עבור לתוכן

כמות סוקטים מוגזמת (אני מקווה שהכותרת חוקית)

Featured Replies

פורסם

שלום .קצת עיון בדפי ההיסטוריה של עולם המעבדים עשיתי סקר רק מתקופת ה DDR עד DDR 2 והנה מה שיצא

אינטל 478 775

AMD 462 754 939 940 AM2 AM3

בציון ביניים ש 940 היה לשרתים לפני צאת ה AM2.

לא מעניין אותי ויכוחים מי יותר טוב אני רוצה לדעת למה.

אינטל שרדה יפה את השנים עם שני סוקטים ואילו AMD שאני מעדיף פיתחה 5 !!!.החמישי אולי שמועות אבל בכל זאת ציינתי.את המעבדים לא ציינתי כי זה לא משנה

מחכה לתשובות

הרבה תודה לכולכם.

פורסם

אתה מגזים, אם כך גם ה"מחקר" שלך לא שווה הרבה. AM3 עדיין רק על נייר, אינך גם לוקח בחשבון שבאותה עת שבה אמור לצאת AM3, אינטל יכולה גם להוציא תושבת חדשה. אתה גם לא לוקח בחשבון את עניין ערכות השבבים. תושבת זה לא הכל :nono:.

אם לקחת את אותו סרגל הזמן, ורק ליין השולחניים, למשל מ2000 ועד היום, לAMD יוצא ס"הכ תושבת אחת יותר.

פורסם
  • מחבר

אתה טוען שאני ממציע את כל התושבות האלה :P

נו תיהיה רציני...אני כותב פה מדי פעם ואני לא בא לעשות מעצמי צחוק.לא כללתי ערכות שבבים כי זו לא השאלה

השאלה למה לא להתרכז בתושבת אחת? למה כל שנה פלוס יוצאת תושבת חדשה.לעומת אינטל ששומרת על קו מתון יחסי

פורסם

כי תושבת כפופה לערכת השבבים, וערכות שבבים אי-אפשר לעדכן. זה לא זכרון Flash, זו חומרה - כמו המעבר בין 939 ל-AM2 לדוגמא.

פורסם

AMD:

החלפה מסוקט A (הענתיקה, הוא נמצא איתנו הרבה שנים יחסית) לסוקט 754 היה בגלל העברת בקר הזיכרון למעבד (נדרשת הוספת כמות רגליים למעבד)

החלפה מסוקט 754 ל-939 הגיע בגלל הוספת יכולת ה-Dual Channel לבקר הזיכרון המוכלל במעבד (שוב הוספת רגליים כדי לפנות לשני מודולים של זיכרונות במקביל)

החלפה מסוקט 939 ל-AM2 מגיע בגלל החלפת בקר הזיכרון המוכלל לעבודה עם DDR2 במקום DDR

940 מיועד בכלל לשרתים, אין טעם לספור אותו כאן בלי לציין את סוקט F לשרתים עם DDR2, והסוקטים של ה-Xeonים של אינטל

מעבדים ב-AM3 אמורים להגיע עם בקר זיכרון שיודע לעבוד עם DDR2 ו-DDR3 (כמובן לא במקביל)

ואמורים להתאים ללוחות AM2 נוכחיים

בכל מקרה, AMD כבר הצהירה בעבר על החלפת סוקט כל שנה וחצי

אינטל? להם אין בקר זיכרון מוכלל במעבד, להם אין בעיה כזו

הם יכולים להחזיק סוקט כל עוד מרחב הפניות שלו מספק

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

קיבלתי את התשובה שלי

פורסם

תודה רבה.

קיבלתי את התשובה שלי

אבידן וגם שכחת את סוקט 423 של INTEL !

הPENTIUM 4 הראשונים, לוחות INTEL GARIBALDI.....היו היה....אבל אי אפשר להיתעלם מזה !

פורסם

אבידן וגם שכחת את סוקט 423 של INTEL !

הלוחות האלו עבדו עם SDRAM ו RDRAM, בעוד ש avidan28 כתב ש"עשיתי סקר רק מתקופת ה DDR עד DDR 2 והנה מה שיצא".

כמו שכבר הוזכר, אתה לא יכול להסתכל על AMD ואינטל רק מבחינת מספר התושבות למעבדים שהם פיתחו, אלא צריך להתסכל על כל לוח מבחינת מספר המעבדים בו הוא תומך. למשל, לוחות לסוקט 939 תומכים, ברובם הגדול, בחדי הליבה ובכפולי הליבה של AMD, בעוד שרק חלק קטן יותר ממקביליהם מצד אינטל תומכים במעבדים כפולי ליבה (הפנטיום D).

צריך גם לציין שבתקופה שבה סוקט A היה בשוק, אינטל החליפה 3 סוקטים - 423, 478 וה 775, אבל מצד שני בתקופת ה 775, AMD החליפה 4 סוקטים - סוקט A (שכבר הוזכר), 754, 939 וה AM2. האם אפשר להסיק מכך משהו על איזו חברה יציבה יותר מבחינת הסוקט? אני לא חושב.

אגב, אם אתה רוצה לחזור עוד אחורה - עד שסוקט A יצא לשוק, AMD בכלל השתמשה בסוקט 7 (עבור מעבדי ה K6 שלה), שאליו אינטל פיתחה את הפנטיום הראשון. בזמן ש AMD השתמשה בסוקט 7 ועד שהיא עברה לסוקט A, אינטל עברה מסוקט 7 למספר נוסף (לא בטוח כמה) של סוקטים עבור הפנטיום 2 והפנטיום 3 (טוב, חלק היו סלוטים - SLOTS, שהיו בעצם "כרטיס מעבד") - אני זוכר את הסלוט 1 עבור הפנטיום 2 ואת סוקט 370 עבור הפנטיום 3, אבל אני לא בטוח שלא היו עוד סוקטים/סלוטים בדרך (פשוט לא זוכר).

פורסם
  • מחבר

smalul

ציינתי בכוונה מתקופת DDR כי אחורה יותר יש מגוון יותר גדול.

על הטכנולוגיה של אינטל ידעתי לא ממש עמוקה כי לא היו לי מחשבים שלה.רק של AMD אז אני לא ממש יודע איזה סוקטים היא הוציאה לפני תקופת ה DDR .

אני משתדל להיות אוביקטייבי ולא להלל חברה זו או אחרת.אני זוכר את הסוקט 7 ואת ה K6-2\3

(יש לי כאלה במוזיאון שלי עם לוחות תקינים) . אז כבר משחר ההיסטוריה לא היה לי שום ניסיון עם אינטל.למרות שאז היה אפשרות לשים את שתי החברות על אותו

לוח.

פורסם

היו גם לוחות סוקט 370 עם DDR. את זה לא החשבת נכון? ולוחות 423 עם תמיכה בDDR גם היו...

בקיצור, smalul אמר דברים נכונים, שגם אני בהתחלה שקלתי לכתוב. אין לבסס טענות רק על כמות סוקטים, יש דברים נוספים מעבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים