את זה ככל כך וורוד. זה ממש לא ככה. אתה עושה יותר ממש שאתה חייב - ובתוך זה אתה גם תראה דברים שאתה לא רוצה לראות ולא רוצה לעשות.

ואל תחשוב שאני מנסה לרפות את ידייך - זה ממש לא המצב. אני שמח מאוד שהייתי קצין בצבא, וסביר להניח שהייתי עושה זאת שוב(אם כי בצורה אחרת).

הצגתי את זה וורוד? חשבתי שאני אומר שתהיה לי עוד עבודה ואני הולך לקחת על עצמי עוד אחריות. אני לא רואה איך זה יותר וורוד.

לגבי גיל שמ"פ לנשים - כמעט כל חיילת שמשתחררת מקבלת את הפטור בבקו"ם בשחרור.

האמת היא שלרוב הבנות משתחררות ביחידה(לא עוברות בכלל בבקו"ם) ומקבלות את הפטור שם.

אבל שוב, זה לא ככה אצל כלל הנשים.

יש שתי בנות ביחידה שלי שעשו תפקידים פקידותיים וקיבלו פטור ויש אחד שהשתחררה חודש אחריהן אבל בגלל שהתפקיד שלה משמעותי יותר היא לא קיבלה פטור.

בכל מקרה, תבין מה שאתה רוצה להבין מזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים