עבור לתוכן

שאלה לגבי טמפ' - pentium D930 +zalman 9500

Featured Replies

פורסם

התקנתי אתמול 9500 ומרחתי את המשחה STG1 של ZALMAN.

במצב IDLE המעבד רץ על 36-39 מעלות ובבדיקה בSP2004 שהורדתי מHWZONE (בהרצת שני עותקים של התוכנה במקביל) ב100% מעבד הטמפרטורה מגיעה ל58-59. זה סביר? הבדיקה שאני עשיתי הייתה למשך 10 דקות רצופות.

לפי מה שהבנתי זה אמור לרדת עוד קצת...

דרך אגב באותם נתונים בדיוק הגעתי לאותם טמפרטורות בOC של 30% בפרופיל ערוך מראש בBIOS(מהירות שעון - 3910).

רק שאחרי 9 דקות בערך המחשב עשה לי ריסטרט לבד אז אני מניח שטמפ' המעבד הגיעה ל60 מעלות.

לסיכום כי נראה לי שסיבכתי אותכם קצת - כמה מעלות אמור להגיע המעבד הזה מקס' ולכמה אתם מעריכים שניתן להגיע עם הקירור הזה?

כי אני בעיקרון מרחתי שיכבה דקה של משחה על המעבד כך שתכסה כמעט את כולו מלבד מרחק של 3-4 מילימטר מכל צד.

וכמה זמן לבדוק את המעבד כדי לדעת שהוא יציב אחרי OC?

נ.ב.

המאוורר של המעבד רץ לי קבוע על 1270+\- והוא מחובר 4 פינים ללוח ומוגדר בביוס PWM והוא לא עבד יותר מהר גם במאמץ... ???

פורסם

סתכל טוב שהוא מחובר ל12v ולוקח למישחה לפחות 3 ימים לשבת טוב על המעבד

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת ל12V? הוא לא מקבל מתח ישיר הוא מקבל הזנה מהלוח.

חיבור 4 פינים לCPU FAN בלוח.

וגם הגדרתי לו בלוח AI QUITE DISABLED

ופרופיל למאוורר PERFORMANCE.

ועדיין המהירות של המאוורר לא עולה על 1300 גם שהמעבד כבר ב59 מעלות (עשיתי בדיקה ב100% מאמץ)

אפשר הסבר קצת יותר מפורט?

פורסם
  • מחבר

מרחתי משחה עוד הפעם רק הפעם קצת יותר משחה וירדו לי הטמפרטורות ל32-33 במנוחה ול51-52 במאמץ של 100% בבדיקה בS&M שהורדתי מהאתר.

הבדיקה הייתה של חצי שעה (בדיקה בינונית של מעבד בלבד במאמץ מלא).

אבל המאוורר לא עובד לי יותר מהר אפילו עד רמה כזאת שהמחשב עושה RESTART לבד (ב59\60 מעלות). הוא נשאר לי על 1260 בערך.

אולי יש למישהו לוח כמו שלי ויכול להגיד לי איך לעזאזל אני אמור להגדיר את המאוורר בביוס שלא יפעל על עוצמה מלאה כל הזמן אבל שיעלה מתי שהמעבד מתחמם?

ניסיתי הכל והוא לא מעלה את מהירות הסיבוב שלו.. :bash:..

פורסם

תירשום את השם של הלוח בכותרות ככה אנשים שיש להם את הלוח הזה יכלו לעזור לך כי לי אין מושג... לא מכיר את הלוח הזה פיזית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים