עבור לתוכן

G84 יחליף את סדרת 7300

Featured Replies

פורסם

G84 וG86 הם ליבות אשר יהיו לשוק המיד-רנג'

עכשיו מתברר שG84 יחליף את סדרה 7300 ,הליבה תהיה G80 מסורס.

אבות טיפוס יהיו בפברואר ,INQ מצפה שהוא יושק ב CeBIT time

(זה לא אומר שהוא יושק באמת שם,זו השערה)

אנוידיה מתקדמת יפה בעוד שAMD עוד לא הוציאה את כרטיס הDX10 הראשון שלה :-\

מקור:

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=36590

פורסם

תודה על הידיעה.

נקווה ש-AMD/ATI יעלו הילוך

פורסם

שום דבר מפתיע עד עכשיו

פורסם

הגיע הזמן

אני אומנם לא קונה מחשב בקרוב אבל אני מאוד רוצה שכרטיסי DX10 דרג בינים יגיעו לשוק

ככה שאם אני יקנה מחשב למשחקים עוד שנה אני יקבל גם מעבד כפול ליבה שתומך ב64 ביט

גם זיכרונות יותר מהירים ויותר כמות וגם כרטיס מסך שתומך בצורה מלאה בDX10

וכל זה במחיר סביר

היום המחירים של כרטיסי הDX10 יקרים מידי וזוללים יותר מידי חשמל

אני מקווה שעוד שנה אני יוכל לקנות WIIPC

שיהיה עדיף על WII60 (למבינים) 8)

פורסם

...ככה שאם אני יקנה מחשב למשחקים עוד שנה אני יקבל גם מעבד כפול ליבה שתומך ב64 ביט...

אני מניח שעוד שנה, כפול ליבה יהיה Low-End והמיינסטרים יהיה מרובע ליבה.

פורסם

זו רק השערה. עם המחירים של היום אני בספק אם מרובעי ליבה יהפכו ל-Mainstream תוך שנה מהיום.

Q6700 עולה בארץ 8200 ש"ח ולפי מה שהבנתי Q6400 צריך לעלות בחו"ל בסביבות 500$ שזה המחיר ל-E6700,דהיינו בארץ בסביבות ה-3500ש"ח..עדיין לא Mainstream

פורסם

כן אבל זה מאבד משמעות לצרכן ממוצא

אני לא צריך מרובע ליבות לי מספיק 2 ליבות חזקות

וכמות גדולה של זיכרון מהיר

סך הכל וסיטה תיקח הרבה משבים מהמחשב העתידי שלי

ואני ירצה מחשב שאני יוכל להריץ אליו משחקי DX10 בכיף

פורסם

הליבה תהיה G80 מסורס.

בזבוז כסף לא נורמלי מצד אנווידיה

בהתחשב בגודל העצום של G80 והצורך - המובן מאליו - למכור את G84 בגרושים

למה הם לא יכולים פשוט לייצר ליבה יותר קטנה כמו שהם עשו עם G72/G73?

פורסם

כי תכנון ליבה חדשה לגמרי יקר בפני עצמו, וגם למזער ליבה קיימת עולה לא מעט...

פורסם

בזבוז כסף לא נורמלי מצד אנווידיה

בהתחשב בגודל העצום של G80 והצורך - המובן מאליו - למכור את G84 בגרושים

למה הם לא יכולים פשוט לייצר ליבה יותר קטנה כמו שהם עשו עם G72/G73?

למה בזבוז? הרי גם ככה הם מייצרים אותם, אז לקחת את אלה שנכשלו בבדיקות, לסרס אותם ולוודא שהם עובדים בדרישות נמוכות יותר - זה מה שעושים ברוב המקרים...

זו רק השערה. עם המחירים של היום אני בספק אם מרובעי ליבה יהפכו ל-Mainstream תוך שנה מהיום.

Q6700 עולה בארץ 8200 ש"ח ולפי מה שהבנתי Q6400 צריך לעלות בחו"ל בסביבות 500$ שזה המחיר ל-E6700,דהיינו בארץ בסביבות ה-3500ש"ח..עדיין לא Mainstream

בוא ניקח את ה-Q6400. אתה לא חושב שהמחיר שלו יירד לפחות מחצי תוך שנה? הרי בעוד שנה K8L יהיה חזק בשוק, והוא 4 ליבות טבעי. היום ה-E6400 (שהוא, נדמה לי, המיינסטרים) עולה 230 דולר פחות או יותר. שנה זה המון זמן במעבדים, אין סיכוי שהמחיר שלו היה קרוב למה שהוא צריך להיות היום (בעיקר במקרה של מוצרים חדשים, בשנה הראשונה המחיר שלהם צונח). תסתכל מה היה המחיר של הקונרו רק ביולי. לדעתי הוא יגיע ל-50% עד יולי הבא...

פורסם

כי תכנון ליבה חדשה לגמרי יקר בפני עצמו, וגם למזער ליבה קיימת עולה לא מעט...

לא למזער

לייצר עם פחות טרנזיסטורים

מעשית, הרבה יותר זול לייצר ליבה עם 64 Unified Shaders (סתם זורק מספר) מאשר לייצר ליבה עם 128 ולסרס חצי מהם

למה בזבוז? הרי גם ככה הם מייצרים אותם, אז לקחת את אלה שנכשלו בבדיקות, לסרס אותם ולוודא שהם עובדים בדרישות נמוכות יותר - זה מה שעושים ברוב המקרים...

אתה שוכח שהרבה יותר אנשים יקנו G84 מאשר G80

אז אי-אפשר להסתמך אך ורק על ליבות פגומות

פורסם

מעשית, הרבה יותר זול לייצר ליבה עם 64 Unified Shaders (סתם זורק מספר) מאשר לייצר ליבה עם 128 ולסרס חצי מהם

אתה שוכח שהרבה יותר אנשים יקנו G84 מאשר G80

אז אי-אפשר להסתמך אך ורק על ליבות פגומות

בעיה, אם תייצר ליבה עם 64 צינורות עיבוד, סיכוי סביר מאוד שחלקם ידפקו בדרך ולא תוכל להשתמש בהם, לעומת זאת אם אתה מייצר את אותה ליבה עם 128, יותר מהם יצאו כשירים לשימוש מפס היצור.

הכי זול זה פשוט לעשות הסתברות, כמו במעבדים, כלומר אלה שיוצאים נקיים לגמרי מצינורות דפוקים (או אם רק 2-3) יקבלו את השם GF8800GTX, כאלה עם יותר יקבלו את השם GTS, ואז נגיע לאלה שמיוצרים מראש עם פחות צינורות עיבוד (לפני שמחשבים את אלה שנדפקו), והם יקראו G86 (וכמובן שתחת התת ליבה הזאת יהיו לך גם GT,GS,GTS,GTX,XT וכו', בהתאם לכמות הצינורות שעברו את שלב היצור בשלום)

הכי הרבה נמכרים כרטיסי מסך מובנים, אחר כך LOW END, אחר כך MIDRANGE, והכי פחות נמכרים HIGH END

פורסם

אני מודע לכך שהיצרנים לוקחים בחשבון את אחוז הליבות הדפוקות ומנצלים אותן לשווקים נמוכים יותר, אבל, הם עדיין שואפים להקטין את המספר הזה ככל האפשר (מה שאכן מתרחש אחרי צבירת "ותק ייצור" של מספר חודשים). ובהנחה שהכל מתנהל כשורה בפס הייצור, ברור שהיצרן יעדיף להפיץ ליבה זולה יותר מאשר ליבה יקרה ומסורסת

פורסם

אין מצב שזה יהיה G80 מסורס.

כרטיס שמתוכנן לעלות לא יותר מ700 שקל יגיע עם ליבה עצומה של 700M טרנזיסטורים וקירור מפלצתי (dual slot) שיושב על PCB באורך של 20+ ס"מ?

יוציאו ליבה חדשה, אולי היא תיהיה דומה לG80 מסורס מבחינת המבנה שלה אבל אין שום סיכוי שזה יהיה G80 שעבר קטיעת איברים (:P) ולא רק בגלל עלויות הייצור הגבוהות שלו.

פורסם
  • מחבר

ברק אולי המשפט האחרון שאמרת נכון אבל INQ טוענים אחרת ,וראיתי גם בעוד אתרים:

The chip is a cut down version of the G80 and will probably come up with some odd memory controller number. It will support Shader Model 4.0, the unified way, and it will work in SLI.

גם לי יש תחושה שזו ליבה כמו G80 מסורס.

הרי 8800GTS בעצמו G80 מסורס ועולה פחות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים